ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Sprawdzanie linku w Bazie.
rybusgsm
Witam.

Jak zrobi? zeby sprawdzi? ze link jest ju? w naszej bazie tzn. w "Ciekawych stronach"

Prosz? o odpowied?.

W?cibski Go??
Dodany dnia 28.10.2025 00:54:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Wej?? do DB i zrobi? przegl?d tabeli prefix_weblinks...
as

rybusgsm
Chodzi mi o to ?eby u?ytkownik móg? sprawdzi? przed dodaniem linku czy jest w naszej bazie.

pawkow
sprawdx w submit.php czy link w bazie istanieje
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

https://motoklimat.pl
as
To jest w?a?nie efekt nie stosowania si? do Regulaminu Forum gdzie stoi jak byk napisane, ?e... Prosimy o pisanie w sposób zrozumia?y
Trzeba by?o od razu napisa? o co Ci tak naprawd? chodzi. W zwi?zku z Twoim dodatkowym pytaniem, to powiem tylko tyle, ?e takiej mo?liwo?ci zwyk?y u?ytkownik nie ma. Ma za to mo?liwo?? przewertowania sekcji/dzia?u z linkami (czyli weblinks.php) i na podstawie poczynionych obserwacji zdecydowa? si? na podanie linku lub nie. I tak przed umieszczeniem takiego linku na stronie zostanie on sprawdzony (przynajmniej powinien by?) przez administracj? strony, wi?c w wypadku zaistnienia dubletu b?dzie pewnie podj?ta stosowna interwencja....
as

rybusgsm
Ponawiam swoj? pro?b? i dok?adnie tlumacze pytanie.

Wi?c tak. Mam stron? gdzi? u?ytkownicy dodaj? linki codziennie liczba dodanych linków wynosi ?rednio 50 linków. Linki bardzo cz?sto si? powtarzaj?. I chcia?bym w?a?nie tego unikn?? ?e przy dodawaniu u?ytkownik mo?e zosta? poinformowany ?e podany przez niego link jest ju? w naszej bazie. Mo?e by? to opcja Sprawd? obok dodaj. Jest takie co? ?e u?ytkownicy maj? dost?p po 5 dodanych linkach do ca?ej bazy. Wi?? nie wiem sam jak to zrobi? mo?e ma kto? jaki? pomys? który móg?by mi pomóc. Sprawdzanie czy podany przez u?ytkownika link znajduje si? w naszej bazie czy nie. Prosz? o pomoc.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja to bym wcale nie sprawdza? tylko wprowadzi? drugi klucz do bazy i sama nie pozwoli na powtórk? url-a miej wi?cej tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wlodekp.europa.pl
rybusgsm
jak to mam zrobi?. Jestem troszk? zielony w mysql

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Najpierw zrób kopi? bazy tabeli fusion_weblinks(dwie-dla bezpiecze?stwa) jakby co? si? sypne?o.
Ja nie mam ?adnych wpisów web links i dlatego mog? to zrobi? ju? , taka konstrukcja tabeli powinna wyst?powa? od nowej instalacji.
Dodanie tego klucza, wklej poni?szy kod do nowej dodatkowej strony, wykonaj podgl?d bez zapisu-patrz na komunikat-je?li np.: Duplicate entry 'http://onet.pl' for key 2 mówi o duplikacie wpisu onet.pl i trzeba r?cznie z bazy usun?? najpierw wszystkie powtórki i zostawi? tylko 1-onet(PA-linki-usu? powtórki) , kod zostanie dopiero dodany jak nie b?dzie ?adnej powtórki(zniknnie komunikat) w efekcie dodania kodu-pó?niej ju? nie pozwoli na ?adn? powtórk?-nie doda.[ZALECAM DU?? OSTRO?NO?? I ROBIENIE KOPII i REAKCJ? NA KOMUNIKATY.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez wlodekp dnia 03.09.2006 08:55:16

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl