ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Niedzia?aj?ce miniaturki na facebook
Statys
Witam,

mimo, ?e sprawa po cz??ci dotyczy PHP-Fusion, to nie pasowa? mi on do innego dzia?u.

Jak wiadomo, gdy w serwisie facebook.com dodaje si? link do strony opartej o PHP-Fusion, tworzy si? ?adny odno?nik - obrazek, opis itp., np.
oi46.tinypic.com/nzi1cn.jpg

Na mojej stronie, od bardzo dawna, zamiast tworzy? si? miniaturka robi si? co? takiego:

oi45.tinypic.com/2r6puh4.jpg

Nie wiem co jest przyczyn? takiego stany rzeczy ani nawet gdzie szuka? odpowiedzi. Zaznaczam, ?e kiedy? wszystko by?o dobrze. Czy kto? mia?by jaki? pomys? co mo?e by? nie tak?

Dzi?ki za pomoc.

Kuba

PS. Je?eli który? z moderatorów stwierdzi, ?e to jednak nie jest odpowiedni dzia?, oczywi?cie b?d? wdzi?czny za przeniesienie.

paramore.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:23:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bogdan
Dobrze by by?o jakby? si? okre?li? z czego korzystasz?
"ShareThis", "FP News Accordion Panel", czy czego? innego.
Podaj wersj? PHP-Fusion w profilu i adres te? by?by mile widziany.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Statys
bogdan napisa?(a):

Dobrze by by?o jakby? si? okre?li? z czego korzystasz?
"ShareThis", "FP News Accordion Panel", czy czego? innego.
Podaj wersj? PHP-Fusion w profilu i adres te? by?by mile widziany.

Nie chodzi mi o ?adn? wtyczk? - linki publikuje sam na swoim fanpage, wklejam link do okre?lonego newsa.

PHP-Fusion wersja v7.02.03, adres do strony w przyk?adowym obrazku w 1 po?cie, www.paramore.pl

ShareThis mam zainstalowane, ale nie chodzi mi w tym momencie o dzia?anie wtyczki. Problem pewnie le?y gdzie? po stronie plików samego silnika, ale których...?

paramore.pl
Apis
Aby na Facebook'u pojawi?a si? miniaturka - cz??? rozszerzona newsa, do której odno?nik wklejasz na FB musi posiada? obrazek. Je?li go nie ma - FB szuka na Twojej stronie innych obrazków i proponuje je (masz wybór miniatur - lub wybór "bez miniatury"). Ja równie? dodaj? niemal wszystkie newsy z mojej strony na FB i problemów zero.
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
Statys
Apis napisa?(a):

Aby na Facebook'u pojawi?a si? miniaturka - cz??? rozszerzona newsa, do której odno?nik wklejasz na FB musi posiada? obrazek. Je?li go nie ma - FB szuka na Twojej stronie innych obrazków i proponuje je (masz wybór miniatur - lub wybór "bez miniatury"Wink. Ja równie? dodaj? niemal wszystkie newsy z mojej strony na FB i problemów zero.

Ale? oczywi?cie jest tak jak piszesz. Jednak w moim PHP-Fusion'ie "po??czy?em" tre?? newsa podstawow? i rozszerzon?. Dzi?ki temu po wej?ciu w "czytaj wi?cej" mam wst?p + rozwini?cie newsa a co za tym idzie - obrazek umieszczany na samej stronie.

W moim przypadku wida?, ?e NIC nie jest pobierane przez facebook'a - nawet nazwa strony. Jak pisa?em wcze?niej - problem pojawi? si? dopiero jaki? czas temu i szukam jego przyczyny oraz rozwi?zania.

Mo?e kto? ma pomys??

paramore.pl
Apis
A czy przypadkiem problem nie zacz?? si? w?a?nie od tej chwili gdy - jak piszesz - po??czy?e? tre?? "wst?pu" z "rozszerzeniem" - cho? szczerze przyznam nie mam poj?cia co to oznacza.

OT: Masz dziwny zwyczaj cytowania - i to w ca?o?ci - wypowiedzi bezpo?redniego poprzednika - jakby nie wiadomo by?o komu odpowiadasz...

Ale nie Ty jeden. Bez sensu - a baza danych ro?nie o niepotrzebne bity...
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Statys
Apis napisa?(a):

A czy przypadkiem problem nie zacz?? si? w?a?nie od tej chwili gdy - jak piszesz - po??czy?e? tre?? "wst?pu" z "rozszerzeniem" - cho? szczerze przyznam nie mam poj?cia co to oznacza.

OT: Masz dziwny zwyczaj cytowania - i to w ca?o?ci - wypowiedzi bezpo?redniego poprzednika - jakby nie wiadomo by?o komu odpowiadasz...

Ale nie Ty jeden. Bez sensu - a baza danych ro?nie o niepotrzebne bity...

Pisanie postów, które nic nie wnosz? do danego tematu, równie? jest bez sensu i "baza danych ro?nie o niepotrzebne bity". Smile

Problem nie powsta? od "po??czenia" dwóch pól. Po modyfikacji miniaturki na facebook'u jak najbardziej si? pojawia?y. A có? to takiego to "po??czenie"?
Gdy wpisujesz tre?? newsa polu "Tre??", zawarto?? widoczna jest na stronie g?ównej. Gdy wpiszesz co? w "Tre?? rozszerzona:", zawarto?? widoczna jest po wej?ciu w rozwini?cie czyli "news.php?readmore=XX". Jednak w tym drugim przypadku widoczna jest tre?? tylko z pola "tre?? rozszerzona" a to co na g?ównej zostaje na g?ównej. Czyli moja modyfikacja pozwala na zobaczenie tre?ci podstawowej + rozwini?cia po wej?ciu w konkretnego newsa. Jest to dla mnie bardzo logiczne i my?l?, ?e wyt?umaczy?em to naj?atwiej jak si? da.

paramore.pl
bogdan
Przesta? cytowa? je?li nawi?zujesz do poprzedzaj?cego postu.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Apis
Niektórzy s? niereformowalni Grin
Z Facebook'a:
Nowo??! Kliknij ikon? aparatu, aby doda? zdj?cia do postu.

---

www.zegluga-rzeczna.pl
Statys
Widz?, ?e Ty nadal swoje i nie widzisz ró?nicy mi?dzy wrzuceniem zdj?cia na facebook'a a generowaniem automatycznych miniatur po wrzuceniu linku.

Tak wi?c na Twoje posty odpowiada? ju? nie b?d? bo nie ma sensu. Gdyby ewentualnie kto? inny mia? pomys? jak rozwi?za? problem, b?d? wdzi?czny.

paramore.pl
Apis
W pierwszej odpowiedzi na Twój post napisa?em, ?e miniaturki generuj? si? prawid?owo (robi? to czasem kilka razy dziennie i mam PHP-Fusion - http://www.facebo...srodladowa - udowodni?em to tak?e wklejaj?c na Twoim facebook'owym fanpage'u newsa z mojej strony opartej na PHP-Fusion - pokaza? si? prawid?owo - z miniaturk?). Wina za ich brak le?y wi?c po stronie Twoich modyfikacji - nawet je?li przez czas jaki? wszystko dzia?a?o. Facebook nie jest martwym tworem - rozwija si? i zmiany na nim nast?puj? cz?sto - niemal codziennie mo?e nas co? zaskoczy?. Wystarczy cofn?? modyfikacj? aby si? przekona?.

Czasem wina le?y te? po stronie u?ywanej przegl?darki, ale Ty opisuj?c problem nie poda?e? ?adnych wskazówek (system, przegl?darka itp.) poprzestaj?c na "wiem lepiej", czyli:
na Twoje posty odpowiada? ju? nie b?d? bo nie ma sensu.

Edytowane przez Apis dnia 21.03.2013 20:09:46
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Statys
Przepraszam za spam, ale musz?.

Gdyby? czyta? ze zrozumieniem to co wcze?niej pisa?em wiedzia?by?, ?e za taki stan rzeczy wini? pliki PHP-Fusion i modyfikacje, które wprowadzi?em. Nie pisa?em nigdzie, ?e wina le?y po stronie facebook'a. Szukam kogo? kto móg?by wiedzie? CO KONKRETNIE w PHP-Fusion decyduje o tworzeniu takich a nie innych miniatur i gdzie mog?em pope?ni? b??d.

Co do przegl?darki itp. - wystarczy?o, aby? wszed? na moj? stron?, do której link poda?em w tym temacie i spróbowa? wrzuci? jakikolwiek link z newsa na facebooka. Zobaczy?by?, ?e problem nie le?y po stronie systemu czy przegl?darki, dlatego te? nie widz? powodu, aby podawa? te informacje.

Tak wi?c pro?ba - je?eli nie wnosisz do tematu nic po?ytecznego to prosz?, ale nie pisz wi?cej. Jak wida?, to co piszesz, w Twoim mniemaniu, jest zawsze odpowiedzi? na problem. Ale w rzeczywisto?ci tak nie jest.

Przesta? spamowa?. Wszystkie informacje ??cznie z obrazkami znajduj? si? w 1 po?cie. Je?eli ktokolwiek b?dzie mia? pomys? - niech pisze. Ale sensu dalszego pisania z Tob? nie widz?.

Je?eli to nie problem, prosi?bym modów o wyczyszczenie tematu.

PS. A Ty nadal swoje... :) Postara?e? si? chocia? RAZ przeczyta? ZE ZROZUMIENIEM to co napisa?em? Pisa?em, ?eby? wrzuci? link z MOJEJ STRONY nie swojej. Ale - koniec. Bez sensu jest dalsze wyja?nianie Tobie w czym problem.

Jedyn? zmian? w news.php by?o
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Statys dnia 21.03.2013 20:16:31

paramore.pl
Apis
Po pierwsze - nie polemizuj? z Tob? lecz z problemem (korzystaj? te? inni).

Po drugie - po co mia?em wkleja? na FB jaki? link z Twojej strony skoro napisa?e?, ?e z niej tworzenie miniatur na FB nie dzia?a. Bez sensu... Wklei?em ze swojej - i wszystko jest jak nale?y. Wnioski nasuwaj? si? same.

Po trzecie - PHP-Fusion nie generuje miniatur na FB lecz FB korzysta z podanych przez PHP-Fusion danych, które - je?li s? prawid?owe - s?u?? do generowania tego czy owego tam?e.

Po czwarte - napisa?em ju? w pierwszej odpowiedzi, ?e w tre?ci rozszerzonej newsa musi by? obrazek aby FB go zobaczy? i wygenerowa? miniaturk?. Ty w tej cz??ci nie masz obrazka a "po??czenie" w wy?ej zademonstrowany sposób wcale tego nie zapewnia.

Po pi?te - nawet nasz szef @Pieka napisa?by Ci: "cofnij modyfikacj?, zmie? skórk? na Gilette i sprawd? efekt".

Potem zarzucaj komu? niewiedz? czy spamowanie.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Apis napisa?(a):

Po pierwsze - nie polemizuj? z Tob? lecz z problemem (korzystaj? te? inni).

Po trzecie - PHP-Fusion nie generuje miniatur na FB lecz FB korzysta z podanych przez PHP-Fusion danych, które - je?li s? prawid?owe - s?u?? do generowania tego czy owego tam?e.

Po pi?te - nawet nasz szef @Pieka napisa?by Ci: "cofnij modyfikacj?, zmie? skórk? na Gilette i sprawd? efekt".

Potem zarzucaj komu? niewiedz? czy spamowanie.

Amen.
Poza tym, typowego bannera te? nie ma na stronie... Efekt wida?.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
mistrzkop
Witam. Czy przypadkiem nie zaznaczy?e? kiedy? na FB "brak miniatur" ?? Ja tak kiedy? zrobi?em i pó?niej mi wg nie wczytywa?o miniatur dodaj?c link newsa.

http://www.teczapiekary.pl
Pieka
Widz?, ?e miniaturki s? ju? generowane, wi?c problem zapewne rozwi?zany?
I mam wra?enie, ?e to jednak niew?a?ciwy dzia? dla tego w?tku.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bogdan
Mnie si? w moim pierwszym po?cie wydawa?o, ?e to inny dzia? powinien by?, przez co by?a sugestia wtyczek.
Poczekamy na wyja?nienie autora i odpowiednio si? umiejscowi, bo tu chyba bardziej chodzi o "ruszanie" plików, przez co by?y zak?ócenia.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl