ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
obja?nienie funkcji
czarkowsky
...wzi??em si? za modyfikacj? thema pt. Satellite (dla mnie jak najbardziej kosmiczny temat;-)
no i... zawis?em (chyba to nawet nie jest pró?nia;-)...
nie mog? rozszyfrowa? funkcji w cz??ci poza htmlem, a wi?c nie mog? modyfikowa?.
na marginesie: na poleconej stronie extreme-fusion za du?o si? nie dowiedzia?em, bo wi?kszo?? to przekopiowane ?ywcem fragmenty skryptów, przyda?oby si? wi?cej komentarza - to jest dobiero ?wietny materia? na ?wietny artyku?.
moje pytanie: czy mog? gdzie? znale?? opis poszczególnych funkcji(nazwijmy go szczegó?owym)?
je?li moje zachcianki s? ponad miar?, pokornie posypi? sobie jutro g?ow? popio?em.
z góry dzi?kuj? za pomoc w sprowadzeniu na ziemi?!

dla zainteresowanych podsy?am jedno ze zrobionych ostatnio zdj??, pt. cms na j?zykach

pozdrawiam!

www.miserere.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:22:24
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
wlodi
Tu powiniene? znale?? odpowied? na swoje pytanie

P.S. Po co ten obrazek? Shock
Edytowane przez wlodi dnia 02.03.2006 18:14:31

http://telegram.revo.la
jantom
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy to o to chodzi?
@wlodi - jaki obrazek? Niczego tu nie widz?...
Edytowane przez jantom dnia 02.03.2006 17:19:25

http://jantom.info
SebaZ
@wlodi link który poda?e?:
- nie dzia?a bo jest ?le podany
- jest to ten sam artyku? co na extreme

@paolo copia a czego ty tam nie rozumiesz?
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

wlodi
@SebaZ-link dzia?a a jak komus nie dzia?a to podaje www.webmer.pl
@jantom-paolo copia doda?/a nast?puj?c? grafik?: http://www.php-fu...353%5D.jpg

http://telegram.revo.la
czarkowsky
wielkie dzi?ki, ?e zainteresowali?cie si? tematem!!!

je?li chodzi o wyja?nienie funkcji mam na my?li np. fragment z function render_article (czyli po naszenu wygl?d artyku?u):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

napisa?em ju? stron? w htmlu zanim dowiedzia?em si? o fusionie.
(z html-em i arkuszami stylów daje sobie rad?, ale jak widzicie gorzej z php.)
teraz chcia?bym dostosowa? thema do opracowanego przeze mnie wygl?du. rozumiem oczywi?cie to, co poda? mi jantom - i to rzeczywi?cie mo?na znale?? na stronach. ale gdy chc? inaczej (czytaj: w innym miejscu, w innej tabeli, w innej komórce...) rozmie?ci? na stronie, np. autora artyku?u, dat? jego napisania, a jeszcze np. gdzie indziej w stosunku do oryginalnego thema uaktywni? jego wydrukowanie musz? wiedzie?, która cz??? skryptu za co odpowiada, aby przenie?? go w ca?o?ci w inn? komórk?.
jednym s?owem chcia?bym wiedzie?, które cz??ci kodu danych funkcji s? odpowiedzialne za poszczególne jej sk?adniki.
jestem w tym thema'cie nowicjuszem, wi?c o?wie?cie mnie, je?li z?y jest mój tok my?lenia.

odno?nie zdj?cia:
cms to moje inicja?y. przerobi?em niedawno t? fotk?, a tu wstawi?em w formie "u?mieszka". no có?, u mnie równie? nie mo?na jej zobaczy? pomimo dostosowania jej formatu i wielko?ci do zalecanych. czy kto? wie dlaczego u jednych go wida?, a u innych jest tylko napis obrazek?

b?d? bardzo wdzi?czny za rozwini?cie jeszcze raz tematu tych funkcji i ich szczegó?ów!!! no chyba, ?e jestem zupe?nie na z?ym tropie.
by? mo?e nale?a?oby to wstawi? jako nowy temat, ale o tym niech zdecyduj? moderatorzy.
gor?co pozdrawiam!!!

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl