Zobacz temat
galeria na osobnym serwerze
|
|
hardcorebaby |
Dodany dnia 19.02.2006 10:07:00
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 03.06.2005 15:45 |
Witam wszystkich! ![]() Na wstepie chcialam pozdrowic wszystkich, ktorzy 'maczaja palce' w projekcie php-fusion. mialam stycznosc z paroma cms'ami jednak fusion od kilku miesiecy jest u mniena 1szym miejscu i wszystkim niezdecydowanym znajomym chetnie go polecam ![]() ostatnimi czasy w mojej galerii zapanowal niespotykany wczesniej i niezaplanowany ruch a ilosc wolnego miejsca na moim serwerze radykalnie zmalala. poczatkowo kasowalam stare pozycje w galerii, jednak postanowilam jej nie okrajac calkowicie. ze wzgledu na galerie nie chce wykupowac wiekszego konta, nie chce tez przenosic sie na darmowy pojemny serwer ze wzgledow oczywistych. W zeszlym tygodniu kolega udostepnil mi sporo miejsca na swoim ftp'ie, zadowolona przucilam tam wszystkie screeny i chcialam podmienic linki w galerii, jednak nie znalazlam tam takiej opcji (szkoda, przydalaby sie taka) :/ postanowilam wiec zamiast podmiany url'ow utworzyc nowa galerie, gdzie zamiast wczytywania pliku z dysku wstawilam linka do jpg'ow na drugim serwie.. okazalo sie, ze nie moge w ten sposob rozwiazac problemu. galeria nie wczytuje obrazow, a w miniaturkach ukazuje sie 'image not found'.. nie wiem co z tym fantem zrobic ;/ jakies propozycje? moze znalazlaby sie jakas delikatna modyfikacja skryptu z galeria? a moze po prostu cos ominelam w downloadzie na Waszej stronce. oczekuje odpowiedzi w krotkim czasie ![]() pozdrawiam, efcia |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 19.05.2025 11:32:04
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
hardcorebaby |
Dodany dnia 19.02.2006 20:00:23
|
dlaczego nikt nie zainteresowal sie tym tematem ![]() |
|
|
wlodi |
Dodany dnia 19.02.2006 20:04:18
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 765 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 16.09.2005 23:50 Złamana licencja |
Mi rowniez przydała by sie bardzo taka modyfikacja. Ale jak na razie wykorzystałem osobny serwer, zrobiłem na nim galerie i dałem linka do menu. Zobacz sobie http://humor.piek... wejdź do galerii p.s. Następnym razem zgłos sie do admina lub moderatora działu o odświezenie tematu a nie pisz postów tak jak tu zrobiłes ![]() Edytowane przez wlodi dnia 19.02.2006 20:05:44 |
|
|
cakper |
Dodany dnia 19.02.2006 20:06:12
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 334 Data rejestracji: 13.06.2005 15:59 |
ponieważ może te kilka godzin to za mało by ktoś kto byłby w stanie Ci pomóc miał okazję wejść na forum |
|
|
hardcorebaby |
Dodany dnia 19.02.2006 20:47:57
|
dzieki wlodi za odpowiedz![]() coz, problem tkwi w tym ze to nie ja w przyszlosci bede wrzucac jpg'i do galerii lecz grupa userow ktorym udostepnie haslo na ftp'a, wiec zastosowanie jednorazowej galerii (bo na taka mi ona wyglada na Twojej stronie) raczej nie wchodzi w gre. z drugiej strony wrzucenie innego nowego skryptu jak 4images nie jest dobrym pomyslem ze wzgledu na koniecznosc zalozenia drugiego konta na stronie. biorac pod uwage to, ze i tak byloby trzeba wrzucac fotki przez ftp'a, a do tego jeszcze nowe konto na stronie, drugie logowanie na stronie, haslo na ftp'a ... byloby tego zbyt wiele i na pewno zniecheciloby do korzystania z galerii. a co do nadrawliwosci dot. spamu (nie zawsze drugi post musi byc spamem ;x) - moim zdaniem lepiej napisac jeszcze jednego posta niz zglaszac sie do admina z prosba o odswiezanie tematu, admini i moderatorzy na pewno i tak maja tutaj sporo roboty (jakby im doszly takie bonusowe pm'y to z pewnoscia nie byliby tym zachwyceni) ![]() a biorac pod uwage to ze podczas tych kilku godzin wiele tematow zostalo odswiezonych uwazam, ze zaniepokojenie spadkiem pozycji mojego tematu na liscie tych ostatnich bylo calkiem dobrze umotywowane ![]() caly czas licze na rozwiazanie mojego problemu ![]() efcia |
|
|
hardcorebaby |
Dodany dnia 19.03.2006 12:04:35
|
nikt nie zainteresuje sie moim problemem? ![]() |
|
|
daker |
Dodany dnia 23.03.2006 14:57:54
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 10 Data rejestracji: 13.02.2006 19:20 |
ja tez mam taki problem ![]() |
|
|
wlodi |
Dodany dnia 23.03.2006 15:46:56
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 765 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 16.09.2005 23:50 Złamana licencja |
Pozostaje wam zrobic galerie na osobnym serwerze lub wykupic wiekszy serwer. Nikt jak na razie niezrobi takiej modyfikacji bo poprostu za duzo roboty z tym było by i dosyc to trudne. Ze mowie ze nie zrobi to nie oznacza ze jej nie bedzie. Moze za jakis czas.
|
|
Przejdź do forum: |