ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawości pogrzebałem w historii i jest gorzej niż myślałem. Skórka Nadzieja ma już 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... trochę zasiedziało Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wszędzie, szczególnie do tworzenia układów stron. PF długo był wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisałem z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dostępne tylko dla 10% ludzi? Ponieważ większość osób korzysta z internetu na urządzeniach mobilnych.

jantom
18.06.2025 22:54:10
Ja od czasu do czasu tutaj zajrzę. Akurat sprawdzi się, czy "naszemu" trupkowi coś nie odpadło Wink PF v10 się szykuje, patrząc po GitHubie, ale to już pudrowanie trupa.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[MOD] navigation_panel_3in1
Xajan3981
Mialem juz dosc 3 paneli z ktorych kazdy mial cos co mi bylo potrzebne a dotego zajmowaly duzo miejsca wiec zrobilem z nich jeden panel, ktorego zawartoscia mozna zarzadzac z "PA>zarzadzanie strona>Menu strony" a ktory jest polaczeniem wszystkich 3 czyli:
- navigation_panel
- online_user_extend_panel (online_user_panel)
- user_info_panel.

Mozna tworzyc kategorie, separatory, linki, rozwijalne linki (ktorych zawartosc jest includowana z innych plikow).

Zarzadzanie z PA screeny:
images1.fotosik.pl/109/333223d0748adab8med.jpg
images1.fotosik.pl/109/3ab7481ca578889bmed.jpg

Wygladad Menu screeny:
images1.fotosik.pl/109/15605dbd63c59caa.jpg images1.fotosik.pl/109/93469a24d744ea3a.jpg

Sposob zainstalowania zamieszczony w pliku instalPL.txt

Jezeli macie jakies propozycje uwagi itp to pisac,
a moze niepotrzebnie napisalem ten panel bo taki juz istnieje?,
no ale EpIII mam zaledwie od 4-5 dni wiec niewiedzialem.

Mam nadzieje jednak ze przyda sie wielu osobom,
bo w moim przypadku stronka teraz owiele lepiej sie z nim prezentuje,
niz z tamtymi trzema naraz Smile

PS. Jezeli cos nie tak dziala - piszcie bo moze czegos nie zgralem do tej paczki.
No ale raczej mi sie wydaje ze wszystko w niej powinno byc.

PS2. Kurde nie moge dodac pliku rar Sad zajmuje tylko niecale 40k.

W związku z niedopracowaniem modyfikacji i braku chęci autora do jej kontynuowania i pomocy w tym temacie, plik został usunięty!
Edytowane przez Pieka dnia 12.03.2007 19:58:19

http://www.lp.dl.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.06.2025 03:30:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szymon
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak mam to rozumieć? Jak mam to wstawić?

www.zloteskrzydlo.pl
Xajan3981
jest dwie metody:
1) wchodzisz do phpmyAdmin, wchodzisz na SQL i wklepujesz to:
doda Ci automatycznie taka kolumne.

2) To na stronce wchodzisz do PA (Panel Administracyjny) >> Dodatkowe Strony, wybierasz nowa stronke do stworzenia.

wpisujesz to:

a nastepnie dajesz podglad i powinno Ci juz stworzyc ta dodatkowa kolumne ;)

m_i_n
Co do 2.) to chyba nie bardzo cos takiego zadziala... musi to wsadzic w komende mysql_query i na dodatek wszystko w tagi php.
Awaria strony? - dowiedz się o niej, nim ktokolwiek zauważy: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
Xajan3981
m_i_n no w sumie masz racje co do drugiego to jest powinno tak wygladac

I wtedy dopiero podglad.
Edytowane przez Xajan3981 dnia 23.07.2006 03:35:57

szymon
Warning: main(../infusions/user_info_panel/user_info_panel.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_g/gupik/public_html/administration/navigation.php on line 18

Warning: main(): Failed opening '../infusions/user_info_panel/user_info_panel.php' for inclusion (include_path='.:/var/iws/php/php4-fcgi/lib/php') in /home/accounts_g/gupik/public_html/administration/navigation.php on line 18

To jest błąd który wyskakuje z boku- w miejsce panelu nawigacja ale tylko wtedy, gdy jestem w PA

Table 'gupik.fusion_site_links_groups' doesn't existTable 'gupik.fusion_site_links_groups' doesn't exist

a taki jeszcze błąd mi wyskakuje... no i tam gdzie nawigacja nie pokazuje mi żadnych linków... pomóźcie
Edytowane przez Pieka dnia 25.07.2006 23:15:42

www.zloteskrzydlo.pl
Xajan3981
edytuj plik: administration/navigation.php

i w lini 18:

zamien ja na:

powinno pomoc.

A co do drugiego, sprawdz w bazie danych czy istnieje taka tabela jak:
fusion_site_links_groups (powinna istniec jak dobrze wszystko zainstalowales).
Jezeli istnieje to prawdopodobnie po zainstalowaniu moda nie stworzyles zadnej grupy i wyskakuje ten komunikat.

Co do sprawy linkow - ta modyfikacja ma sluzyc jako rozszerzenie obecnego panela nawigacyjnego. W zwiazku z tym po zainstalowaniu nie zawiera zadnych linkow - musisz je sam stworzyc. Owszem jezeli ktos chce to podam jak dodac poszczegolne linki te ktore sa u mnie dodane.

Wejdz w PA>>>Dodaj nowa strone
Wpisz dowolny tytul a w tresci cos takiego:

nastepnie daj podglad

teraz druga tabela:
w pole z trescia wpisujesz:

dajesz podglad i bedziesz mial takie menu jak na dolaczonych wyzej screenach ;)

PS. Poprawilem juz bez usmieszkow ;)
PS2. Niektore linki z tego menu moga wam nie dzialac, jezeli jakis modyfikacji nie macie zainstalowanych
PS3. Linku dodaj plik - nie ma na tej liscie bedziecie sami musieli go sobie dodac, z racji ze na swojej stronce musialem go wylaczyc, link do niego byl submit.php?stype=f
Edytowane przez Xajan3981 dnia 25.07.2006 20:58:47

szer
~Xajan3981 - Wyłącz uśmieszki. Będzie lepiej kod widać i co najważniejsze będzie można go dobrze skopiować Pfft
~szymon - usuń posta bo zdublowałeś Pfft

Xajan3981
A moze zrobie aktualizacje tego moda na dniach, bo dodalem do niego opcje wyswietlanie ilosci punktow pod awatarkiem, poprawilem mechanizm powiadamiania o nowych wiadomosciach i podpielem pod niego krotki sygnal dzwiekowy Wink oraz bym zmodyfikowal plik tekstowy dolaczony do niego o te elementy co wyzej napisalem Smile

Narazie w miedzy czasie proboje Fusiona polaczyc z Phpbb by przemo i SMF Smile

szer
O SMF! Dziwie się że wogóle ktoś tu o tym słyszał Smile. Dobra alternatywa na forum. Mnie się ten skrypt podoba i może bym skożystał Smile. I może jak by było zrobione to rozwinoł conieco

// EDIT // - Ops.... Fakt inny temat jest ustalony a my inny prowadziliśmy Sad. Wielkie sory...
Edytowane przez szer dnia 26.07.2006 08:03:59

Xajan3981
Dzisiaj czytalem o SMF troche jest pewien system SSI w nim ktory umowzliwia integracje z innymi stronami, z tego co wyczytalem problemow z wbudowaniem go w strone nie powinno byc, statystyki i info panel tez raczej bez problemu powinno sie dac przerobic - jedyny problem w nim moze stanowic system rejestracji ale mysle ze albo bym zrobil na podobnej zasadzie jak z phpbb by przemo albo poprzez funkcje SSI.

PS. Wszystko wyjdzie w praniu Smile
Edytowane przez Xajan3981 dnia 25.07.2006 23:13:31

Pieka
Temat dotyczy forum SMF, czy panela nawigacji?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
szymon
Po zainstalowaniu - fusion_site_links_groups - tej tabeli nie ma.. jak ja zainstalować?

www.zloteskrzydlo.pl
Xajan3981
dziwne bo powinna być ? Pewnie uzywasz Php-Fusion, ja to robilem na epIII.
W pliku instalPL.txt - jest napisane zreszta o tym ze testowane bylo na epIII.

Ale jak wejdziesz na zarzadzanie baza (mysql, badz phpmyAdmin, czy zalezy jak to tam masz u siebie) wchodzisz na SQL i wklej to:

A nastepnie zatwierdz i Ci stworzy tabele fusion_site_links_groups

szymon
hehh wywala mi błąd:

PS. Więc to są testy na fusionie:)

Edit:

Usunąłem z tego to:
i wyszedł mi błąd następny:

Edytowane przez szymon dnia 26.07.2006 18:37:18

www.zloteskrzydlo.pl
Xajan3981
szymon w tym momencie poddaje sie, kapitulacja hihi - napisz mi na PW, to Ci podam swoj numer gg, to moze pogadamy konkretnie o co chodzi itp, bo wydaje mi sie ze cos namieszales. Albo ja popelnilem gdzies jakis blad.

crasch
Dobra robota Xajan3981 Smile Tak trzymaj.
*oceniam ze screenów i z tego co napisałeś, nie testowałem ufam, że smiga jak powinno Wink

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Podgląd panelu:

wlodekp.europa.pl
Xajan3981
wlodekp wlasnie zapewne o to chodzilo, dziekuje za poprawke Wink
crasch - dziekuje za pochwale. U mnie dziala jak nalezy, czekam tylko na ewentualne zgloszenia o bledach i mam zamiar jeszcze pewne modyfikacje do tego dodac.
Edytowane przez Xajan3981 dnia 30.07.2006 00:23:27

Monsz
Hm..
Mam podobny problem co szymon. Po prześledzeniu całego wątku i zastosowaniu do waszych propozycji niestety otrzymuję komunikat:

w PA
Unknown column 'link_group_id' in 'where clause'Column count doesn't match value count at row 1

oraz zamiast linków w menu:
Unknown column 'link_group_id' in 'where clause'

O ile udało się założyć grupy linków o tyle nie bardzo mogę dodać jakiekolwiek linki - no i nie widze nawigacji admina po zalogowaniu ;(

Będę wdzięczy na za wszelkie podpowiedzi - stronka chwilowo w trybie "Prace na serwerze" a zależy mi na szybkiej reaktywacji.

A wszystko chodzi pod fusionem 6.01.3 - testów ciąg dalszy Wink
Edytowane przez Monsz dnia 01.08.2006 21:10:50

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl