Zobacz temat
Slashe
|
|
Gumijagood |
Dodany dnia 12.02.2006 17:50:32
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 12.02.2006 14:09 |
Mam dosy? ciekawy k?opot. Podczas pisania jakiegokolwiek wyrazy w cudzys?owiu przed i po pojawiaj? mi si? uko?niki. Wie kto? jak to naprawi?? |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 10:46:42
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
RaFiK |
Dodany dnia 12.02.2006 18:51:51
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 135 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 02.02.2006 19:16 |
Ciekawe, bo u mnie jo pojawia si? gdy kopiuj? zawarto?? Newsa dla tre?ci RSS. |
|
|
bulok |
Dodany dnia 17.12.2012 22:40:32
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 3 Data rejestracji: 24.01.2008 01:57 |
Szkoda, ?e nie mo?na zak?ada? nowych tematów. Dopisz? si? tu, bo tytu? jest odpowiedni. To nie reklama strony, zauwa?y?em to na wielu stronach fusion 6. Chodzi o to, ?e mo?na wpisa? po adresie strony uko?nik / po nim dowolne znaki i znowu slash, i prawid?ow? ko?cówk? adresu, i strona b?dzie si? wczytywa? ale bez css. Przyk?ad http://www.przeci...readmore=8 . Oczywi?cie prawid?owy link jest bez "news.php/kupa/". Chodzi o to, ?e mam spory problem z tym. Boty Bing robi? mi straszne odpytywanie serwera na takie w?a?nie adresy, w ?rodku adresu umieszczaj?c kilkana?cie nazw folderów z mojego serwera, np. /images/infusions/ itd. Nie mam poj?cia sk?d robot generuje sobie takie linki, ale jest to kilkadziesi?t zapyta? na minut? z takimi adresami. Za ka?dym razem s? generowane zapytania do bazy danych, bo przecie? strona si? otwiera, a dla robota nie ma znaczenia, czy z css-em. Znalaz?em podobny problem tu http://www.php-fu...d_id=24922 , ale u mnie niestety to nie dzia?a. Mo?e kto? ma pomys? jak to rozwi?za?, b?d? bardzo wdzi?czny za pomoc. Pomog?em sobie sam i podziel? si? rozwi?zaniem, bo sam du?o skorzysta?em na tym portalu. Po analizie doszed?em do tego, ?e w b??dnych adresach nie wy?wietlaj? si? grafiki i dynamiczne tytu?y. Zastosowa?em wi?c krótk? regu?k? z wyszukiwaniem wyra?e? regularnych w adresie strony. Ten kod umieszczamy np. w pliku subheader.php w g?ównym katalogu. Wpisujemy go nad czyli jako pierwszy w pliku. Po wpisaniu b??dnego adresu strony, klient zostaje przekierowany w tym przypadku na stron? 404. Oczywi?cie mo?ecie si? spotka? z innymi b??dnie zaindeksowanymi adresami, to wtedy w regu?ce zamiast news.php/ wpiszecie dowolny fragment adresu strony, który w rzeczywisto?ci nie powinien wyst?powa?. Edytowane przez bulok dnia 19.12.2012 17:50:39 |
|
Przejdź do forum: |