ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
brotator i banner ponad obrazkiem...
mpowroznik
witam...

przeszuka?em forum i znalaz?em tylk oinformacj? o wy?rodkowaniu bannera w pliku brotator.php...

oki, ale mi chodzi o pozycjonownaie bannera nad jakims obrazkiem...

tworze nag?ówek i w tym nag?ówku s? umieszczone grafiki, które b?d? stanowi?y t?o...
chc? równie? aby "na kolejnej warstwie" tego obrazka pojawia? si? banner z brotator...

próbowa?em si? bawi? CSS... najlepszym rozwi?znaiem by?o by position: absolute z parametrami, tylko punktem odniesienia dla tego przypadku jest lewy-górny róg przegl?darki... przy zmianie rozdzielczo?ci wszystko si? rozje?d?a... natomiast przy zastosowaniu relative pozostaje nie?adny pasek, który psuje kompozycje nag?ówka...

je?eli co? jest nie jasnego w sposobie mojego pisania, to prosze o info, postaram sie to lepiej wyt?umaczyc

u?ywam php-fusion 6.01.3 i brotator 0.9.4

prosz? o pomoc

W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 22:01:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
mpowroznik
w stylu CSS doda?em
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i mimo zastosowania relative, wyglada tak jakby obrazka nie bylo i dowolnie moge go pozycjonowa?... ale tylko pod FireFox

IE dalej g?upieje... chodzi o to aby na gorze nie bylo wwidac tego szerokiego bia?ego paska

img239.imageshack.us/img239/3649/111mu3.jpg

oto fragment kodu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez mpowroznik dnia 29.08.2006 18:52:39

MeTeo
hmm ni wiem czy dobrze rozumiem. chcesz dac brotator na logu ale nie idzie w to miejsce gdzie chcesz? jesli tak to mam bardzo banalne rozwiazanie (poza wogule usuniecie brotatora Pfft) samo logo daj jako tlo (background) na tle stworz tabelke i w odpowiednim wiekszu wstaw odwolanie do brotatora ;] a jak nie to potnij logo i w zamias danego obrazu ale tobie chyba chodzi o nalozenie na logo Pfft

mpowroznik
dok?adnie... tylko my?la?em ?e kto? ma jaki? patenet, aby to zrobic bez ci?via logo na nowo itd... poprostu szuka?em alternatywnego rozwi?zania Grin

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl