ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Autoresize zdjec w galerii
fatboy
Witam, pisze tutaj bo nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. Czy istnieje jakas wtyczka badz modyfikacja ktora pozwalalaby na zmiane rozmiaru zdjecia przy dodawaniu go do galerii? Mam na mysli cos w stylu sktyptu np. na imageshack, gdzie mozna sobie wybrac resize. Idealnie by bylo gdyby mozna bylo z gory ustawic okreslona rozdzielczosc, tak aby wszelkie za duze zdjecia byly lekko pomniejszane (np. z 2048x1536 na 800x600).
Z gory dzieki za wszelka pomoc Smile
pozdrawiam Wink

fatboysite.net
W?cibski Go??
Dodany dnia 29.10.2025 18:18:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
Nie ma rzeczy niemozliwych Smile Skryptow galerii jest wiele i nie wiem czy ktoras takie cos zawiera Smile Jak nie ma, to daj ogloszenie w zlecenia/praca, to ktos Ci moze wykona Smile
Edytowane przez Pieka dnia 24.10.2006 19:33:00

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Przecie? w naszej galerii okre?lasz wielko?? zj?cia-pierwsza fotka jest zmniejszona dopiero druga-powi?kszenie do normalnego rozmiaru, ja np u?ywam pierwszy 500x400-a drug? 900-xxx-gdzie automatem zmiejszam ro?dzielczo?? z najwi?kszej. Nie rozumi? dzia?ania umieszczania zdj?cia z 2048x1536 . Czyste szal??stwo-Mimo ?e dysponuj? w?asnym serwerem obci???nym tylko jedn? stron?-na ??czu 1M w obie strony-bez ogranicze? transferu i dysku-nie kusz? si? na takie marnotrastwo mocy-czas pobierania- nie przesadzam, nawet filmy wstawiam w wmv maj?c na uwadze wielko?? pliku i czas pobierania potencjalnego OGL?DACZA.

wlodekp.europa.pl
fatboy
wlodekp napisa?/a:
...Nie rozumi? dzia?ania umieszczania zdj?cia z 2048x1536...

Ok, zgadzam sie, tez bym tego nie robil, ale chodzilo mi o cos innego Pfft O to zeby strona automatycznie (w locie) pomniejszala takie zdjecia (najlepiej do 800x600) i w takim (juz zmniejszonym) rozmiarze przechowywala na serwerze. Fajnie gdyby galeria w fusionie miala takie mozliwosci.
Wiem ze mozna sobie samemu pomniejszyc i wrzucic, ale tu chodzi o kwestie wygody Wink
Poza tym jest mi to potrzebne rowniez z innego powodu: zeby zaoszczedzic miejsce na servie.
Jesli jednak nie ma mozliwosci zaimplementowania tego w fusionie (badz jest to za trudne) to czy znacie jakies skrypty galerii ktore maja funkcje resize'u? Z moich poszukiwan wynika ze np. Gallery 2 ma cos takiego (ale tu juz potrzebna jest oddzielna baza danychFrown )

fatboysite.net
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
No przecie? ten pierwszy rozmiar strona robi w locie w?a?nie z Twojego oryginalnego-do zapodanego przez Ciebie i na tym polega idea galerii. A jak chcesz si? powa?nie bawi? w gal?ri? to bez pomocniczych programów typu resize-automat-katalog-rename-seryjne. Nie ma o czym mówi?. A je?li Ci potrzeba to galerii na hostscript-jest full, mo?esz sobie przystosowa? do swoich potrzeb. A przeskalowanie masz ju? wzór z pierwszym zdj?ciem, nic nie stoi na przeszkodzie-by? analogicznie stworzy? kod do drugiego-je?li obecna posta? galerii Ci? nie zadowala.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl