ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zarz?dzanie wtyczkami Infusion
stegano
Przeszuka?em ca?e forum (14stron) Smile ale nie znalaz?em...
Problem jest taki ?e, nie mam ?adnej listy wtyczek do wyboru. Sprawdza?em czy wszystko zosta?o wrzucone i czy pliki na dysku lokalnym jak i na serwerze maj? tak? sama wielko??, i wszystko jest OK.
Nawet po wrzuceniu nowej wtyczki, problem pozostaje... czyli brak czegokolwiek... (Nie zainstalowane - Zainstalowane - Dost?pna Aktualizacja)
stegano dodał/a następującą grafikę:
zrzutekranu[370].jpg

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:22:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Sprawd?, czy wtyczka jest w katalogu /infusions. Je?li tam jest, to mo?e czas od?wie?y? stron??
Edytowane przez jantom dnia 09.03.2006 07:46:46

http://jantom.info
SebaZ
a mo?e on poprostu wrzuca panele
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

stegano
jantom napisa?/a:
Sprawd?, czy wtyczka jest w katalogu /infusions. Je?li tam jest, to mo?e czas od?wie?y? stron??

Przeczytaj dok?adnie, przeanalizuj, a jak b?dziesz mia? co? M?drego do powiedzenia to bardzo prosz?.

ps. Ilo?? postów postawionych nie jest wyznacznikiem Inteligencji ani wiedzy w danym temacie.

mimo wszystko
pozdrawiam

stegano
SebaZ napisa?/a:
a mo?e on poprostu wrzuca panele

Widz? ?e czym wi?cej postów, tym wi?kszy rozwój UWSTECZNIONY Frown

m_i_n
A czy na /infusions nie nadawalo sie jakichs uprawnien podczas instalacji?

nic innego na mysl mi nie przychodzi, ew. moze server nie dysponuje funkcja ktora przeszukuje katalogi (jakas zrywa wersja php).
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
stegano
m_i_n napisa?/a:
A czy na /infusions nie nadawalo sie jakichs uprawnien podczas instalacji?

1. Umie?? zawarto?? folderu php-files na serwerze.
2. Nadaj poni?szym plikom i folderom CHMODY 777:
* administration/db_backups/
* images/
* images/imagelist.js
* images/articles/
* images/avatars/
* images/news/
* images/news_cats/
* images/photoalbum/
* forum/attachments/
* config.php
3. Wpisz w przegl?darce adres pliku setup.php Twojej strony (np. http://www.twojas...setup.php) i naci?nij Enter.
4. Post?puj wed?ug pojawiaj?cych si? na ekranie wskazówek.
5. Po uko?czeniu instalacji usu? z serwera plik setup.php oraz nadaj plikowi config.php CHMOD 664.

O infusions nie ma mowy... na wcze?niejszej wersji by?o wszystko ok (na tym samym serwerze)

m_i_n
Moze zrob reset jadra (reset core), czy jakos tak, wiem ze cos takiego bylo ale nie wiem co to dokladnie daje ale warto sie tym zainteresowac.
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
Pieka
stegano napisa?/a:
Przeszuka?em ca?e forum (14stron) Smile ale nie znalaz?em...
Problem jest taki ?e, nie mam ?adnej listy wtyczek do wyboru. Sprawdza?em czy wszystko zosta?o wrzucone i czy pliki na dysku lokalnym jak i na serwerze maj? tak? sama wielko??, i wszystko jest OK.
Nawet po wrzuceniu nowej wtyczki, problem pozostaje... czyli brak czegokolwiek... (Nie zainstalowane - Zainstalowane - Dost?pna Aktualizacja)

Nadpisanie pliku infusions.php w katalogu administration, znajdujacym sie na serwerze nic nie daje?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
stegano
Ju? to przerabia?em :/ i sprawdza?em wielko?? plikow, czy sie wszystko zgadz.

Pieka
stegano napisa?/a:
Ju? to przerabia?em :/ i sprawdza?em wielko?? plikow, czy sie wszystko zgadz.

To sie stalo po aktualizacji? Ktory to serwer?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
stegano
Nie aktualizacji nie by?o v304 serwer ovh.pl na innym k?cie mam v100 i wszystko jest ok Frown

Polonista... Boze bron./Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 07.07.2007 13:30:04

Fudin
Mo?liwe ?e kopiujesz tylko panele , infusion jest ?le skonfigurwane , jest z?y serwer , i wiele innych .
albo te? mo?liwe ?e nie skopiowa?e? wszystkich plików.
Ja proponuje zrobi? backups i skopiowa? na dysk Smile a pó?niej jak si? zainstaluje t? now? stron? to we?miesz skopiujesz na serwer backups i masz CoolCool

TyTaN
W???nie mam tak? sam? sytuacj? wraz z zainstalowaniem php-fusion 6.01.10 z waszej strony jest to pierwsza instalacja od zera ( na 3 serwerach sprawdza?em )

I mam ten sam problem :

Próbowa?em wszytkiego ju? nawet na kilku komputerach czy jest to samo i nic...przegl?darki od opery,IE, po mozille i inne to samo stale ro?ne wersje rzegl?darek.

Serwery te? tu niemaj? nic do tego bo testuje na 3 ró?nych ( 3 p?atne pe?ny hosting, i mój localhost)

Kto si? z tym upora?

jantom
Przegl?dam i co.uk, i mods, i inne strony fusionowe. Owszem, by?y podobne problemy - chocia?by http://www.php-fu...post_83607.
Skoro jest problem z instalacj? wtyczki, to mo?e podaj te? jej nazw?, zrzutka ze struktur? katalogów te? mo?e si? przyda?. Nie wiem, czy przypadkiem problem nie le?y w samej wtyczce, a nie w fusionie.

http://jantom.info
Pieka
jantom napisa?/a:
Przegl?dam i co.uk, i mods, i inne strony fusionowe. Owszem, by?y podobne problemy - chocia?by http://www.php-fu...post_83607.
Skoro jest problem z instalacj? wtyczki, to mo?e podaj te? jej nazw?, zrzutka ze struktur? katalogów te? mo?e si? przyda?. Nie wiem, czy przypadkiem problem nie le?y w samej wtyczce, a nie w fusionie.

Temat walkowalismy wielokrotnie...
Zawsze okazywalo sie, ze kolega probowal instalowac panele lub wtyczki byly np. z Mambo..
Edytowane przez Pieka dnia 06.07.2007 13:36:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
szer
A czy masz w tym folderze plik infusion.php? Jak nie ma tego pliku to nie ma wtyczki na li?cie!

TyTaN
Problem rozwi?zany mo?na zamkn?? temat.

Pieka
TyTaN napisa?/a:
Problem rozwi?zany mo?na zamkn?? temat.

Nie Ty go zakladales, wiec nie Tobie o tym decydowac.
Poza tym, w dobrym tonie jest opisac, co sie zrobilo, ze sie naprawilo.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
TyTaN
Skontaktowa?em si? z autorem tematu. Zrobi?em to co On.

Zmieni?em CMS'a!

Nowa ?atka ten 6.1.11 wyleczy?a problem, na forum sopportu UK doradzono mi przeinstalowanie WIN XP SP2.
Zrobi?em tak i na drugi dzie? pojawia si? ?atka 6.1.11 i problem znika.
Co? tam niby z wy?wietlaniem stron z kodem PHP, jako? tak.

Wka?dym b?dz razie ju? po problemie.

Dla Mnie koniec tematu, a skoro pierwszy Osobnik który utworzy? temat znalaz? innego CMS'a ... i nielogowa? si? ju? bardzo d?ugo ...

Pozdrawiam ca?y support php-fusion Pl Dzi?ki za Pomoc!

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl