ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
jak zmieni? kolejno?? z Z do A na A do Z
miko
To mój pierwszy post, wi?c witam wszytskich serdecznie.

W wersji 6.003.xx zmodyfikowa?em sobie kolejno?? w jakiej s? wy?wietlane artyku?y - nie tak jak by?y wrzucane, tylko alfabetycznie. Ustawiaj? si? jednak od Z do A i nie potrafi? tego zmieni?.

W folderze administration w pliku articles podmieni?em
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na

Ma kto? pomys? co zrobi?, by wy?wietla?y si? od A do Z?

EDIT: sorry, to mia?o trafi? do dzia?u 6.003.xx
Edytowane przez miko dnia 23.02.2006 01:30:21

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 21:38:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Ale po co robi?e? to w kodzie? Wystarczy przej?? do Panelu Admina-->Zarz?dzanie tre?ci?-->Kategorie artyku?ów, edytowa?/stworzy? now? kategori? i ustawi? Kolejno??: Temat - Wy?ej.
Witamy na Supporcie!

http://jantom.info
tomaszziemann
jantom napisa?/a:
Ale po co robi?e? to w kodzie? Wystarczy przej?? do Panelu Admina-->Zarz?dzanie tre?ci?-->Kategorie artyku?ów, edytowa?/stworzy? now? kategori? i ustawi? Kolejno??: Temat - Wy?ej.
Witamy na Supporcie!

My?l?, ?e jedyne wyj?cie, to zdefiniowa? to odpowiednio w kodzie, poniewa? przy du?ej liczbie artyku?ów ma znaczenie. Tym bardziej, ?e Twojemu przedmówcy chodzi?o o artyku?y, a nie ich kategorie.
Swoj? drog?, te? jestem ciekawy, co trzeba zmieni?, aby w?wietla?o si? to alfabetycznie.
Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.

http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
as
Kto Wam nie pomo?e jak nie stary, dobry i poczciwy ~as... TU
as

miko
as napisa?/a:
Kto Wam nie pomo?e jak nie stary, dobry i poczciwy ~as... TU

Tamten post by? napisany ponad rok temu, popraw mnie je?li si? myl?, ale wtedy nie by?o wersji 6.00.3xx i takiego fragmentu kodu obecnie nie znajdziesz w articles.php. Poza tym samo ustawianie alfabetycznie ju? dzia??, chodzi tylko o zmian? kolejno?ci na A do Z.

jantom napisa?/a:
Wystarczy przej?? do Panelu Admina-->Zarz?dzanie tre?ci?-->Kategorie artyku?ów, edytowa?/stworzy? now? kategori? i ustawi? Kolejno??: Temat - Wy?ej.

niestety, chodzi o artyku?y, a nie kategorie...

as
Tamten post by? napisany ponad rok temu, popraw mnie je?li si? myl?, ale wtedy nie by?o wersji 6.00.3xx i takiego fragmentu kodu obecnie nie znajdziesz w articles.php. Poza tym samo ustawianie alfabetycznie ju? dzia??, chodzi tylko o zmian? kolejno?ci na A do Z.

Wi?c ju? nic nie kapuj?. Skoro co? dzia?a, to po co naprawia? ? Kolejno?? artyku?ów od A do Z nie jest ustawieniem w kolejno?ci alfabetycznej ? Numer wersji PF'a nie ma tu nic do znaczenia. Wiem tylko ?e jak bym chcia? zmieni? co? co jest ustawione wg. kolejno?ci dodawania na alfabetycznie to bym szuka? ORDER BY co?tam_datestamp i zamieni? na ORDER BY co?tam_name
as

jantom
[tre?? posta usuni?ta, nie b?dzie dost?pna dla potomnych]//jantom

//EDIT
Dobra, odpuszczam. Nie zauwa?y?em (bo nie by?o to powiedziane wprost), ?e chodzi tu o edycj? artyku?ów. Sory za off'a.

//Edit2
Wg mnie rozwi?zanie jest nast?puj?ce:
Linia 86 pliku /administration/articles.php, zamieniasz na co? takiego:

czyli tak jak zrobi?e? na pocz?tku. U mnie na localhoscie dzia?a jak trzeba.
Edytowane przez jantom dnia 23.02.2006 17:05:54

http://jantom.info
miko
Ch?opaki, ogranijcie si?.
Wi?c ju? nic nie kapuj?. Skoro co? dzia?a, to po co naprawia? ? Kolejno?? artyku?ów od A do Z nie jest ustawieniem w kolejno?ci alfabetycznej?

Zrobi?em juz moda, który ustawia alfabetycznie, tyle ?e w kolejno?ci od Z do A. Chcia?bym, by ustawia?o od A do Z i nie potrafi?.

jantom napisa?/a:
//Edit2
Wg mnie rozwi?zanie jest nast?puj?ce (...)
czyli tak jak zrobi?e? na pocz?tku

jaby by?o dobrze tak jak sam zrobi?em, to bym przecie? wam tu g?owy nie zawraca? Wink

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl