ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Auto czyszczenie cache po modyfikacji
BigLebowski
Witam mam pytanie odno?nie bolesnego zagadnienia, czy za ka?dym razem po dokonanych zmianach w styles.css i w theme.php, musz? czy?ci? histori?, aby ogl?da? efekt swoich modyfikacji, czy s? jakie? skrypty refres[cenzura]?ce, czy co? w tym stylu?
Edytowane przez BigLebowski dnia 28.10.2012 20:36:22

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 01:52:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bogdan
Cze??.
Powiem Ci, ?e kopi? bez przerwy po plikach, dla samokszta?cenia, ale nie mia?em tak bolesnego zagadnienia.
W sumie troch? mnie to dziwi.
Przecie? to nie mia?oby sensu, gdy jaki? programista, webmaster, koder, gdy co? testuje i przy ka?dej zmianie w plikach musia? czy?ci? przegl?dark?.
Faktem jest, ?e jest to wskazane, co jaki? czas, ale nie tak jak Ty to opisujesz.
Ja mam np. program do czyszczenie dysku, który przy pierwszym w??czeniu kopa czy?ci mi go "powierzchownie" i czasami ?mieci z pami?ci FF przekraczaj? 100mb.
Ale to nie jest kompleksowe czyszczenia.
Mo?e warto zainstalowa? sobie jaki? program, ?eby przemaglowa? Ci przegl?dark?, dysk i wtedy próbuj.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Spoczywaj w pokoju... Creeper
Wed?ug mnie problemem nie jest PHP-Fusion, ale w?a?nie przegl?darka i/lub serwer. Pami?tajmy, ?e wi?kszo?? serwerów chce oszcz?dza? na transferze, a producenci przegl?darek chc?, ?eby strony na ich przegl?darkach wy?wietla?y si? jak najszybciej. Z tego powodu powsta?a pami?? tymczasowa. Je?eli stron? testuje si? na localhost to w zale?no?ci od programu mo?liwe, ?e mo?na ustawi? czas przechowywania strony w pami?ci. Je?eli nie to trzeba poszuka? tego w przegl?darce.

W Chrome te? tak mam, ale wtedy wchodz? w histori?, klikam "Wyczy?? wszystkie dane przegl?darki" i w wy?wietlonym okienku zaznaczam tylko "Opró?nij pami?? podr?czn?".

BigLebowski
U mnie to pó? biedy, bo mog? u?ywa? przegl?darki bez zapami?tywania, ale je?eli userzy mieliby równie? to robi?, to jest to problem.

bartek124
Kesz sie sam od?wie?a co jaki? czas, nie ma si? czym przejmowa?. Mo?esz te? wymusi? na serwerze (je?li obs?uguje), ?eby nie keszowa? w ogóle cssów i innych plików a np tylko obrazy. http://www.askapa...ching.html
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
BigLebowski
Dzi?ki za wskazówk?, polukam.

bartek124
Poza tym w tytule nie cookies tylko cache, bo troszke myli Smile
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl