Zobacz temat
|
Ró?ne menu
|
|
| someone |
Dodany dnia 02.06.2006 18:05:51
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 02.06.2006 18:00 |
Witam! Tworz? sobie swojego theme'a lecz pojawia si? jeden problem, chcia?em aby ca?o?? lewego menu by?a ró?na od ca?o?ci prawej, niestety nie uda?o mi si? tego dokona? (w innych systemach portalowych wychodzi?o to bez b??dnie), poszuka?em czego? i nic, z ciekawo?ci te? przegl?dn??em kilkana?cie stronek opartych na php fusion i to co mnie zdziwi?o to to ?e wszystkie one maj? menu identyczne zarówno po lewej jak i po prawej strony... Czy?by dzi?ki temu silnikowi nie da?o si? tego dostosowa? ? Po za tym w ogóle strasznie jportalowa budowa theme'a (ale tam si? da zmieni? ;P) |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 26.10.2025 18:10:32
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| marpar |
Dodany dnia 02.06.2006 18:15:14
|
|
Bywalec ![]() Postów: 535 Data rejestracji: 30.09.2005 20:02 |
w czym problem?? je?eli znasz si? na html,php i css to chyba mo?esz samemu spróbowa? zmieni? budowe twoich paneli. Po drugie to widocznie userom PF pasuje taki uk?ad paneli i? wybieraj? w?asnie ten system :]
![]() |
|
|
|
| someone |
Dodany dnia 02.06.2006 18:24:10
|
|
Przecie? nie b?de korzysta? z tej metody.... chce aby automatycznie ka?dy panel po lewej stronie by? zupe?nie inny od tego po prawej, a z tego co widze musia?bym silnik przebudowywa?.... a co jak bym chcia? drugi theme z podstawow? budow?? - musia?bym go znów dostosowywa?... |
|
|
|
| m_i_n |
Dodany dnia 02.06.2006 18:47:43
|
|
Bywalec ![]() Postów: 837 Pomógł: 3 Data rejestracji: 15.02.2006 10:04 |
Byl gdzies na forum team nt. roznych menu na kazdej stronie, podawalem tam swoja metode, poszukaj.
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu
|
|
|
|
| pawkow |
Dodany dnia 02.06.2006 19:23:50
|
|
Bywalec ![]() Postów: 538 Data rejestracji: 05.06.2005 08:27 |
do tego s? klasy, i to mo?na zrobi?. Widzia?em takie stronki gdzie?
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.
|
|
|
|
| someone |
Dodany dnia 04.06.2006 20:52:33
|
|
"Do tego s? klasy" - bezsens, s?ysza?em wiele dobrych opini o pf a tu si? okazuje ?e ?eby najprostsz? rzecz zrobi? trzeba si? z dodatkowymi klasami bawi?... |
|
|
|
| SebaZ |
Dodany dnia 04.06.2006 21:19:59
|
|
Zaawansowany ![]() Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
PHP to w dzisiejszej dobie same klasy, czyli programowanie obiektowe (OBP) wi?c nie p?acz, ?e bezsens, bo nie masz poj?cia co piszesz. Sposób jest bardzo prosty na to. Nie jestem designerem, ale znam strukture theme.php i zasad? dzia?ania skórek w PF. S? tam funkcje openside(); i closeside(); s?u?? one do zdefiniowania kolejno wygl?du góry i do?u panelu. Pomi?dzy nimi umieszcza sie tre?? panelu. Je?li robisz co? na swoj? stronke i wiesz gdzie jaki panel b?dzie si? znajdowa? (lewa <-> prawa) to mo?esz sobie w skórce zdefiniowa? jak chcesz te funkcje. Mo?esz zrobi? tak: panel_gora(); i panel_dol(); i wtedy odpowiednio zamiast openside(); i closeside(); u?ywa? panel_gora(); panel_dol();. Dla parsera wygl?du stronki to tak oboj?tne. To by?o tak ogólnie napisane. Teraz bardziej do Twojego przypadku. Ja bym sobie zrobi? takie 4 funkcje: panel_gora_l(); i panel_dol_l(); oraz panel_gora_r(); i panel_dol_r();, po których nazwach mo?na wywnioskowa? ?atwo, ?e stanowi? one: góre i dó? paneli po lewej stronie oraz odpowiednio po prawej stronie. Majac te funkcje wystarczy aby ich odpowiednio uzywa? tworzac bloki boczne zwane panelami. Proste? pozdro - SebaZ P.S. hehe nadaje sie ten mój wywód na arta jakiegos chyba
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
|
| someone |
Dodany dnia 05.06.2006 21:51:07
|
|
Ch?opie zastanów si? co gadasz.... "CMS" jest po to aby u?atwia? prac?, a nie komplikowa? ;/ |
|
|
|
| pawkow |
Dodany dnia 06.06.2006 06:30:22
|
|
Bywalec ![]() Postów: 538 Data rejestracji: 05.06.2005 08:27 |
O cz?owieku, wszystko ma swoje graice, nawet PF, poprzekroczeniu tych granic czas zacz?? my?le? samodzielnie. someone napisa?/a: "Do tego s? klasy" - bezsens, s?ysza?em wiele dobrych opini o pf a tu si? okazuje ?e ?eby najprostsz? rzecz zrobi? trzeba si? z dodatkowymi klasami bawi?... ja mówi?em o klasach w CSS ![]() Pozatym, nie wiem czy zaauwa?y?e?, ale masz plik side_left i side_right. Tam sobie mo?esz zmieni? funkcje które b?d? odpowiada?y za budowanie bloków po jednej idrugiej stronie. Edytowane przez pawkow dnia 06.06.2006 06:33:58 Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.
|
|
|
|
| Przejdź do forum: |

(ale tam si? da zmieni? ;P)