ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Problem z MySQL'em
wojtek7
Mam problem z ukonczeniem instalacji PHP Fusion na koncie www.openwar.net. Wszystko jest cacy, ale jak probuje wlaczyc strone po instalacji to wyskakuje mi blad polaczenia z baza danych. Baza na serwerze jest jedna na kilku uzytkownikow, ale np. jportal po instalacji dziala bez problemow. W czym tkwi problem. Oto dane jakie dostalem od admina: (jak je tam podac?):

MySQL Database: openwarn_share2
MySQL Username: openwarn_share2
MySQL Password: *

Gdy podaje je tak jak leci to wyskakuje blad. Hostem do bazy jest na pewno localhost. Pomoze ktos? Smile

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 08:09:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
BlackDog
zarzu? linkiem, je?eli masz to gdzie? w takim stanie w jakim opisujesz, to rzucimy okiem Smile

wojtek7
Je?li kto? chce pomóc mo?e spróbowa?:

http://my.openwar...nstall.php

Database host: localhost
MySQL Database: openwarn_share2
MySQL Username: openwarn_share2
MySQL Password: $sh@re2

By?bym wdzi?czny za pomoc Wink

SebaZ
ta nie jest b??d po??czenia. To nie jest b??d PHP-Fusion. Na serwerze jest problem. Pewni jakies opcje sa wy??czone i serwer nie pozwala po?aczy? si? z baz? za pomoca procedur uzytych w php-fusion
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

BlackDog
no na sto procent nie jest to ?aden b??d w php-fusion.
mi to wygl?da na rzecz nast?puj?c?, a mianowicie na to, ze:

1, User którego wpisujesz nie ma uprawnie? do dost?pu do tej bazy(taki przypadek mia?em w???nie ze 2 dni temu - identycznie sytuacja wygl?da?a)
Chodzi o to, ze w ogóle nie mo?e po??czyc sie z dan? baz?-popytaj si? admina, albo jak masz cPanel, to poptarz sobie tam i ustaw uprawnienia danego urzytkownika do bazy(bo w?a?nie tym mi to ?mierdzi)

@. A tak w ogóle jedna baza na kilku userów ró?nych - to nie jest zbyt dobry pomys? - za?ó? sobie lepiej osobna baz? specjalnie dla siebi(popro? admina swego), albo jak on nie b?dzie chcia? tego zrobi?(sk?pirad??o), to mo?esz ??czy? si? ze zdaln? baz? danych(nikt nie powiedzia?, ?e baza musi sta? na localho?cie, mo?e by? gdziekolwiek w sieci, warunek - zebby dawa?? mo?liwo?? zdalnego dost?pu do niej)
Swego czasu pami?tam, ze konto z tak? ba? dawali za free na http://freesql.org

SebaZ
BlackDog masz racj? to na 99,9999999..% jest to.
cPanel i inne systemy zarz?dzania kontem na serwerze maj? to do siebie ?e trzeba wszystko poda?: za?o?y? usera, dac mu uprawnienia, za?o?y? baz?, da? temu userowi mo?liwosc logowania si? na tej konkretnej bazie
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

wojtek7
A je?li jest zdalna baza to to szybko dzia?a??? W takim razie to ja móg?bym za?o?y? sobie konto na serwerze, który obs?uguje php a nie ma MySQLa? Pysznie. Widzia?em takiego serwa bez limitu miejsca i transferu. Czy kto? zna jakie? miejsca nanecie z darmow? i zdaln? baz? danych?

We?my na przyk?ad: mam konto na serwerze, jest tam wrzucony PHP Fusion... Na freesql.org mam baz?. Co ma zrobi? z PHP Fusion by czyta? z bazy danych na freesqlu?
Edytowane przez wojtek7 dnia 14.03.2005 21:38:03

SebaZ
to samo co zawsze. podajesz hosta i has?o

BlackDog
igzaktli Smile maj dir SebaZ Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl