ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Niedoskona?e miniaturki w fotogalerii 6.01.x
Gander
Podczas wgrywania zdj?? do galerii zauwa?y?em ?e miniaturki s? albo wy?sze albo szersze ni? ustawiona przezemnie wielko?? w panelu administracji.
Nie wiem mo?e to jest zamierzone, ale dla mnie to jest b??d.
Zajrza?em do skryptu i zorientowa?em si? ?e skrypt jest niedok?adny.
Wyst?puj? w nim jakie? niezrozumia?e dla mnie sprawdzenia, który bok obrazka jest d?u?szy (!?).
Przeanalizowawszy kod, napisa?em swój kod, który spisuje si? dobrze, i wylicza prawid?owe wymiary miniaturki, mieszcz?cej si? w zadanej przezemnie powierzchni.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

gander.solutions
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 03:07:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Kod galerii sprawdza proporcje zdjecia i na ich podstawie ustala wielkosc/proporcje miniaturki Grin
na podobnej zasadzie Wooya zrobil skalowanie grafik z www, jak i tych zalaczanych na naszym forum.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
Nie twierdz? ?e nie skaluje.
Twierdz? ?e skaluje tylko tak by zgadza?a sie tylko jedna d?ugosc: szeroko?? lub wysoko??.
Powiedz mi prosz? jak to jest ?e gdy ustawi?em wielko?? miniaturki 100x100 uzyska?em miniaturk? 100x115?

gander.solutions
m_i_n
Gander -> dobrze dziala skalowanie. Dla mnie wazniejsza jest proporcja a nizeli to czy obrazek jest mniejszy niz zadany obraz miniaturki. Smiesznie potem to wyglada gdy cos jest nieproporcjonalnie rozciagniete.
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie ?miesznie tylko to jest ca?kowicie b??dne za?o?enie. U?ywam profesjonalnych-komercyjnych narz?dzi do obróbki foto i filmów-taki aspekt-mo?e wyst?pi? je?li go w??cze i chce uzyska? zniekszta?cenie-defoult w normalnych rzeczach jest zawsze proporcjonalnie i te? trzeba zobaczy? jakie 4:3-standard 16:9-?. Podobnie z PAL-zrzut z kamery cyfra-rozdzielczo??-zapis do matrycy MPEG2, MPEG4 i pó?niejsza obróbka-do dowolnego formatu.
Edytowane przez wlodekp dnia 03.03.2007 12:35:32

wlodekp.europa.pl
Gander
Pisa?em to rok temu... Kod zosta? ju? dawno poprawiony wi?c je?li kto? chce mi udowodni? ?e si? myli?em, prosz? u?y? CMS-a z tamtego czasu, a nie z obecnego...

gander.solutions
Pieka
Gander napisa?/a:
Pisa?em to rok temu... Kod zosta? ju? dawno poprawiony wi?c je?li kto? chce mi udowodni? ?e si? myli?em, prosz? u?y? CMS-a z tamtego czasu, a nie z obecnego...

@Gander, czy Ty nie widzisz, ze odpisujesz na post z marca?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Z marca 2007 dla ?cis?o?ci?
Edytowane przez wlodekp dnia 29.07.2008 16:21:56

wlodekp.europa.pl
Gander
Eeeee... zapomnia?em ?e mamy ju? 2008... Grin

gander.solutions
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl