Zobacz temat
Pomóżcie w wycenie stronki :)
|
|
marksman |
Dodany dnia 03.09.2006 13:30:03
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 32 Data rejestracji: 17.07.2006 20:20 |
Cześć, Chciałbym Was, jako bardziej zaawansowanych grafików/webmasterów/twórców themów, prosić o wycenę stronki http://www.bjdm.v... Zaznaczam, że szukałem i jest podobny temat, ale jako wycena thema, a ja mam stronkę w html'u. Ze względu na możliwości tego "serwera" na którym jest stonka (brak bazy i trudności z php) i na to, że dopiero niedawno zacząłem się bawić w php i z php-fusionem, stronka jest w czystym html'u (+css). Do tego chyba powinienem dodać, że na stronce jest zainstalowany Cutenews (bo nie korzysta z bazy danych). A teraz po co mi wycena tej stronki: w najbliższym czasie stronka zostanie przerzucona na profesjonalny serwer, a raczej zostanie zmieniona domena, a stronka będzie całkowicie zmieniona jeśli chodzi o engine, bo grafika zapewne będzie podobna. Zlecenie to przypadnie mi (co jak co, ale to jest już ustawione ![]() Proszę, pomóżcie. Edytowane przez marksman dnia 03.09.2006 13:31:01 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 02.05.2025 22:37:35
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
MeTeo |
Dodany dnia 03.09.2006 16:55:08
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
coz... grafiki prawie nie ma tyle co nawigacja i logo... a tak... coz... malo w niej zycia i taka... hmm prosta ;] pewnie troche ja robiles i nie chodzi mi o wykonanie tylko efekt... taki stry styl ;] troche moze nowoczesnosci by dodac.. jakies mieszanie kolorow, flashe, brushe w tle i samo tlo... bo tak to sam kolor z obramowaniemi tekstem... na logu lekkie przejscie.. coz strona pod wzgledem graficznym... nie bierz tego zle ale tak wygladaja darmowe szablony... ale biorac do tego wklad, i kilka bajerkow... nie wiecej niz 30 zl. to moja opinia... |
|
|
marksman |
Dodany dnia 03.09.2006 18:15:18
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 32 Data rejestracji: 17.07.2006 20:20 |
Spoko, dzięki. Z ceną to sam strzelałem, że koło 25-50zł, ale nie wiem jak wygląda rynek, więc wolę zapytać fachowców ![]() Ja wiem, że stronka jest banalnie prosta, bo w sumie taka miała być, żeby ludzie z podstawowymi wiadomościami (po 20 godzinnym, weekendowym kursie) na temat html mogli ją redagować (edytować treść), coś niewielkiego zmienić i żeby się nie pogubili za bardzo, a zarazem mieli poczucie, że robią coś na "konkretnym" poziomie i żeby się nie zniechęcili. Drugą stroną medalu jest to, że biorąc pod uwagę wcześniejsze statystyki i profil przeciętnego odwiedzającego tą stronę, to wychodzi, że Flash to zbyt wymagająca technologia ![]() ![]() Wymagana była prostota i szybkość ładowania, to zostało tak zrobione. No ale teraz jak poznałem php-fusion'a to nie ma wogóle porównania ![]() P.S. Roboty znowu tak dużo nie było, tylko w fireworksie obrobić foteczki u góry, kilka kształtów, kolorki dobrać, logo już było wcześniej zrobione, a potem pociąć i powstawiać do ramek i tabelek (oldschool ![]() ![]() ![]() |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 03.09.2006 18:47:52
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
rozumiem i nie zaprzeczam ;] ocenialm wyglad strony ;] ale predkosc ladowania nie tylko zalezy od tego ;] moglbys dac wiecej grafik i by to nie zalezalo glownie od predkosci ladowania ;] tylko przejrzystosci kodu i jak najmniejszej ilosci odwolan do innych plikow ;] moglbys np zrobic jeden wielki obraz jako tlo i na w formacie tabelki robic www... ;] pozdrawiam |
|
Przejdź do forum: |