ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Zmiana czcionki w panelach
c-milionaire
Otó? chcialbym zmieni? czcionk? w nazwie panela czcionka nie jest standardowa (sci?gni?ta z internetu) u?ywalem szukajki cos tam znalaz?o ale by?o du?o napisane nic nikomu nie wychodzi?o i w efekcie si? sk?czylo ?e nikt nic nie zrobil ale pisali ?e mo?na tak zrobi? ( zmini? czcionke na niestandardowal) daje wam tre?c pliku theme i style i prosilbym o dokloadne wyja?nienie co jak mam zrobi? gdzie jak wklei? b?dz zmini?. czcionka si? nazywa Searfont.ttf

THEME
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

}
?>

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:50:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
wlodi
Poprostu utwórz obrazki o takiej wysokosci jak panel i napisz w nim np. Nawigacja wybrana czcionka i poszukaj pliku od panelu nawigacja i tam gdzie wpisujesz nazwe wpisz adres pliku graficznego.

http://telegram.revo.la
c-milionaire
czyli jak zrobi?em panel mam go shostowa? a adres mam wpisa? gdzie ??

proton
Polecam sposób aby zrobi? par? openside tzn.
Doda? pare nowych np. openside_a, openside_b itd. W ka?dym ustawi? aby w tle by? inny obrazek. Bo jesli tylko zmienisz czcionk? to u ceibie b?dzie dobrze bo ja amsz, a jak kto? jej nie ma to b?dzie mia? wy?wietlan? domy?ln?.

http://www.mortek.pl
c-milionaire
próbowa?em ju? tak zrobi? ale by?o raczej nie zle wyja?nione bo nikomu si? nie uda?o móg? by? to wyt?umaczy? tak jak chlop krowie krok po kroku co mam zrobi? gdzie z co wklei? na górze masz mój plik theme i style

Z Góry dzi?kuje SmileSmile
Edytowane przez c-milionaire dnia 16.07.2006 08:14:17

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To co chcesz zrobi? wymaga-polega na wy?wietlaniu czcionki w trybie graficznym.
Do tego, nale?y u?y? funkcji GD-która dynamicznie utworzy obrazek na podstawie Twojego fontu ttf i tre?ci(+t?o). Tak, ?e de fakto czcionka w nazwie panelu b?dzie dynamicznie tworzonym obrazkiem.
Jest kilka gotowych theme z zastosowaniem tej metody np. grungeconcept na nim mo?na si? wzorowa?, b?? jednak problemy z polskimi literami.

wlodekp.europa.pl
c-milionaire
dobrze zrobi?em jak kaza?e? ale jka teraz t? czcionk? powi?kszy? wiem ?e trzeba gdzie? w pliku w style.css tylko gdzie ???

I je?li móg?by? powiedzie? jak mam zmini? t? czcionk? tym sposobem co powiedziale? na szablonie Insecure je?li mo?esz to wszystko pokolei

czyli po prosty jak mam u?y? t? funkcje GD
Edytowane przez c-milionaire dnia 16.07.2006 09:56:15

Nie rozumiemy si? ca?kowicie. Do tego jest potrzebna specjalna konstrukcja theme z dodatkowymi plikami, operuj?cymi na fontach ttf. W style.css mo?esz sobie tylko ?onglowa? wielko?ci? czcionki tekstowej a nie graficznej-jak? jest ttf.
Wielko?? czcionki jest zdefiniowana np. w pliku ttf.php, gdzie funkcja:
to okre?la i:
poszczeglne argumenty liczbowe odpowiadaja za
1-wielko?? czcionki
2-kat obrotu tekstu
3-odleglo?? poczatku tekstu x
4-wysoko?? gónej kraw?dzi tekstu y
Mo?na wi?c mie? ka?d? wielko?? czcionki(niebotyczn?)
Jeszcze raz wskazuje na grungeconcept, ?eby zobaczy? jak to si? robi i czy b?dziesz potrafi? przerobi? sam swoje theme w ten sposób, bo je?li nie, to daj sobie spokój z ttf i wstaw obrazki z tekstem jako nag?ówki paneli.

wlodekp.europa.pl
c-milionaire
wlasnie robie na podstwie tego theme grungeconcept zminilem poprostu w nim czcionk? na t? co ja chcialem i po prostu jest ona mala i chc? j? powi?kszy? bo w obecnych rozmiarach jest nie widoczna

Je?li tak to zastosuj si? do wskazówek tycz?cych argumentów liczbowych w mojej poprzedniej wypowiedzi. Zobacz 1 zmieniam z 20 na 40
zdzplock.europa.p...
zdzplock.europa.p...

wlodekp.europa.pl
c-milionaire
oo dzi?ki pomoglo

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl