Zobacz temat
|
Kategorie artyku?ów i kategorie województw - pomocy
|
|
| djkrolik |
Dodany dnia 10.09.2006 14:41:01
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 38 Data rejestracji: 12.05.2005 14:12 Złamana licencja |
Zrobie?em list? rozwijan? z województwami przy artyku?ach. Dzia?a tak jak lista rozwijana kategori artyku?ów. Utworzy?em oczywi?cie odpowiednie tabele w bazie danych (fusion_article_wojs) - lista rozwijana z województwami. Wszystko dzia?a ok tylko jest jeden problem. Mianowicie samo wy?wietlanie wpisów z tabeli utworzonej do listy rozwijanej kategori artów (fusion_article_cats) i listy rozwijanej województw (fusion_article_wojs). Wiem w którym miejscu jest problem lecz nie wiem jak go wyeliminowa?. Gdy klikne przy artykule na "Czytaj wi?cej" chcia?bym aby wy?wietla?a mi si? kategoria arta w jakiej si? on znajduje oraz województwo. Mój problem jest w pliku readarticle.php Jest tam fragment: i nie ma problemu zeby po klikni?ciu na "Czytaj wi?cej" (po odpowiednim zmodyfikowaniu pliku theme.php) wy?wietla?o nazw? kategori w jakiej sie artyku? znajduj?. Gdy chce ?eby nazwy kategori wy?wietla?o równie? nazwe województwa i doklejam pod powy?szym kodem kod: to pokazuje tylko województwo a nazwy kategori nie. gdy zamienie je miejscami: a potem: to wy?wietla sam? nazwe kategori. Jak te dwa kody "z??czy?" ?eby wy?wietla?o i jedno i drugie ?? |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 28.10.2025 11:49:59
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 10.09.2006 15:06:21
|
|
Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Utworzy?e? now? tab?l?, ale jakie jest powi?zanie-relacje mi?dzy trzema tabelami-dodatkowe pole w articles z id kat-województwa?, bo z??czenie trzech tabel to +1 jak dwóch.
|
|
|
|
| djkrolik |
Dodany dnia 10.09.2006 16:23:24
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 38 Data rejestracji: 12.05.2005 14:12 Złamana licencja |
utworzy?em fusion_article_wojs (o strukturze takiej jak fusion_article_cats) oraz doda?em tabelke do fusion_articles o nazwie article_woj (utworzon? na podstawie article_cat) Jak wybieram dane województwo to do tabelki article_woj dodaje id danego województwa. Mój problem polega na tym ?e nie potrafie napisa? "formu?ki" dzi?ki której jednocze?nie b?dzie mi pokazywa?o Nazw? kategori w której si? znajdje artyku? oraz Nazw? województwa (gdy otworz? arta przez readarticle.php). Dodam ?e chcia?bym jeszcze zrobi? miasta w taki sposób jak województwa ale je?eli b?de wiedzia? jak zrobi? zeby razem wy?wietla?o nazwe kategori arta i województwo to z miastem sobie ju? poradz?. wlodekp... prosze Ci? o pomoc je?eli wiesz o co mi chodzi. B?d? ci strasznie wdzi?czny. Pozdro Edytowane przez djkrolik dnia 11.09.2006 15:38:23 |
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 11.09.2006 10:25:57
|
|
W?a?nie, ?e tak do ko?ca-to nie wiem. konieczny-kontakt skype-mój profil-?ap mnie. Moje rozumienie: Wstawi?em u siebie pole w tabeli articles-news_cat, wpisa?em r?cznie warto?? 3, i z tak zmodyfikowanym kodem pliku readarticle.php mam widok konkretnego artyku?u, a w Tytule nazw? grupy, nazw? grupy news(3-Gry) i tytu? artyku?u-oddzielone spacjami. Spacje wstawione jako znaki specjalne nbsp;-z dolarem tutaj interpretuje kod i b?dzie tylko widoczna spacja w kodzie powy?ej Nie wiem czy to Ci? zadawala? i nie widz? strony z tym TWOJA WIZJA IDEA bo moja mo?e by? ca?kowicie ró?na. |
|
|
|
| djkrolik |
Dodany dnia 11.09.2006 15:37:49
|
|
Zrobi?em tak jakby podwójn? kategori? artyku?ów. kataloguje je wed?ug kategori (tak jak jest w standardzie) i zrobi?em tego jakby drug? kategori? w której kataloguje wg województwa. W bazie danych jest fusion_article_cats a ja sobie utworzy?em fusion_article_wojs o identycznej strukturze jak fusion_article_cats. do pliku /administration/article.php doda?em po: KOD: i potem ni?ej: Do fusion_article_wojs do bazy danych doda?em sobie wpisy: ![]() Gdy dodaje artyku? to do tabeli article_woj dodaje mi si? id województwa jakie wybiore z listy rozwijanej. ![]() Nast?pnie w theme.php doda?em w odpowiednim miejscu kod Dzi?ki temu wy?wietla mi nazw? kategori w której znajduje si? artyku? gdy otwieram go przez readarticle.php I TERAZ RZECZ O JAK? MI CHODZI. Chc? ?eby wy?wietla?o mi pod "Nazwa kategori Artyku?u: (nazwa kategori czytana z tabeli article_cat_name)" "Województwo: (nazwa województwa czytana z tabeli article_woj_name)" Gdy dodam kod to nie wy?wietla :( Jak dodam do readarticle.php (wyt?uszczony kod) : To wtedy pokazuje "Województwo: nazwa województwa (nazwa województwa czytana z tabeli article_woj_name)" ale znika Nazwa kategori Artyku?u: (nazwa kategori czytana z tabeli article_cat_name) nazwa kategori" I chodzi mi o to jak zrobi? ?eby pokazywa?o i Województwo: nazwa województwa (nazwa województwa czytana z tabeli article_woj_name) oraz Nazwa kategori Artyku?u: nazwa kategori (nazwa kategori czytana z tabeli article_cat_name) Mo?e teraz b?dzie troszke ja?niej o co mi dok?adnie chodzi. Edytowane przez djkrolik dnia 11.09.2006 15:40:19 |
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 11.09.2006 15:46:25
|
|
Nic masz nie dodawa? tylko w readarticle.php wklei? na ?ywca mój kod zamiast oryginalnego-zmieniaj?c moje news_cats na Twoja tabel? województw. Bez adresu strony dalej nie gadam. |
|
|
|
| djkrolik |
Dodany dnia 11.09.2006 17:31:48
|
|
wlodekp... uda?o mi si? dzi?ki Tobie rozwi?z?? problem. Jestem Ci strasznie wdzi?czny. Dzi?ki, Dzi?ki i jeszcze raz Dzi?ki. Podsumowuj?c: jak si? przygl?dno?em to ca?y mój problem polega? na "new.*" Edytowane przez djkrolik dnia 11.09.2006 17:34:19 |
|
|
|
| Przejdź do forum: |

wlodekp