ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Newsy bardziej przyzjazne dla Facebooka
Ramage
Od razu przepraszam, ?e nie nazwa?em tematu tak jak ?yczy?a by sobie tego moderacja, bo nie mam pomys?u na poprawn? nazw?.

Chodzi mi o popraw? systemu newsów tak, aby przy ?adowaniu wpisu na FB pobieraj zdj?cie newsa jako ok?adk? i tekst z tre?ci newsa pod zdj?cie. Obecnie pobiera byle jakie zdj?cie i g?ówny opis strony. Czy jest mo?liwo?? poprawy tego do poprawnego dzia?ania?
PHP FUSION v7.02.05

Po??czony z 13 sierpie? 2015 15:23:
Rozwi?za?em problem :)

Edytujesz plik w g?ównym katalogu strony: news.php i odszukujesz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Poni?ej wklejasz: (Pami?taj aby zast?pi? Twoja_stronawww.pl adresem swojej strony!)

Niestety nie wiem dlaczego czasem dobrze dzia?a, czasem wyskakuje ten komunikat pod zdj?ciem na FB:

[/code]
Edytowane przez Ramage dnia 13.08.2015 15:41:18
www.dzikiepola.info - Nieoficjalna strona Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola

www.dzikiepola.info
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:26:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Krystian
Komu? uda?o si? ten problem rozwi?za?. Po wrzuceniu tego kodu do pliku news.php wczytuje czasami tre?? newsa, czasami nadal daje tekst o nieobs?ugiwaniu j?zyka.

adi
Witam z twojej wypowiedzi to 1 dzia?a 2 raz nie a to niemo?liwe kod jest prosty i albo dzia?a albo nie, ale s? wyj?tki widocznie co? mu przeszkadza, ale ty nie poda?e? kodu a my nie wiemy co.

radiosilesia.de
Krystian
Wklei?em wedle zalece? dwa kody z pierwszego posta tam, gdzie wskazano. Niestety, problem w wy?wietlaniem newsa na tablicy FB wyst?puje nadal. Pojawia si? wtedy komunikat

Jestem kompletnym laikiem w tym temacie, st?d szukam pomocy w?ród fachowców. Co zrobi?, ?eby newsy by?y wy?wietlane na FB bez problemów, co? jak w Wordpressie. Dzi?ki za pomoc.

slawekneo
Podaj link do konkretnego przypadku z Twojej strony.
Trzeba zobaczy? ?ród?o strony i sprawdzi? czy zaczytane dane do metatagów ich nie wysypuj?.

Pozdrawiam.

Krystian
Tutaj wczytuje poprawnie tekst, ale bez zdj?cia - http://www.podkam...admore=290

Tutaj z kolei pojawia si? tekst o tym, ?e przegl?darka nie obs?uguje j?zyka - http://www.podkam...admore=288

Nigdzie nie chce mi wczyta? zdj?cia. Od niedawna doda?em t? funkcj?, wi?c mo?na j? sprawdzi? na kilku najnowszych newsach, bo w wi?kszo?ci nie ma dodanego "Czytaj wi?cej...", ?eby mo?na by?o pó?niej takiego newsa wstawi? na FB.

slawekneo
Win? jest tre?? ?adowana do metatagów. Najprawdopodobniej linki dodane w newsie powoduj? domkni?cie metatagu.
Jaka masz dok?adn? wersje fusiona ? pytam bo nie ?aduje Ci zdj?? z pola news_image.

Krystian
Moja wersja to 7.02.07.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl