ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
21.02.2026 20:03:46
Pieka: Data ostatniej wizyty 01.04.2025 11:24

JazOOn
21.02.2026 19:42:10
ale fajnie ze bylismy tego czescia

Drecha
04.02.2026 00:37:17
Niestety... Format sie chyba wypalil juz dawno temu, ale czasem milo wejsc i powspominac

hoopak
01.01.2026 14:48:12
No polskie nie chca wejsc... Smutno troche.

Zbigniew@
27.12.2025 19:18:58
JazOOn A po nas chocby zgliszcza

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak mo?liwo?ci rejestracji po dodaniu dodatkowych pól w register.php
drobiu
Witam.
swojego czasu prosi?em Was o pomoc w modyfikcji pliku register.php,aby mo?liwe by?o dodanie obowi?zkowego uzupelniania wskazanych pól(pola te zosta?y stworzone przed moda - extended_profile)

zacz??em co? kombinowa? na przyk?adzie modyfikacji z dodaniem nazwy miejscowo?ci.
chcia?em doda?: pole uczenia,wydzia?,kierunek,roku,grupa(wczesniej zdefiniowane w extended_profile i zaladowane do profilu) jednak podczas rejestracji pojawia si? b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

prosze was o pomoc :) ca?o?? testowana na krasnalu
modyfikacja z dodanie samej miejscowo?ci : http://www.iwz.xt.pl

plik register.php

oraz plik register.php z katalogu locale:

Edytowane przez Pieka dnia 23.11.2008 13:19:26

www.wzstudent.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.03.2026 10:22:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Prosz? usun?? moje konto ze Swojej strony: wlodekp(niezweryfikowane)
Twoja rejestracja jest ju? zako?czona, za chwil? otrzymasz email zawieraj?cy Twoje dane wraz z linkiem zwrotnym, aktywuj?cym konto.

Nie mam w tej chwili posta potwierdzaj?cego-nie wiem jak z wysy?k? email Twojego serwera. Dodatkowo moje konto i serwer poczty jest w trakcie testów-nowego urz?dzenia anty spam-móg? tak posta weryfikacyjnego sklasyfikowa?.
DOPISANE W EDYCJI
W?a?nie dosta?em e mail i potwierdzi?em rejestracje. Zalogowany jako wlodekp-Prosz? teraz usun?? moje normalne konto z tabeli users. Wi?c chodzi. Nazw? miejscowo?ci w tej modyfikacji zdefiniowa?em obowi?zkowo zaczynaj?c? si? z du?ej litery-patrz komunikat-b??du.
Edytowane przez wlodekp dnia 22.11.2006 22:40:50

wlodekp.europa.pl
Pieka
Wlodek ma racje, wszystko dziala:
Witaj Test44,

Witamy w serwisie Studencki Portal Wydzia?u Zarz?dzania. Oto Twoje dane potrzebne do zalogowania si? na naszej stronie:

Nazwa U?ytkownika - Nick: Test44
Has?o: testowy

Na dole znajduje sie link ktory aktywuje twoje konto:

Na wstepnie bardzo nam milo powita? nowych u?ytkowników, mysle ze wspolnymi si?ami bedziemy sie stara? ?eby serwis si? rozwija?. Przede wszystkim u?atwi nam wymiane informacji i materia?ów. Jest to bardzo pomocne podczas calego toku studiów.

Na wst?pie kilka istotnych szczegó?ów:
- Uprzejmie prosimy, ?eby uzupe?nia? pola w profilach (zarówno pola dotycz?ce uczelnii jak i numeru gg). Takie rygory maj? na celu zautomatyzowanie i personalizacje strony pod kontem downloadu materia?ów oraz informowania uzytkowników o nowych pozycjach.
- Kolejna sprawa jest dzia? download, znajduje sie w nim spora iloa33;? danych przydatnych, jednak?e du?o plikow posiadamy na dyskach i nie mamy mo?liwosci wrzucic tak duzej iloa33;ci danych. Wiec prosimy pisac posty jakich materia?ow potrzebujecie, a na pewno wiekszoa33;? si? znajdzie.
- Download ma ograniczona wielkoa33;? upload`owanego pliku do 2 MB, je?eli ktos chce zamiea33;ci? wiekszy plik zmuszony jest u?y? zewn?trzego serwera lub przes?a? plik do administratora (Siarus, Drobiu) droga mailowa lub mailto:.
- Forum to jednak nie a33;mietnik, wiec prosimy korzysta? z funkcji szukaj, dla przykladu: tworzy ktos temat matma i pisze w nim ze szuka materialow jakis dodatkowych nastepnie w temacie nikt sie nie udziela przez miesi?c. Po miesiacu nastepny user znów tworzy temat: potrzebna matma i znow to samo, a mog?by skorzysta? z funkcji szukaj. Nie oznacza to jednak, ?e nie mozna tworzy? nowych tematów na forum, tylko nale?y tworzy? je rozsadnie.

Mo?esz aktywowa? swoje konto klikaj?c na poni?szy odno?nik:
http://www.iwz.xt...d9374a39db

Prosze usunac to konto.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
drobiu
konta usuni?ta,ale...
prosze was o pomoc smiley ca?o?? testowana na krasnalu
modyfikacja z dodanie samej miejscowo?ci : http://www.iwz.xt.pl

modyfikacja na iwz.xt.pl dotyczy miejscowosci i ona dziala prawid?owo...

chodzi?o mi o pozostale pola,a te testowa?em na krasnalu:/
Edytowane przez Pieka dnia 22.11.2006 22:45:30

www.wzstudent.pl
Ja tylko poatrzy?em w edytorze na ten pierwszy kod i widz? merytoryczne b??dy kodu:
$location = stripinput(trim(eregi_replace(" +", "", $_POST['location'])));
$location = stripinput(trim(eregi_replace(" +", "", $_POST['prop_name'])));
czy to jest to samo? . I pisanie 5x takiej samej linii=1linia
Zmienna $location ta normalna ma swoj? kolumn? w tabeli users(ju? zdefiniowan?), a np tak powinno by?- $prop_name1 = ......... $_POST['prop_name1'........
i nast?pna $prop_name2 nie ma tych kolumn. Dalej je?li tabela z extendet profile to gdzie jest w kodzie zapytanie sql do zapisu w?a?nie w tej tabeli.
Wi?c w pierwszej kolejno?ci trzeba ustali? wizj? pod ni? zaprojektowa? tabele bazy z powi?zaniami. I napisa? kod obs?uguj?cy to A u Ciebie-wybacz "Jak u cyganki w tobo?ku"

wlodekp.europa.pl
slawekneo
@wlodekp - wystarczy tylko looknac na kod i odrazu poznac ze kolega kopiowal 5 razy wszystko co zwiazane z zmienna $location (nawet inputy)

wystarczy ze do kazdej z tych zmiennych doda liczbe(najlepiej kolejno od 1do 5 i z inputami podobnie w name ) no i zrobi pola w bazie na zasadzie pola location no i wypadalo by jeszcze w pliku update_profile_include.php pogrzebac no ale jesli kolega tak zabardzo sie niezna to tego niewykona chocby sie pocil z tym tydzien Wink
a ja mam bardzo malo czasu wiec niemoge pomóc Sad
Pozdro!!
Edytowane przez jantom dnia 23.11.2006 08:53:36

@slawekneo t? pierwsz? modyfikacj? z miejscowo?ci? to w?a?nie ja robi?em dla kogo? z forum. I moja sugestia dla kolegi by?a ca?kowicie zbie?na z Twoj?.
Dla mnie to tylko kwestia czy? tabela users sama czy w powi?zaniu z extended no i zapisu i dodatkowo przy weryfikacji kwestia przepisywania z tabeli new_user-i tablicy info z ni? zwi?zanej.
I finito patrz?c na przedstawiony kod wymaga to reakcji gotowca-do którego nie jestem przekonany.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl