ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Polskie znaki
Socjolozka
Mam problem. Otó? tak, zainstalowa?am sobie moda INF-Losowy Cytat Panel v1.00, ale okaza?o si?, ?e nie wy?wietla polskich znaków, wi?c doda?am mu w pliku
quotes_panel taki kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Po czym okaza?o si?, i? nadal s? krzaczki zamiast liter ?, ? i ?.

Wi?c zmieni?am ten kod na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I dopiero wtedy zacz?? ?adnie i dobrze wy?wietla? cytaty, ALE pozmienia? w innych panelach m.in. w menu i w panelu User Info litery (przyk?ad Go¶ci Online: 1), chodzi g?ównie o liter? "?".
Doda?am w plikach config.php i subheader.php powy?szy kod na polskie znaki, ale to nic nie da?o.
Co mam zrobi??

Dobrze by by?o, gdyby by?o jakie? kodowanie tylko i wy??cznie na plik z cytatami. Czy da si? wpisa? kod i zaznaczy? jako?, by kodowa? tylko jeden panel - panel z cytatami?

P.S. U?ywa?am notatnika do edycji plików. Mo?e to co? popsu?o? Pono? notatnik nie jest dobry do takich rzeczy.
Edytowane przez Socjolozka dnia 08.07.2006 10:01:54

W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 03:21:47
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szer
Yh nic nie dodawaj do paneli. Bo to zmieni wtedy kodowanie wsz?dzie. Podaj kod locali od panelu tutaj to przekonwertuje je na polskie Smile

PS. Dodam ?e strona jest kodowana w ISO-8859-2 a Locale Twojego panelu nie s? tak kodowane.
Edytowane przez szer dnia 08.07.2006 10:30:53

Socjolozka
Bardzo dzi?kuj? za pomoc. Ale ju? sobie da?am z nimi rad? - znalaz?am nowy mod do cytatów, w nowszej wersji.

Mam teraz problem z artyku?ami, bowiem chc? mie? dwa dzia?y "Artyku?y", które b?d? mie? swoje kategorie. Skopiowa?am w katalogu g?ównym plik articles.php i nazwa?am go articles2.php, utworzy?am nowy link w menu, ale nie wiem co dalej....Frown

Zapewne trzeba to jako? sklonowa?, tak by da?o si? pó?niej dobrze zarz?dza? tymi dwoma dzia?ami poprzez Panel Administratora. A mo?e jest jaki? mod do dodatkowego dzia?u "Artyku?y" z kategoriami?

szer
By?o o klonowaniu. Trzeba poszuka? na forum...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl