ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Artyku?y z danej kategorii na stronie informacyjnej i w panelu
zszywak
Czasami zachodzi potrzeba wy?wietlania artyku?ów w danej kategorii na podstronach: Infopages - czyli stronach informacyjnych.
Oto kod do wstawienia do takiej strony, dzieki niemu mozemy wy?wietla? tyle kategorii ile chcemy albo tylko jedn?.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmiana numeru kategorii tutaj: WHERE article_cat=1 - tu wpisujemy ??dan? kategori?.

Pomys?odawc? do zrobienia tej modyfikacji by? bar0sh
Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2007 15:46:18

http://z-themes.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:04:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
powtórka a mo?e i plagiat WinkWink

To jest kod skryptu podobny do mojego panelu pokazujacego wszytskie artyku?y z danej kategorii. Popatrzcie na http://s55.fks.pl te panele po lewej stronie to jego zastosowanie

a oto i sam temat z nim http://www.php-fu...ead_id=675

PfftPfft
Edytowane przez SebaZ dnia 06.03.2005 00:25:05
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

zszywak
tak wiec musze Cie zasmucic SebaZ...., wiesz? Pewna osoba prosi?a mnie o skrypt, dzieki któremu bedzie wyswietla? artyku?y z danej kategorii, tak wiec niejako w locie i na szybko tej osobie to zrobi?em.
A ?e nie widzia?em wczesniej na forum takiej rzeczy, postanowi?em doda? ja jako post. A czy jest to mod? oczywi?cie ?e nie! jest to tylko pomocny skrypt, który kazdy, kto cho? troche ma pojecie o mysql
i php moze sobie sam zrobi?. Nie widzia?em Twojego skryptu wczesniej, wiec z pewno?cia nie "?ciaga?em" od Ciebie, bo nie ma co tutaj ?ciagac, drogi kolego! Nie rozumiem tez sk?d to Twoje
zacietrzewienie, h?? Czy zdajesz sobie spraw? z tego ilu ludziom codziennie pomagam rozwiazywac ich problemy z PHP Fusion? Nawet tak banalne jak te kategorie artyku?ów, które sa zwyk?ym wyciagem z
bazy. Czy to ze pos?ugujesz sie jezykami html, php czy sql - nie swiadczy przypadkiem, ?e robisz plagiat? Czy to, ze komus pomog?em, i wstawi?em mój kod tutaj swiadczy o tym , ze pope?ni?em plagiat? dobre sobie! I my SebaZ mielibysmy ze soba wspó?pracowa?? Róznimy sie kra?cowo ze sob?, drogi kolego, róznimy sie tym te?, ?e nie przypisuje sobie wiekszo?ci rzeczy które robie, nikomu nie zaznaczam, ze ma wpisywa? mnie jako autora czego? tam itd, a co np z panelem Strone dla was tworz?? Ostatnio tez robi?em taki panel pewnej osobie bo niepotrafi?a go zrobi?. Albo panel z buttoami! Tez
robi?em, ale nie wiem, czy zauwazy?e? SebaZ, ja nie korzystam z modów, ja w miare potrzeby robie je
sam, a jeskli mam z czyms problem - dopiero wtedy instaluje modyfikacje kogo?. Tak sie sk?ada, ?e nie
mia?em jeszce do czynienia z zadna Twoja modyfikacj?. Jeste? bardzo sympatyczny - musze przyzna?!
Raczej nic wiecej nie mam na ten temat do powiedzenia, nadal bede robi? i pomagac ludziom w ich problemach z PHP Fusion, niezaleznie, czy nazwiesz mnie plagiatorem czy z?odziejem, czy uzyjesz jeszce
innych epitetów. Nie interesuje mnie to, natomiast interesuje mnie PHP Fusion, php msql i tego typu rzeczy, nie zamierzam tutaj wiecej t?umaczy? lub przeprasza?, bo to by?oby najlepsze! Tak bardzo rwiesz
sie do moderowania na naszym supporcie, ale szczerze mówi?c - bardzo, ale to bardzo brakuje Tobie kultury osobistej, która jest niezbedna do opieki nad jakimkolwiek forum.

Tak wi?c zaczyna sie nastepny nieprzyjemny epizod na naszej stronie z udzia?em SebyZ, który wystarczy?o, zeby spyta? sie mnie na gg lub PW: czy nie widzia?em przypadkiem jego modu o artyku?ach w panelu. albo by zaznaczy?, i da? mi link, ?e robi? juz cos podobnego. A w ogóle z tego co w?a?nie widz? w Twoim "modzie" - to jednak inaczej go zrobi?es, kolego, kod jest jest nieco inny niz mój, i kazdy kto cho? ma mgliste pojecie o Fusionie, przyzna mi racj?!

Na koniec pozdrawiam naszego drogiego kolege SebeZ, który zdaje sie nie moze sie doczeka?, kiedy zostanie u nas moderatorem.

Nie bede wiecej pisa?, nie bede tez z Toba prowadzic dyskusji na ten temat, nie zni?? si? do tego i nie dam si? w tak prostacki sposób sprowokowa?. Podejrzewam dzieciaku, ?e masz jakies 14-16 lat, jeszcze wiele musisz si? nauczy?, bardzo wiele...

