ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Artyku?y subkat i nie tylko.
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
jw.
Orygina?: http://www.web-bu...p?cat_id=4
-mój dopisane locale Polish i install_pl.
wlodekp dodał/a następującą plik:
articles.zip [42.35kB / 464 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:23:01

wlodekp.europa.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:31:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
axel2
W instrukcji pisz?:

1) Zrób kopi? article_cats tabeli bazy.
Mam wej?? do phpMyAdmin i co zrobi??? Bo juz nie wiem?

2) Otwórz now? dodatkow? stron? Panel administratora/zarz?dzanie tre?ci?.
Wklej poni?szy kod i zrób podgl?d nie zapisuj!

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czyli mam wej?? PA--Zarz?dzanie Tre?ci?--Strony Informacyjne?
I da? podgl?d? A nazwa strony jaka ma by? obojetnie???

http://www.yoursi.../index.php
Mo?esz usun?? stary link do artyku?u?ów nowy-utworzony przy instalacji b?dzie si? odnosi? do tych samych-z tej strony.

Czyli teraz do artyku?ów mam wchodzi? przez ten adres??

Nie rozumi? tego moda mo?e kto? mi pokaza? gdzie ma to zainstalowane?
Edytowane przez Pieka dnia 25.02.2007 20:15:22

MeTeo
1) To Kwestia bezpiecze?stwa. Jak co? popsujesz to mo?esz naprawi?. Je?li ju? naprawd? nie umiesz - pomi?

2) Tak. W tre?ci wklej ten kod i daj tylko podgl?d. Potem mo?esz wyj?? z panelu admina

3) Jest to wtyczka czyli po po prostu czerpie stamt?d tre?? ale budow? jako tako ma inn?.

/EOT

1) To Kwestia bezpiecze?stwa. Jak co? popsujesz to mo?esz naprawi?. Je?li ju? naprawd? nie umiesz - pomi?

2) Tak. W tre?ci wklej ten kod i daj tylko podgl?d. Potem mo?esz wyj?? z panelu admina

3) Jest to wtyczka czyli po po prostu czerpie stamt?d tre?? ale budow? jako tako ma inn?.

/EOT
Edytowane przez MeTeo dnia 25.02.2007 19:03:13

axel2
No to ju? tak mai?em i dzia?a to ale jest za bardzo rozbudowane ja potrzbuj? prostego moda co doda podkategori? do kategorii artyku?ów widzia? kto? mo?e tak???

Bo ten mod wygl?da tak http://www.gdansk.../articles/ i jako? mi nie podchodzi Sad Chc? mie? normalnie standard wchodz? w artyku?y mam tam kategori? wchodze w kategori? i mam podkategorie Grin

Cyrik
Ok osobi?cie nie mam pomys?u jak to inaczej zainstalowa?.
Czy kto? mo?e mi powiedzie? jakie pliki gdzie wgra? ?
w katalogu nie ma ich posegregowanych a zauwa?y?em ,?e nie wszystko nale?y wgra? do g?ównego katalogu. szuka?em po plikach ale poleg?em w boju.

Mo?ecie wyt?umaczy? to jak upo?ledzonemu ? By?bym niezmiernie wdzi?czny.

Nie mog? poda? linka bo testuj? na localho?cie tak?e wybaczcie. Jak tylko ustawi? na jakim? p?atnym serwie ( czyli jak wszystko u?o?? jak chc? ) dam linka.
z tego co robi?em to:

- w panelu admina klika?em na now? stron? informacyjn? i wklejam podany kod jako tre?? strony a jako tytu? cokolwiek. oto jaki komunikat otrzymywa?em :

Powtórzona nazwa kolumny 'article_cat_parent'

Dalej kopiowa?em wsio do katalogu g?ównego ale rozumiem ,?e to b??dne posuni?cie.

Nie mam ustawionych chmodów jeszcze ( nie wiem jak to na localho?cie zrobi? - u?ywam total commandera ) tak?e mo?e to przez to ale szczerze w?tpi?.

Za wszelk? pomoc b?d? wdzi?czny.
Pozdrawiam
Edytowane przez Pieka dnia 18.10.2007 22:22:23

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Je?li w katalogu, w którym s? pliki wyst?puje plik: infusion.php jest to informacja dla U?ytkownika ?e ten katalog nale?y wgra? do swojego katalogu infusions i zainstalowa? go z poziomu PA celem utworzenia dodatkowych tabel bazy linków do niego oraz zarz?dzania i konfiguracji z PA.
Czy to w kwestii instalacji ROZJA?NIA SPRAW??
Nie u?ywam pokaza?em, ?e jest dost?pny autor posiada stron? z forum wszelkie pytania tam, albo zrezygnowa?.
Mierzmy si?y na zamiary!

wlodekp.europa.pl
Sagitarius
Czy po instalacji tego moda stare kategorie zostaj? zachowane wraz z opisami ?
Edytowane przez Pieka dnia 30.11.2007 23:14:55

http://www.portal-pisarski.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl