ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Wyci?ganie danych z innej bazy sql
dex
Witam, mam taki oto problem, mam kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wyci?ga on 5 najlepszych osób z bazy, wszystko dzia?a wy?mienicie, lecz chcia?bym, aby wyci?ga? on te dane z innej bazy, na tym samym serwerze, jak to zrobic? Prosze o poprawne zapytanie do innej bazy

z góry dziekuj?

MOJE STRONY W PHP-FUSION
| ARMAGEDDON CORP | PUG Bielany | W3C-PHPFUSION.ORG |

http://armageddoncorp.eu
W?cibski Go??
Dodany dnia 28.10.2025 00:52:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
nie zapytaniem, a pierwsza instrukcja w MySQL :)
chyba poznasz po zmiennych co wpisa? zamiast nich?
poza tym zaraz po
wstaw kod
czyli to samo, ale teraz nie podmieniaj zmiennych tylko zostaw jak jest. wtedy skrypt pobierze dane z config.php i po??czy si? z w?asciwa dla stronki baz?
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

dex
Pojawi?y si? pewne problemy, ale od poczatku:

??cz?c si? w ten sposób niechcia?o mi nawi?zac po??czenia, wi?c troche zmieni?em to i da?em tak ca?y panel:

Dziwne jest to, ?e na pocz?tku niedzia?a ten Twój sposób, a na zamkniecie musi byc, ale nie o tym teraz, panel umie?ci?em po lewej stronie [mozna zobaczy w podpisie strona PUG] i chcia?em dac pod spodem drugi panel o identycznej tresci tylko, ?e inna baza sql [tez ten sam serwer] i inna liga [okregowa PUG'U] na podgl?dzie panel dzia?a tak jak ten pierwszy, czyli znakomicie, a po zamisaniu i w??czeniu na stronie g?ównej pojawia si?:

i nie wiem co z tym zrobic...

P.S. Dla osób, które maj? jeden skrypt prediction league, a wiem, ze jest ich du?o - ten skrypt dzia?a, wi?c aplikujcie go

MOJE STRONY W PHP-FUSION

SebaZ
Fatal error: Cannot redeclare db_query() (previously declared in /home/anubis/public_html/pug/side_left.php(27) : eval()'d code:8) in /home/anubis/public_html/pug/side_right.php(45) : eval()'d code on line 8

co ty ?wirujesz ja?abka? ?e sie tak juz wyra?e :P po co te funkcje dodatkowe? one wszystkie sa juz zadeklarowane w pliku maincore.php i nie mozesz ich tworzy? jeszcze raz, konkretniej chodzi o
istnieje juz taka funkcja st?d b??dy i wygl?da ona podobnie, wyjatek stanowi to ?e zawiera w sobie niepotrzebne ?aczenie z baz?. Poza tym nie wykona?es polecen jakie ci zleci?em i to ca?a filozofia.
Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2006 23:01:04
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

dex
napisa?em wy?ej, ?e Twoim sposobem nie moglem si? po??czy?, wi?c po co piszesz, ?e niestosuj? si? do wskazówek? Wyskakiwa? b??d 1040 nie mo?na nawi?za? po??czenia, wi?c zrobi?em to po swojemu i pojawi?y si? nowe b??dy

MOJE STRONY W PHP-FUSION

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl