Zobacz temat
Wolne ?adowanie podstrony
|
|
tjakob |
Dodany dnia 23.03.2013 08:59:30
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 13 ![]() Data rejestracji: 14.12.2012 12:20 |
Witam wszystkich, zwracam si? z pro?b? o wyja?nienie i pomoc w rozwi?zaniu problemu. Zauwa?y?em bardzo powolne otwieranie si? strony z linku w panelu nawigacyjnym. Je?li klikn? na odno?nik, strona ?aduj? si? bardzo wolno bez zmian na ekranie. Wy?wietla si? w ca?o?ci, ale po d?ugim czasie ( 8-10 sek.). Je?li wpisz? adres strony bezpo?rednio do pola adresowego przegl?darki, problemu nie ma. Jest to podstrona znajduj?ca si? na tym samym serwerze, nie jest to link do strony na innym serwerze. Jest to irytuj?ce, d?ugi czas ?adowania i w dodatku ?adnych zmian na ekranie, które dawa?yby oznak? ?adowania strony. Strona nie zawiera, ?adnej ci??kiej grafiki. Nawet je?li nie zamieszcz? na niej ?adnej tre?ci, ?adowanie te? jest d?ugie. Pozdrawiam Tomek |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 23:50:07
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 23.03.2013 09:59:50
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Zawarto?? dodatkowych stron znajduje si? w bazie MySQL, co w przypadku sporych sporych zawarto?ci mo?e powodowa? wolniejsze ich ?adowanie. Tak samo b?dzie si? dzia?o w momencie umieszczenia w nich tre?ci zdalnych, które b?d? si? otwiera?y z szybko?ci? ?adowania tych?e.
Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Konto ukryte |
Dodany dnia 25.03.2013 11:29:41
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 522 Pomógł: 6 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.02.2007 02:25 ZBANOWANY: Dożywotnio |
A masz jakie? dodatki typu: Prolink, Linkme itp? jakie? systemy wymiany linków czy co?? na kilku stronach zauwa?y?em ?e maj?c te systemy masakrycznie d?ugo ?aduje si? strona. Wg, mnie sprawd? dodatki na stronie itp. |
|
|
tjakob |
Dodany dnia 25.03.2013 18:31:59
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 13 ![]() Data rejestracji: 14.12.2012 12:20 |
Witam, i dzi?kuj? za wskazówki. Nie mam ?adnych dodatków, które wymieni?e?, ale sprawdz? mo?liwe, ?e to jaki? dodatek powoduje takie wolne ?adowanie. Je?li jednak ma to zwi?zek z wolnym ??czeniem si? z baz? itd. jak mog? zastosowa? Page Loader do linków w panelu nawigacyjnym i sub-header Na podstronie któr? wywo?uj?, po dodaniu klasy do CSS i diva na stronie mam informacj? o ?adowaniu strony. Niestety nie potrafi? podczepi? tego do nawigacji PHP-Fusion :( Chodzi mi o wywo?anie po naci?ni?ciu odno?nika w nawigacji PHP_fusion informacji o ?adowaniu strony, by?aby to informacja dla osób klikaj?cych, ?e co? si? dzieje, a nie brak reakcji. Nie ka?dy zwraca uwag? na ikonk? w polu adresowym przegl?darki. Mam nadziej?, ?e moja wypowied? jest zrozumia?a i wiecie o co mi chodzi. Pozdrawiam Tomek |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 25.03.2013 22:28:41
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Temat preloadera jest ju? na forum, wi?c nie mieszaj, tylko poszukaj i dopisz si?. Mia?e? poda? adres tej podstrony, ?eby?my mogli sprawdzi?, zamiast kombinowa? jak ko? pod górk?. Jestem jaki jestem
![]() |
|
Przejdź do forum: |