ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Maksymalna d?ugo?? artyku?ów
Ivan aka Immortal
Ostatnio doda?em u siebie na stronie artyku? (23 strony w Wordzie) i zauwa?y?em, ?e kilka ostatnich stron mi uci??o.

Szuka?em w plikach od artyku?ów maksymalnej liczby znaków, ?eby j? zwi?kszy? ale nigdzie nie mog? jej znale?? - kto? mo?e mi pomóc?

www.smocza-grota.prv.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 15:18:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
W BD jest taka tabela o nazwie prefix_article (najcz??ciej fusion_article). W tej tabeli jest pole o nazwie article_article. Typ tego pola to text. My?l?, ?e jak zamienisz text na longtext, to b?dziesz móg? pisa? do upad?ego...
as

Ivan aka Immortal
Hmm... wiem, ?e to do?? g?upie pytanie ale jak mam otworzy? baz? danych? (rzecz jasna nie mówimy o backupie). Nigdy jako? nie mia?em potrzeby bawi? si? z bd i nie za bardzo to obczajam Pfft

www.smocza-grota.prv.pl
as
Je?li to serwer zewn?trzny (tak si? domy?lam), to dost?p do bazy danych otrzymujesz od Administracji serwera... has?o, login i sposób post?powania. Najcz??ciej odbywa si? to przez oprogramowanie zwane phpMyAdmin
as

Ivan aka Immortal
I tu jest pewien problem. Jedyne co dosta?em to adres serwera, login i has?o do bazy danych. Nie ma ?adnego innego dost?pu z phpMyAdmin czy innych programów zarz?dzaj?cych.

Dlatego stara?em si? szuka? mo?liwo?ci zmiany w plikach a nie w bazie danych Sad

www.smocza-grota.prv.pl
as
Co? chyba ?ciemniasz. Pierwsze s?ysz? aby kto? nie mia? dost?pu do swojej bazy danych. Wal do Administracji serwera z zapytaniem o dost?p...
as

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wykonaj podgl?d panelu z wklejonym kodem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Zmiana b?dzie obowi?zywa? w artyku?ach dodanych do bazy po tej operacji.

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
Po co mia?bym ?ciemnia?? Smile

Serwer który mam, jest od mojego dostawcy internetowego - dosta?em tylko podstawowe dane i tyle mi zawsze wystarczy?o Smile (a dost?pu mi nie dadz? - z nimi ci??ko si? dogada?).

Co do tego wklejenia kodu - jak zrobi? "podgl?d panelu"? (znaczy w jakim sensie, bo ju? troch? si? pogubi?em Smile )

www.smocza-grota.prv.pl
Panel Administracyjny->Zarz?dzanie Stron?->Zarz?dzanie Panelami- [Dodaj Nowy Panel]-Tre?? panelu-wklej kod. Klik Podgl?d Panelu. I po sprawie.

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
Aha, o to chodzi ;)

Niestety po zrobieniu tego, co zosta?o wy?ej opisane wyskakuje mi taki komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I nadal przycina mi artyku?y.

www.smocza-grota.prv.pl
as
Podany kod wklej do Strony informacyjnej, wpisz byle jaki temat i kliknij na Podgl?d... nie zapisuj. Powinno zadzia?a?
as

Wszystko zosta?o podane na tacy.
Mimo, ?e kod pisz? z pami?ci, to pó?niej go sprawdzam w dzia?aniu i nie ma w nim b??du. Wklej-znaczy, ?e tylko i wy??cznie ta linijka kodu ma by? w tre?ci panelu.
@as je?li strony informacyjne-HTML to nale?y jeszcze dopisa? znaczniki kodu php <? ?> na ko?cu i pocz?tku, natomiast panel operuje ju? w php.
ps Jest to mój ostatni post w tym temacie.
Edytowane przez wlodekp dnia 13.08.2006 04:10:33

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
Zrobi?em tak jak as radzi? (strona informacyjna) tylko doda?em znaczniki php <? ?> i wreszcie dzia?a.

Dzi?ki ch?opaki za pomoc Smile

www.smocza-grota.prv.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl