ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Rozdzielczo??
Rogalik88
Witam! Jestem pierwszy raz na tym forum i mam problem z moj? stron? www.brygadag.yoyo.pl . Otó? jak zrobie logo pasuj?ce do rozdzielczo?ci 1024x768 to nie pasuje ono do rozdzielczo?ci 1152x864 któr? ja sam posiadam (gdy? w ni?szej rozdzielczo?ci rozciaga stron?). Prosz? o pomoc. Czy mo?e jest jaki? styl który robi logo na samym ?rodku czy mo?e strona robi si? mniejsza i pasuje dowszystkich rozdzielczo?ci? Prosz? o pomoc!
Edytowane przez Pieka dnia 09.09.2006 18:02:58

W?cibski Go??
Dodany dnia 29.10.2025 18:16:46
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Zajrzyj w katalogu swego thema, otwórz pliczek theme.php, zajrzyj do sekcji theme settings i sprawd?, czy przypadkiem warto?? $theme_width nie jest procentowa. Zak?adam, ?e dalej ju? b?dziesz wiedzie? o co chodzi Pfft

http://jantom.info
teb
Rogalik88 napisa?/a:
Witam! Jestem pierwszy raz na tym forum i mam problem z moj? stron? www.brygadag.yoyo.pl . Otó? jak zrobie logo pasuj?ce do rozdzielczo?ci 1024x768 to nie pasuje ono do rozdzielczo?ci 1152x864 któr? ja sam posiadam (gdy? w ni?szej rozdzielczo?ci rozciaga stron?). Prosz? o pomoc. Czy mo?e jest jaki? styl który robi logo na samym ?rodku czy mo?e strona robi si? mniejsza i pasuje dowszystkich rozdzielczo?ci? Prosz? o pomoc!

mam ten sam problem moze sie dowiem jak si? z tym upora

Prosze o pomoc

qwertyuiop
mam ten sam problem moze sie dowiem jak si? z tym upora

dokladnie zrob tak jak napisal jantom, na samym poczatku pliku theme.php w twoim themie Wink

proton
Ale je?li sama zmiana $theme_width nic nie da zmie?cie jeszcze szeroko?? panali:

$theme_width_l
$theme_width_r

http://www.mortek.pl
crasch
1. Zrób logo tak szerokie jak? chcia?by? mie? szerok? strone.
2. Wejd? w theme.php i znajd? (na samym pocz?tku):

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

..zmie? na:

To co pogrubi?em wystarczy zmieni? z 100% (lub ile tam bedzie) na jak najmniej np. 10%.

I gotowe.
Od tej chwili strona bedzie zawsze pasowala do loga. Troche prymitywny sposób ale skuteczny :D nie chce mi sie tlumaczyc na jakiej zasadzie to dziala. Powiem tak: to co masz zeedytowac wyznacza szeroko?? strony, je?eli zw??ysz j? tam i dasz wi?ksze logo to logo str. bedzie wygladala ok a nie w?sko bo logo ja rozsunie :D:D mam nadzieje, ?e rozumiesz ;) wa?ne, ?e dzia?a :)

pozdro!!
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

proton
Prosto mówi?c theme ma ustalon? szerok?? co? ko?o 100px (10%) a logo dajmy 500px i to ono b?dzie tak jakby rozszerza? szeroko?? strony.

Chyba dobrze rozumiem? ;)

crasch
proton napisa?/a:
Prosto mówi?c theme ma ustalon? szerok?? co? ko?o 100px (10%) a logo dajmy 500px i to ono b?dzie tak jakby rozszerza? szeroko?? strony.

Chyba dobrze rozumiem? Wink

Dok?adnie Smile stosuje taki sposób na www.games-zone.pl i dzia?a wy?mienicie GrinGrin heh.

pozdro!!
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

teb
crasch napisa?/a:
1. Zrób logo tak szerokie jak? chcia?by? mie? szerok? strone.
2. Wejd? w theme.php i znajd? (na samym pocz?tku):

..zmie? na:

To co pogrubi?em wystarczy zmieni? z 100% (lub ile tam bedzie) na jak najmniej np. 10%.

I gotowe.
Od tej chwili strona bedzie zawsze pasowala do loga. Troche prymitywny sposób ale skuteczny :D nie chce mi sie tlumaczyc na jakiej zasadzie to dziala. Powiem tak: to co masz zeedytowac wyznacza szeroko?? strony, je?eli zw??ysz j? tam i dasz wi?ksze logo to logo str. bedzie wygladala ok a nie w?sko bo logo ja rozsunie :D:D mam nadzieje, ?e rozumiesz ;) wa?ne, ?e dzia?a :)

pozdro!!

Dzieki za pomoc ale niestety jakos tak ale brakuje mi tej linijki w moim stylu a jak dodalem sam ja to troche mi sie theme zgrza? da sie to jakos zrobic mam/ chcem miec Black-orage na innych dziala bez zazutow to :))

proton
Jest to w pliku theme.php i musi by? inaczej ci to nie b?dzie dzia?a? (theme), mo?e kaurat to nie jest dok?adnie:

Ale mo?e to by? np.

Poszuakj tego, jest to prawie u samej góry.

teb

W tym stylu co powiedzialem nie ma tej linijki a reszta jest o to mi chodzilo.

proton
Daj mi ca?e theme.php z twojej skórki bo nic ju? nie rozumiem.

teb

proton
Eh, kto robi? theme bez tej linijki :|

Tak powinien wygl?da? top.

crasch
@Proton - ale w jego skinie jest nieco inaczej :D przyj?yj si? :)
@Teb - Tak wi?c u Ciebie musisz zmieni? to:

Te 100% pogrubione zmie? na 10% i powinno by? ok! :)

pozdro
Edytowane przez crasch dnia 22.09.2006 16:19:50
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

Rogalik88
Mam styl Battlefield z Fuzed Themes i on wcale nie chce si? skróci?, majstruj? ci?gle w nim ale si? nie da! Zmienia?em na 10%, zmienia?em to pogrubione styl si? nie zmniejsza! Uda?o mi si? raz zmniejszy? stron? ale za to ona nie by?a po?rodku tylko po lewej stronie! Da si? to zmieni?? To mój styl:

Pieka
Zmien tu:

I zobacz co bedzie.

Zmienilem na 80% i efekt jest tak:
images2.fotosik.pl/218/1fe3576f9301d184m.png
Edytowane przez Pieka dnia 25.10.2006 21:51:14
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rogalik88
A u mnie to nie jest na ?rodku! Móg?by? przes?a? mi na e-mail'a b?d? co? theme.php? Bardzo bym prosi?! Z góry dzi?ki! Rogalik.

michal88[at]tkdami.net

[Edit]Mam problem... z tym ju? poradzi?em sobie chocia? rady nadal potrzebne lecz teraz nie mog? zmieni? loga w theme'ach zrobionych nie przez autorów. Wchodz? w panel administratora zmieniam logo i nie dzia?a! Pomó?cie Sad!
Edytowane przez Rogalik88 dnia 26.10.2006 16:16:56

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl