Zobacz temat
Polskie znaki w skórce Atom-X
|
|
ZAB |
Dodany dnia 04.01.2015 14:55:19
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 04.01.2015 14:50 |
Witam serdecznie. Na mojej stronie opartej o PHP-Fusion v7 (http://www.soadsi...) zainstalowa?em szablon Atom-X. Szablon pobra?em tutaj https://www.php-f...admore=590 Problem polega na tym, ?e nie mam w tym szablonie polskich znaków pomimo tego, ?e strona jest zainstalowana z polskimi lokacjami. J?zyk na stronie jest po polsku z polskimi znakami lecz w elementach szablonu ju? nie. Co musz? zrobi? aby doda? polskie znaki do tego szablonu? Bardzo prosz? o pomoc i przepraszam je?eli napisa?em w z?ym dziale. Pozdrawiam. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 20:54:25
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
bogdan |
Dodany dnia 04.01.2015 20:34:04
|
![]() Ekspert ![]() Postów: 2451 Pomógł: 164 ![]() Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Na pocz?tek przegl?dnij katalogi thema. Masz w nim kilka folderów zawieraj?cych pliki j?zykowe. M.in. g?ówny folder locali - jest tylko w English, w katalogu infusions, we wtyczce masz to samo. Jak jest z pobieraniem czcionki z plików nie wiem. Czy w pozosta?ych plikach nie ma "wstawek" j?zykowych te? nie wiem, ale te podstawowe co wymieni?em musisz przet?umaczy? i zakodowa? odpowiednio z kodowaniem Twojej strony. Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. ![]() |
|
|
Apis |
Dodany dnia 05.01.2015 14:24:00
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
Temat jest ?le nazwany: nie chodzi o brak polskich znaków lecz brak t?umaczenia angielskich zwrotów na polski. Powód jest taki, ze w tej skórce w wielu miejscach theme.php "na sztywno" wstawione s? angielskie s?owa a nie zmienne odnosz?ce do locale. Niestety - czeka ka?dego ch?tnego na ten theme ?mudna praca. Cz??? plików jest zlokalizowana ale zdarza si?, ?e b??dnie (np. w panelu Admina podzia? na kategorie).
|
|
Przejdź do forum: |