SebaZ
Co? za nisko oceniasz ludzi. Tak mi si? przynajmniej wydaje.
15-16 lat to mo?e masz TY. Wystarczy sprawdzi? mój katalog w GG i bys wiedzia? dok?adniePfftPfft

A napisa?em ?e to plagiat bo zamieszcza?em taki sam panel, a raczej taki kod umieszczony w panelu. Nie napisa?em ?e to jest akurat mój kod. (ten w tym topicu tuatj)

(...)Tak wi?c zaczyna sie nastepny nieprzyjemny epizod na naszej stronie z udzia?em SebyZ(...)

Tylko ?e ja nie wiem kto go zaczyna. To Ty rozpisa?es si? na stron? formatu A4, a... Moim celem by?o zauwa?enie ?e juz cos takiego jest na forum.
Zreszt? sam zobacz http://www.php-fu...ead_id=675

(...)ja nie korzystam z modów, ja w miare potrzeby robie je
sam(...)

a czy uwa?asz ?e ja tak nie robi? SadSadSad To niby jakim cudem bym cos robi? na eXtreme ??

(...)Tak sie sk?ada, ?e nie
mia?em jeszce do czynienia z zadna Twoja modyfikacj?(...)

Oj! mia?es, mia?es napewno. Jako moderator widzisz moje posty. W wi?kszej cz?sci z nich zamieszczam jaki? kod. Zdarzaja si? i modyfikacje WinkWink

Na koniec pozdrawiam naszego drogiego kolege SebeZ, który zdaje sie nie moze sie doczeka?, kiedy zostanie u nas moderatorem.

Ciekawe po co mi to?? ?eby u?era? si? z lud?mi?? Sk?d masz takie przypuszczenia?? Bo to nie s? fakty.

No i ja tez ju? ko?cz?. Odpisa?em na to co sam zacz??e?, a raczej na teksty które we mnie godz?.

Pozdro
Edytowane przez SebaZ dnia 06.03.2005 00:29:49
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

zszywak
mój kod jest powyzej, a oto kod SebyZ:

i drugi plik:

sprawa dotyczy tego samego, a inaczej ujeta, prawda? wi?c po co to by?o SebaZ? szczerze mówiac nie rozumiem!

Dodatkowo: kod SebyZ s?uzy do umiesczania w panelu, a mój do wklejenia do infopages czy strony informacyjnej. Takich kodów jak mój sa setki, bo kazdy moze go zrobi?. A co do Twoich modów na forum, niestety, jakos ani jednego nie sprawdza?em..., ale dzieki za zwrócenie uwagi - teraz sie w?asnie zabra?em za ich sprawdzanie..
Na pozosta?e Twoje zarzuty nie odpowiadam, bo sa tego niewarte.

Mimo tego - pozdrawiam
Edytowane przez zszywak dnia 06.03.2005 00:35:02

SebaZ
i na tym ko?cz? nasz? bezsensown? dyskusj? (bo to w ko?cu forum dyskusyjneWinkWink) To mój ostatni (chyba PfftPfft) post w tym topicu.

I ja tak?e pozdrawiam

SebaZ
heheheheheheheeheheheehehe

a jednak sam si? pomyli?em.

Zapomnia?em dodac ?e Zszywak ma racj?: jego kod jest do CustomPage a mój do panelu, ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby jeden i drugi wykorzysta? w jednym i drugim module php-fusion.

Pozdro

zszywak
Dzieki SebaZ za zauwazenie tego.. Skoro zosta?o to wyjasnione, nie widze powodu, dla którego dalej by sie nad tym rozwodzi?.
Peace miedzy SebaZ a zszywak Wink

Pozdrawiam

zer0
Shock ... dalej ?yli d?ugo i szcz??liwie ... Grin

- ww.old
www.nlds-group.com - NLDS Group - Marketing & Promotion Agency

woymil
Nie wnikam kto ma tu racje a kto nie, wkleilem na swoja stronke kod z pierwszego posta i dziala, wlasnie czegos takiego szukalem, a ze nie znam sie na PHP to bylem w kropce, dzieki ci Zszywak za ten skrypcik,
Okazal sie bardzo przydatny. Jeszcze raz dziekuje Wink
Koordynator Podlaskiego Stowarzyszenia
Badaczy Zjawisk Niezwyk?ych
"Terra Incognita"

http://ti.org.pl

http://ti.org.pl
JazOOn
Poprawi?em kod zszywaka do wy?wietlania artów z kategorii na stronach informacyjnych do dzia?ania z wersj? 6.00.1xx i 6.00.2xx

gieldowo_pl
A czy móg?by kto? napisa?, jak zmodyfikowa? kod podany przez @JazOOn, tak aby wy?wietla?o powiedzmy 10 artyku?ów z danej kategorii i zarazem by?y one rozmieszczone, wed?ug dodania? (tzn. ostatni artyku? w?druje na pocz?tek listy)

pozdrawiam Smile

http://moje-zwierzatko.pl
Pieka
Ponizej gotowy kod do wstawienia w panel:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl