Zobacz temat
|
Osobne newsy na subdomenie
|
|
| Przemek28 |
Dodany dnia 16.12.2013 00:14:51
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 36 Ostrzeżeń: 1 v9.00.00Data rejestracji: 04.03.2007 13:37 |
Witam, Chcia?bym z?o?y? serwis-combosa. Ju? wyja?niam o co chodzi. Mam portal o adresie np. adres.pl na którym jest pe?ny CMS PHP-Fusion 7 (newsy, artyku?y, forum, download, itp). Chcia?bym dodatkowo za?o?y? subdomeny dla, powiedzmy, blogerów, np. a.aders.pl, b.adres.pl i c.adres.pl. I teraz najtrudniejsze: na subdomenach i domenie by?oby wy?wietlane wszystko identycznie (identyczny wygl?d i te same panele - jeden wspólny CMS), prócz newsów (wiadomo, ka?dy b?dzie pisa? o czym? innym). Chodzi mi o to, by je?li user zarejestruje si? na a.adres.pl, to b?dzie móg? te? pisa? na adres.pl, b.adres.pl i c.adres.pl. Forum dla domeny i subdomen by?oby jedno, podobnie jak artyku?y, shoutbox i ca?a reszta. A je?li jest niemo?liwe stworzenie z subdomenami, to mo?e b?dzie to mo?liwe z adres.pl, adres.pl/a, adres.pl/b itp? Po??czony z 01 stycze? 2014 19:28: Mam nadziej?, ?e redakcja nie urwie mi g?owy za tego posta. Zarówno za odkop, jak i za tre??:) Skoro nikt nie odpisa?, uzna?em, ?e co? takiego jest niemo?liwe, wobec tego troch? pog?ówkowa?em i chcia?bym si? zapyta? czy na subdomenie (a.adres.pl) mo?na wy?wietla? panele z informacjami z bazy danych ze strony g?ównej (userzy online z panelu adres.pl)? Chcia?bym na subdomenach umie?ci? Wordpressa (ile subdomen, tyle instalacji), ale tylko do wpisów blogowych. Z kolei w prawej kolumnie tego Wordpressa chcia?bym umie?ci? kilka paneli z PHP-Fusion (ostatnio na forum, Shoutbox - jestem ?wiadomy, ?e ?eby skorzysta? z cz??ci z nich trzeba b?dzie zarejestrowa? si? na domenie podstawowej adres.pl). Czy da si? tak zapisa? panele, by mo?na je by?o ?atwo wywo?a? na innej stronie (subdomenie)? Co? na zasadzie znacznika HTML iframe. Dobrze my?l?, ?e b?d? musia? w który? wtyczkach usun?? jak to autor poradnika pisania pierwszej wtyczki (tu, na PHP-Fusion.pl) napisa?? Edytowane przez Przemek28 dnia 01.01.2014 18:29:22 |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 04:18:46
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Przejdź do forum: |