ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Polskie znaki w dacie
Michas89
Mam do?? nietypowy problem. Otó? w theme Bluescape, tylko w jednym przypadków tj dnia: ?roda, nie wy?iwetla mi "?"! Dla mnie jest to nie do zrozumienia. Problem jest tutaj

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 11:07:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Michas89 napisa?/a:
Mam do?? nietypowy problem. Otó? w theme Bluescape, tylko w jednym przypadków tj dnia: ?roda, nie wy?iwetla mi "?"! Dla mnie jest to nie do zrozumienia. Problem jest tutaj

Popraw znak "?" na wlasciwy(theme.php), a nastepnie zmien kodowanie pliku z nazwami dni, czyli theme.php na iso-8859-2.
Edytowane przez Pieka dnia 29.11.2006 20:30:59
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Michas89
kurcz? :/ zrobi?em tak jak napisa?e? ale dalej jest to samo :(
Mo?e podam swoje theme:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

:(

Pieka
Zobacz jakie masz kodowanie:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Michas89
Dobra. Wiem o co chodzi. Teraz tylko pytanie. Gdzie mam to zmieni? ?eby odnosi?o si? do ca?ej strony?

Pieka
Michas89 napisa?/a:
Dobra. Wiem o co chodzi. Teraz tylko pytanie. Gdzie mam to zmieni? ?eby odnosi?o si? do ca?ej strony?

locale/Polish/global.php
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Michas89
Boshe ale jestem lama. zepsu?em co? w pliku global.php, nie zreobi?em kopii z po?piechu, teraz nie wiem jak to odkr?ci?. Jak powinien pocz?tek tego ca?ego kodu wygl?da? bo mam co? ?le w 2 lini ;( HELP ;(

Pieka
Michas89 napisa?/a:
Boshe ale jestem lama. zepsu?em co? w pliku global.php, nie zreobi?em kopii z po?piechu, teraz nie wiem jak to odkr?ci?. Jak powinien pocz?tek tego ca?ego kodu wygl?da? bo mam co? ?le w 2 lini ;( HELP ;(

Podmien plik i po sprawie Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
rado85
Wybaczcie, ?e pisz? ale mam podobny problem. Szuka?em, próbowa?em ale nic.
Mianiowicie , je?li otworz? moj? strone http://www.e-gorz... w mozilla firefox'ie to wszystko gra, a je?li otworz? w IE to mam "krzaczki" zamiast polskich znaków. Sprawdzi?em Widok-->Kodowanie i mam ustawione utf-8, wiem, ?e ma by? ISO8859-2. Jak to zmieni? (w jakim pliku, bo global jest dobry), ?eby ca?y czas by?o ISO?Bo je?li chce zmieni? w przegl?darce z utf na iso to nie mo?na, pozostaje ca?y czas na utf'ie
Edytowane przez Pieka dnia 06.09.2007 19:15:16

www.e-gorzyce.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Patrz?c w ?ród?o strony na starcie jest ?adowany skrypt do korekcji png w IE wy??cz ten skrypt-usu? wtedy zobaczymy?

wlodekp.europa.pl
rado85
Jaki plik nale?y edytowa?, w celu usuni?cia tego skryptu?Bo po edycji index.php i news.php tego nie ma??

www.e-gorzyce.pl
Nie wiem bo to nie ja doda?em ten skrypt w standardowym Fusionie normalnie go nie ma.
To jest efekt dodawania ró?nych wynalazków bez uprzedniego ich dok?adnego sprawdzenia.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Sprawdz plik theme.php uzywanej skorki, byc moze w nim jest zdefiniowane inne kodowanie.

@wlodekp - Masz racje twierdzac, ze nie ma w standardzie tego skryptu, ale to jest EP, a nie standard.
Edytowane przez Pieka dnia 07.09.2007 18:47:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rzeczywi?cie skrypt pochodzi z Extreme bo ogl?dam u siebie ?ród?o i jest-w takim razie on nie miesza z kodowaniem bo u mnie jest ok.
Jednak wskazane by by?o drogi Kolego by? w przysz?o?ci nadmieni? czego u?ywasz bo kategoria nie wskazuje na EF i z rozwi?zaniem jeste? na starcie-przez co-chyba wiesz.
Na marginesie jeszcze nie spotka?em takiego objawu w mojej Fusionowej przygodzie-ale mo?e kto? trafi? takiego babola?
DOPISANO W EDYCJI
W kodzie-?ród?o jest iso ale zapewne gdzie? musi by? utf8 do kodu si? nie przebija ale wymusz na przegl?darce i g?upieje.
Poogl?dam sobie jeszcze podstrony i dam szukaj utf8 bo na g?ównej nie ma.
A co do strony to moje niedopatrzenie w stopce jak byk EXTREME no i panele.
NAST?PNA EDYCJA
Prosz? popatrze? w FF ?ród?o strony! na samym pocz?tku:
???<br />
<b>Warning</b>: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/WWW/HOME/e/egorzyce/_public_html/news.php:1) in <b>/home/KONTA/WWW/HOME/e/egorzyce/_public_html/maincore.php</b> on line <b>188</b><br />

W IE ?ród?o tego nie ma!
Wklej w szukajk?
???
i poczytaj mo?? Ci? natchnie.
Edytowane przez wlodekp dnia 07.09.2007 20:49:36

wlodekp.europa.pl
rado85

Poogl?dam sobie jeszcze podstrony i dam szukaj utf8 bo na g?ównej nie ma.

Tylko na stronie g?ównej s? krzaczki i w newsach. W innych podstronach (forum itd) ju? wy?wietla dobrze. W theme sprawdza?em i nic nie ma :/

www.e-gorzyce.pl
Kwintesencj? Tego wszystkiego nie jest to UTF8 ale te znaczki, których nie wida? ale s? w kodzie-szukajka by Ci powiedzia?a, ?e musia?e? jednak co? zrobi? edytowa? i zapisa? z b??dnym kodowaniem jaki? plik-który? musisz pogrzeba? w pami?ci podmiana na oryginalny-za?atwi spraw?.

wlodekp.europa.pl
rado85
Sprawa za?atwiona. Podmieni?em pliki i ju? wy?wietla poprawnie polskie znaki. Dzi?ki za pomoc.

Znalaz?em przyczyn?, która jest banalna. Po podmienieniu plików wy?wietla?o poprawnie. Pó?niej edytowa?em news.php w celu zmniejszenia ilo?ci wy?wietlania newsów na stronie g?ównej z standardowych 11 do 8, i po tej zmianie znowu si? wy?wietla?y krzaczki.
Gdy wpisa?em znowu 11 to nic nie pomog?o. Musia?em na nowo podmieni? pliki i znowu wy?wietla poprawnie, he
Edytowane przez rado85 dnia 09.09.2007 09:35:43

www.e-gorzyce.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl