Zobacz temat
Jak nada? status administratora
|
|
bacyk |
Dodany dnia 22.02.2013 12:00:57
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 12 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 15.02.2013 21:34 |
Witam Koledzy przepraszam za ten post je?eli kiedy? by? ale przejrza?em ca?e forum i nie znalaz?em wzmianki. Otó? przej??em stron? ( pzwrurzyca.pl ) od go?cia który si? kiedy? ni? zajmowa?. Strona oparta na skrypcie php-fusion v7.02.04 Czytam bardzo du?o forum aby pozna? funkcjonowanie tego skryptu ale s? rzeczy na które nie mog? znale?? odpowiedzi. Mój problem polega na tym ?e przejrza?em panel admina i nigdzie nie mog? znale?? opcji która odpowiada za nadawanie u?ytkownikom statusu administratora strony. Zale?y mi g?ównie na tym gdy? w kilka osób b?dziemy prowadzi? t? stron? i ka?da b?dzie odpowiedzialna za swój dzia?. Natomiast bez mianowania kogo? adminem nie mog? tego zrobi?. Czy oprócz Panelu admina i jest jeszcze jeden Panel o który mój kolega celowo nie wspomina. On instalowa? ten skrypt gdy? go o to prosi?em bo si? zwyczajnie w tym nie orientowa?em. I to on przypisywa? statusy G?. Admin i Admin ale ja nie mog? tego zrobi?. A jest mi to bardzo potrzebne to prowadzenia strony. pzdr. Pawe? PW od moderatora:
Edytowane przez bacyk dnia 22.02.2013 12:57:05 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 13:35:37
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Apis |
Dodany dnia 22.02.2013 12:44:04
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
Je?li masz wej?cie do Panelu Admina to znaczy ?e masz uprawnienia Admina. W PA w zak?adce Zarz?dzanie u?ytkownikami-->Administratorzy dodajesz kolejnych i nadajesz im uprawnienia do wszystkich b?d? niektórych opcji administracyjnych. To proste ale je?li tej opcji nie widzisz - G?ówny Admin nie nada? ci wszystkich praw a powinien. Je?li to Ty masz by? g?ównym Adminem - sprawa jest nieco skomplikowana ale wykonalna. Je?li masz dost?p do bazy danych na serwerze - podpowiem co i jak. Zacznij jednak od tego, ?eby ten co instalowa? serwis nada? Ci wszystkie uprawnienia admina. Ponadto podawaj poprawnie adres strony a nie ?e trzeba si? domy?la? :| to jest prawid?owy: pzwrurzyca.pl Edytowane przez Apis dnia 22.02.2013 12:55:46 |
|
|
bacyk |
Dodany dnia 22.02.2013 13:04:24
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 12 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 15.02.2013 21:34 |
Witam Dzi?kuj? ci za odpowied?. I przepraszam za b??d strony Z tego co widz? to nada? mi status do pe?nych uprawnie?. Loguj?c si? do PA i wchodz?c w zak?. Administratorzy nast?pnie Dodaj administratora podaj? nick i wy?wietla sie opcja Dodaj wszystkie uprawnienia* Nadaj uprawnienia G?ównego administratora* Czy jezeli chce komu? nada? status tylko admina aby nie mia? dost?pu do ca?o?ci a tylko móg? dodawa? newsy na stronie to rozumiem ?e tych opcji nie zaznaczam ? Bo zale?y mi na tym w?a?nie ?eby nie dawa? pe?nych uprawnie? tylko cz??ciowe. A powiedz mi kolego jak mo?na usun?? admina ca?kowicie. Odno?nie BAZ DANYCH to mam dost?p. |
|
|
Konto ukryte |
Dodany dnia 22.02.2013 13:58:29
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 522 Pomógł: 6 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.02.2007 02:25 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Ale mimo wszystko jak wybierasz, co dodajesz masz mo?liwo?? dok?adnie zaznaczy?, do czego i jakiej cz??ci dany admin b?dzie mia? dost?p, za?ó? sobie konto dla siebie testowe i pobaw si? na nim, jest wiele opcji, które mo?esz sam ustawi? itp. pokl?kaj sobie a zobaczysz sam, ?e jest wiele opcji wg w?asnego uznania. |
|
|
bacyk |
Dodany dnia 22.02.2013 15:50:48
|
Dobrze rozumiem a w jaki sposób usun?? konto admina bo mam takowe które s? u?ywane przez ludzi i chc? je usun?? |
|
|
Konto ukryte |
Dodany dnia 22.02.2013 16:18:37
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 522 Pomógł: 6 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 17.02.2007 02:25 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Tak samo jak nadajesz dost?p dla admina, W PA zamiast doda? masz list? adminów i po prostu usuwasz. |
|
Przejdź do forum: |