ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Rozciaganie strony
bizon
To moj pierwszy post na tym forum ;D i chcialbym sie przywitac ;d hehe.

Otoz mam taki ptroblem, strona ktora robie ma nieregularne tlo naglowka, cos w rodzaju fotki. Php fusion automatycznie dostosowyje sie do rozdielczosci kompa, a mi wlasnie tak nie trzeba, chcialbym zeby rozdielczosc byla taka sama na wszystkich monitorach.

Dzieki!

ps. szukalem na forum i nie znalazlem, moze nie tak szukalem jak tak to przepraszam ;@
 
MeTeo
hmm nie rozumiem.. mialem tgo themesa i mialem jedynie problem z naglowkiem a z tego co rozumiem z tego posta to ze logo smie zmniejsza na mniejszej rozdzielczosci... nie wiem w stopce masz kontakt pisz Pfft
 
bizon
moze podam adres ;D hehe www.lomza.oaza.pl
 
Henclerek
Jeśli o to chodzi to ten skrypt uzależnia wyświetlanie strony od jej rozdzielczości, W sekcji BODY należy wpisać :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
kraski1
a mógłby mi ktoś pomóc z skurczeniem stylu "webmaster" tak żeby nic nie uciekło do lewej strony a styl się u środkował i dokładnie skurczył
 
lada12
W theme.php masz width i wartość w % zmień ze 100% na np. 75%
 
http://flashmob.qmpel.biz
horcyk
W theme.php masz width i wartość w % zmień ze 100% na np. 75%


Ja tak zrobiłem.
Ale teraz stopka ucieka mi do prawej strony.
http://www.fcjast...ia.exh.pl/
niby osiągnąłem to co chciałem zrobić ale jak teraz zrobić aby stopka była normalnie

dobra już mam
podałem rozmiar w pikselach i jest ok
Edytowane przez horcyk dnia 04.06.2007 19:50:20
 
http://harafdamian.pl/
h
Ja tak robie ze zmieniam width na 80% i strona sie zmniejszy ale logo nie chcce . ma ktos to zrobione i jak wygląda to zrobione na stronie. prosze
Jeżeli czegoś nie ma w Google to nie istnieje - Bill Gates
 
yasny
Witam

By nie rozpoczynać nowego wątku podepnę się pod ten. Zainstalowałem sobie najnowsze fusion. W standardowych skórkach spodobała mi się Fumaeleon jednak niestety w oryginale rozjeżdża się po monitorze z większą rozdzielczością. Zmniejszanie procentowo width np do 85% daje efekt pośredni. Raz że stronka "przykleja się do lewej" strony monitora to nie trzyma stałej ... czyli idąc na monitor 22 cali niestety jest rozjechana bardziej niż na 15'1. Może ktoś ma poradę jak zrobić by :
1. stronka była jednakowej stabilnej szerokości na środku
2. wykluczyć możliwość zmiany kolorów (kwadraciki kolorowe po prawej) przez użytkowników. Czyli dla wszystkich jedna szata.

Proszę o odpowiedźWink
Edytowane przez yasny dnia 10.12.2009 19:01:57
 
FiXik
Koledze yasny polecam zastosować (jak to w podstawach HTML jest ujęte) zamiast procentowej wartości wartość ilościową wyglądającą: 1000px, lub inną w zależności od własnych potrzeb. Efektem będzie strona o zadanej wielkości na każdym monitorze. Pozdrawiam
może już nie szukajmy
 
http://www.zainwestujwemnie.eu/
yasny
Fajnie, zadziałało, ale jeszcze nie wiem gdzie ustawić by strona w całości była <center> na środku, a nie "kleiła się do lewej strony ekranu .... z góry dzięki za odpowiedź.
 
jantom
Pierwsze primo - nie korzystać z tagu center, drugie primo - zainteresować się dodaniem
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
dla body w stylach, trzecie primo - zakomentować wpisy dla id main, po czwarte primo - szukać i czytać, bo tematów o wyśrodkowywaniu strony mamy całkiem sporo.
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl