ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Baza danych mySQL
FastMan
Witam,mam pewien problem , moja strona rozwija si? w niewyobra?alnym tempie , ju? dochodzi do 1000 odwiedzin dziennie (rekord to ok. 1600)
Powierzchnia mojej bazy mySQL wynosi 60MB , jeszcze kilka dni temu zajmowa?em 20MB , a teraz zajmuje ju? 30MB. Kiedy? s?ysza?em ?e ta strona zajmuje 25MB , bo jest mocno skompresowana , z tym chcia?bym si? zapyta? jak si? kompresuje baze danych , bo si? mocno obawiam ?e zabraknie mi miejsca na boo.pl pluskonto. Szukam ju? sponsorów na serwer , ale jak nie znajd? musz? co? wymy?le?.

W?cibski Go??
Dodany dnia 31.10.2025 16:00:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Sam Support zajmuje 50MB i nie kompresujemy niczym naszej bazy, chyba ze podczas wykonywania kopii.
Poza tym nie korzystamy z forum phpBB, tylko z wlasnego, co jak widzisz takze nie jest bez znaczenia.
Wyczysc baze ze starych postow i statystyk phpBB, to zaraz przekonasz sie ile masz miejsca Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
usune?em forum i zrobi?em forum php-fusion , lecz to nic nieda?o , na tamtym forum by?o 6 postów wi?c prawie nic. Ale w?a?nie s?ysza?em ?e zajmuje du?o...

Pieka
FastMan napisa?/a:
usune?em forum i zrobi?em forum php-fusion , lecz to nic nieda?o , na tamtym forum by?o 6 postów wi?c prawie nic. Ale w?a?nie s?ysza?em ?e zajmuje du?o...

To czego Ty tam masz tyle? Komentarzy? Prywatnych wiadomosci?
Chyba, ze piszesz artow i newsow po kilka dziennie Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
du?o spamu w ksi?dze go?ci , jak szybko oczy?ci??A te wszystkie anty spamy niedzia?aj?

bo mam 16 tys wpisów i jak robi? poka? wszystko w mysql to mi sie wczyta?o w 5 minut a jak robi? zaznacz wszystko to mi firefox pokazuje czy mam przerwa? skrypt bo nieodpowiada
Edytowane przez FastMan dnia 04.01.2007 15:14:42

Riklaunim
W phpmyadminie wykonaj SQL:
DELETE FROM nazwa tabeli

http://www.cms.rk.edu.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja bym bardziej poleca? TRUNCATE który wyczy?ci tylko tab?l? z odtworzeniem struktury-zachowa.
http://php-fusion...post_40142
Edytowane przez wlodekp dnia 04.01.2007 17:24:05

wlodekp.europa.pl
FastMan
w?a?nie wybra?em to truncate (u mnie wyczy?baza zmniejszy?a si? do 3 MB ^^ JUPI

Pieka
FastMan napisa?/a:
A te wszystkie anty spamy niedzia?aj?

Dzialaja, dzialaja i to bardzo dobrze!! Jak sie jest sierota i zostawia stare pliki na serwerze, to juz trudno...
Miej pretensje tylko do siebie Wink
Edytowane przez Pieka dnia 04.01.2007 18:56:55
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
no jako? mi niedzia?aj?...

Pieka
Pieka napisa?/a:
Dzialaja, dzialaja i to bardzo dobrze!! Jak sie jest sierota i zostawia stare pliki na serwerze, to juz trudno...
Miej pretensje tylko do siebie Wink

Wiesz dlaczego zacytowalem siebie?
Nie? To prosze... http://cb.boo.pl/...

EDIT: Ale mu sie ladnie wpisaly nastepne boty PfftPfftPfft
Pozniej pyta dlaczego ma baze jak tankowiec...
Edytowane przez Pieka dnia 05.01.2007 19:30:15
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
bo mi te antyspamy niedzia?aj?... pomó?cie , jaki? super super dobry antyspam , ?eby np. trzeba by?o wpisa? kod

Pieka
FastMan napisa?/a:
bo mi te antyspamy niedzia?aj?... pomó?cie , jaki? super super dobry antyspam , ?eby np. trzeba by?o wpisa? kod

Facet, ja juz na serio nie wiem jakim jezykiem z Toba rozmawiac?!
Podalem Ci przyczyne, dokladnie, a Ty dalej swoje.
To forum wtrzyma wiele i wielu przetrzyma, ale co za duzo, to niezdrowo...
Moze czas zaczac reklamowac PHP-Fusiona na wzor Media Markt?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
jakie np. stare pliki?
jakie jest rozwi?zanie , ale tak dok?adniej...
Edytowane przez FastMan dnia 06.01.2007 08:19:43

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Czy do Ciebie nie dociera, ?e u?ywasz archaicznej wersji ksi?gi go?ci i masz na serwerze pliki od niej. Konstrukcja bazy danych ksi?gi go?ci jest nie zmieniona od d?u?szego czasu i mo?e wspó?dzia?a? ze starymi i nowymi plikami. Do wersji serii 6.01 jest oryginalna ksi?ga go?ci by DIGITIUM-napisana przez niego z najlepszym zabezpieczeniem jakie w historii fusion wumy?lono. A ty uparcie-u?ywasz najgorszej-wystawiaj?c si? DOBROWOLNIE na te spamy.
Masz wiele szcz??cia, ?e strona wogóle chce po nich wsta?-bo pisa?em na forum jak pomaga?emw usuwaniu-kiedy nast?pi?a blokada strony rób tak dalej a wtedy zaczniesz wszystko od nowa-bo stracisz swój dorobek.
I je?li jeszcze nie kumasz to pisz w przedszkolu wtedy krok po kroku za r?czk? pojedziemy.

wlodekp.europa.pl
FastMan
teraz ju? rozumiem , zaraz jej poszuka? , ale sk?d mia?em wiedzie? nawet o jej istnieniu...

Pieka
FastMan napisa?/a:
teraz ju? rozumiem , zaraz jej poszuka? , ale sk?d mia?em wiedzie? nawet o jej istnieniu...

Alleluja Grin
W koncu masz normalna ksiege Smile
Nadal twierdzisz, ze nie ma dobrze dzialajacego antyspamu??

Teraz jeszcze jedna uwaga, oczywiscie poza konkursem niejako Wink
Twoja grafika w header ma bagatelka: 838.01 KB (858122 bajtów)

Polecam optymalizacje. Jesli nie wiesz jak, to zrobie na poczekaniu.
Od razu zrobilem, a co Wink
Pierwszy to PNG: 367.31 KB, drugo GIF: 126.09 KB, a trzeci JPG: 61.56 KB, a co jeden to mniejszy Grin
images13.fotosik.pl/7/2f7dd05d43f8887em.png images11.fotosik.pl/14/d495ecbfbbf30482m.gif images4.fotosik.pl/281/c5a87247a9fd1492m.jpg
Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2007 12:10:55
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
FastMan
no , thx za opt. znam si? na tym ale jak robi?em to logo to nawet nie spojrza?em ile b?dzie zajmowa? i oryginalnie zapisa?em i tak jako? zosta?o

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl