ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
PHP Curl w PHP Fusion
webmes
Jak odblokowa?/w??czy? funkcj? php curl w szablonach php fusion? Jest mi ona potrzebna do aktywacji w systemie linkor. Je?li kto? wie prosz? o pomoc. Z góry dzi?ki!

W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 18:08:56
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Przecie? dosta?e? ju? odpowied?! A w ogóle jak chcesz fachowej odpowiedzi-jakiejkolwiek odpowiedzi w tej kwesti-to podaj dane strona, serwer, albo nie pytaj tu-bo to pytanie forum-php si? k?ania.
http://php-fusion...post_37479
Edytowane przez wlodekp dnia 21.08.2006 17:29:52

wlodekp.europa.pl
webmes
Pyta?em si? czy jest to mo?liwe!Teraz pytam jak?Je?li potafisz mi pomóc to prosz? o pomoc. Nie ka?dy zna to forum na wylot wi?c wybacz, pytam tutaj gdzie mi si? wydaje za stosowne. Je?li mo?esz mi co? powiedzie? na temat uruchomienia php curl to prosz? o dok?adn? instrukcj?, albo chocia? link do niej. Pozdrawiam

Nie ka?dy zna to forum na wylot wi?c wybacz
to przecierz Ty zada?e? tamto pytanie. Czego? chyba nie rozumi?-to nawet sam nie wiesz co piszesz i czy dosta?e? odpowied?? Na temat Curl-mog? napisa? wiele-bo stosuje-ale nie dotyczy to tego forum. Pisa?em o bibliotekach, taki jest wpis w php.ini, ?eby chodzi?o:
curl
CURL support enabled
CURL Information libcurl/7.15.1 OpenSSL/0.9.7e zlib/1.2.2
to jest z mojego serwera-sam ja doinstalowa?em i skompilowa?em.
Pomagam u?ytkownikom Fusion a Ty kto? strona-serwer ANONIM-wi?c pomoc na tym forum w kwestiach php?

wlodekp.europa.pl
webmes
Napisa?em tylko ?e dowiedzia?em si? ju? ?e jest to mo?liwe, a teraz pytam jak to zrobi?. A wydawa?o mi si? ?e pisze post z pytaniem w odpowiednim miejscu. Z reszt? teraz to nie istotne. Prosz? powiedz mi tylko czy to co poda?e? do wklejenia w php.ini to wszystko?Co? mówi?e? o zainstalowaniu bibliotek. Nie zajmuj? si? tym na codzie? dlatego pytam i oczekuje prostej odpowiedzi. Z góry dzi?ki

Mo?liwe jest zainstalowanie biblioteki jako sk?adnika php na serwerze -dogranie i wkompilowanie w php serwera. Albo-znalezienie odpowiedniej klasy Curl-i zaincludowanie jej do linkora z poziomu Fusion. Serwer, albo napisana clasa-emuluj?ca php curl serwera.
Ja mam serwer wi?c klas?-nigdy nie by?em zainteresowany.
Edytowane przez wlodekp dnia 21.08.2006 19:05:18

wlodekp.europa.pl
webmes
A orientujesz si? sk?d mo?na pobra? takie pliki?Rozumiem ?e by?o by to rozpoznane jako wtyczka?A czy ten skrypt w php.ini nie za?atwi wszystkiego?

Jaka wtyczka mówimy o sk?adniku systemu php serwera. ?le napisa?e nie php.ini-bo to konfiguracja php tylko php.info pokazuje wszystkie zainstalowane sk?adniki php serwera i ich ustawienia.

wlodekp.europa.pl
webmes
Aha rozumiem!A czy móg?by? mi po krótce wyt?umaczy? jak mia? bym to zrobi?, bo niestety nie mam o tym poj?cia!?Sad

Po krótce to si? nie da.
Musisz dysponowa? swoim serwerem-nie wirtualnym-jeste? adminem-komp-serwera. 2-Albo mie? poj?cie -o klasach w php i programowaniu obiektowym php?
Nie widz? strony z b??dami linkora-i nie znnam serwra. Dlatego bez tych informacji-ko?czymy temat-bo moje dywagacje mog? okaza? si? b??dne i nie wnosz? nic do rozwoju Fusion. Mam w??czony skype. Tyle

wlodekp.europa.pl
webmes
OK dzieki! Jednak nie mam ani w?asnego serwera ani nie znam si? na klasach dlatego temat mo?na uzna? za zamkniety. Jeszcze raz dzi?ki!

JazOOn
zgodnie z ?yczeniem Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl