ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Wersja angloj?zyczna portalu od A do Z
industrialrock
Szuka?am na forum, ale nie dotar?am do istoty rzeczy Wink Jak mog? zrobi? wersj? angieloj?zyczn? dla portalu? [B?d? mia?a du?o wej?? spoza Polski, a tre?ci stron mam ju? prawie wszystkie przet?umaczone.] Czy wymaga to dwóch baz danych czy mo?na to jako? omin?? i zrobi? na jednej, ale tak, ?eby newsy, faq i artyku?y mia?y te? angielskie odpowiedniki? Bo napewno mo?na zrobi? inne podstrony, które nie s? wpi?te w infusions przez tworzenie dodatkowych stron i linkowanie ich, ale w?a?nie zawarto?? strony g?ównej jest najwa?niejsza i dr?czy mnie jakby to zrobi?... Przegl?da?am te? inne portale wykonane w php-fusion ale nie widzia?am, ?eby ktos w ogóle mia? linka do wersji angielskiej tego samego portalu. Kto? m?dry co? wie na ten temat? Wink

http://industrialrock.net
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:22:17
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
filipb
Niez?a strona Smile Pogratulowa? inwencji. Info znajdziesz w linku mFusion.
Pozdro

Fil

Pieka
filipb napisa?/a:
Niez?a strona Smile Pogratulowa? inwencji. Info znajdziesz w linku mFusion.

Na naszej stronie tez cos znajdzie Grin
http://www.php-fu...orum_id=21
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
industrialrock
No dopsze... Poczytalam. Ale dodam moze najwazniejsza wiadomosc, ze chce miec ten portal zamkniety, bez logowania dla userow, wiec nie beda mieli mozliwosci zmiany jezyka w ustawieniach swojego profilu.
Moze php-fusion tez otwiera sie z domyslnym jezykiem na podstawie IPa? Ale kurcze linki (tekst) w menu nawigacyjnym mi sie nie podmienia same Wink Na razie chyba zrobie dwie osobne wersje i angielska postawie z osobna baza na jakim innym serwerze i zalinkuje do polskiej wersji...
A mFusion... Wyglada na to, ze jak zrobie upgrade z php-fusion v. 304 do mFusion v3 to beda opcje zmiany jezykow i to by rozwiazalo problem?
Na razie wyglada tak (taka testowa wersja, nie dokonczona jeszcze): Fabryka w php fusion ale smietnik jest z tymi dwoma jezykami na jednej stronie.
(sorki ze pisze bez polskich liter nie mam w tym laptopie prawego alta, a tylda nie dziala Cool )

crasch
industrialrock napisa?/a:
No dopsze... Poczytalam. Ale dodam moze najwazniejsza wiadomosc, ze chce miec ten portal zamkniety, bez logowania dla userow, wiec nie beda mieli mozliwosci zmiany jezyka w ustawieniach swojego profilu.
Moze php-fusion tez otwiera sie z domyslnym jezykiem na podstawie IPa? Ale kurcze linki (tekst) w menu nawigacyjnym mi sie nie podmienia same Wink Na razie chyba zrobie dwie osobne wersje i angielska postawie z osobna baza na jakim innym serwerze i zalinkuje do polskiej wersji...
A mFusion... Wyglada na to, ze jak zrobie upgrade z php-fusion v. 304 do mFusion v3 to beda opcje zmiany jezykow i to by rozwiazalo problem?
Na razie wyglada tak (taka testowa wersja, nie dokonczona jeszcze): Fabryka w php fusion ale smietnik jest z tymi dwoma jezykami na jednej stronie.
(sorki ze pisze bez polskich liter nie mam w tym laptopie prawego alta, a tylda nie dziala Cool )

Ca?kiem nie?le Ci to idzie, dobrze pomy?lane i ogólnie mi sie podoba - trzymaj tak Smile.

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

filipb
W mFusionie masz w?a?nie mo?liwo?? wyboru j?zyka, ale nie dzia?a to tak jak by? chcia?a, to znaczy niektóre rzeczy zostan? w ojczystym j?zyku, chyba, ?e nie uda?o mi si? go jeszcze rozgry?? Smile Tak czy siak, te? rozwa?am postawienie drugiego fusiona w wersji angloj?zycznej.
Pozdro

Fil

Pieka
filipb napisa?/a:
W mFusionie masz w?a?nie mo?liwo?? wyboru j?zyka, ale nie dzia?a to tak jak by? chcia?a, to znaczy niektóre rzeczy zostan? w ojczystym j?zyku, chyba, ?e nie uda?o mi si? go jeszcze rozgry?? Smile Tak czy siak, te? rozwa?am postawienie drugiego fusiona w wersji angloj?zycznej.

Do kolezanki: Wybor jezyka masz takze w panelu i sluzy wlasnie gosciom, wiec nie wiem w czym problem? Smile

Do obydwojga: Dlaczego nie porozmawiacie z autorem zamiast spekulowac?
Wydaje sie to o wiele prostszym rozwiazaniem Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
filipb
Pieka napisa?/a:
Do obydwojga: Dlaczego nie porozmawiacie z autorem zamiast spekulowac?
Wydaje sie to o wiele prostszym rozwiazaniem Grin

Wbrew pozorom, wcale to takie proste nie jest Smile A korzystaj?c z okazji @Wooya, mo?emy si? kiedy? zgada? na gg?
Pozdro

Fil

industrialrock
Zrobi?am inaczej - zainstalowa?am 2 php-fusiony w 2 katalogach na 1 bazie sql. Nie wiem jeszcze ile b?dzie to generowa?o zapyta? jak si? serwis rozro?nie i b?dzie du?o wej??, mo?e w efekcie dostan? bana za obci??anie serwera Wink

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl