Zobacz temat
|
Miniaturki w galerii o okre?lonych, sta?ych wymiarach
|
|
| hakeryk2 |
Dodany dnia 05.06.2012 10:02:37
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 17 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 02.06.2007 23:54 |
Witam, Przeszuka?em troch? Internet w poszukiwaniu jakiej? modyfikacji dla galerii w PHP-Fusion 7, która b?dzie generowa? miniaturki o sta?ych wymiarach. Ju? opisuj? o co mi dok?adnie chodzi. Aktualnie, gdy wrzucimy zdj?cie do galerii, które jest nieco bardziej horyzontalne to i miniaturka tak?e jest taka, natomiast gdy wrzucimy co? na proporcje kwadratu to miniaturka tak?e jest w takim u?o?eniu. No i tutaj nasuwa si? pytanie - czy kto? móg?by wykona? tak? modyfikacj? by te miniaturki trzyma?y si? z góry okre?lonych rozmiarów i nie wa?ne jaki rodzaj zdj?cia wrzuc?, to i tak zostan? "inteligentnie" przyci?te? Prawdopodobnie dba o to funkcja, która jest opisana pod tym linkiem http://php.net/ma...ampled.php W mojej opinii znacznie uatrakcyjni?o by to PHP-Fusion, poniewa? aktualnie, cho?by nie wiem jak kto? przerobi? sobie wygl?d strony na PHP-Fusion to i tak wchodz?c do galerii widz? te brzydkie miniatury i od razu wiadomo z jakim silnikiem mamy do czynienia. Pozdrawiam serdecznie i czekam na sugestie oraz propozycje. |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 26.10.2025 14:25:27
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Fasonsql |
Dodany dnia 05.06.2012 17:24:58
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 75 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 01.01.2011 20:26 |
Pomys? fajny jednak nie wiem co ci przeszkadza hakeryk to, ?e wiemy z jakim silnikiem mamy do czynienia . I tak w stopce piszesz jaki silnik wi?c to nie argument. Ale sam pomys? bardzo dobry. My?l?, ?e ten temat mo?na przenie? do propozycji v8.
Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer
|
|
|
|
| hakeryk2 |
Dodany dnia 08.06.2012 10:12:16
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 17 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 02.06.2007 23:54 |
Ten mój zwrot o tym, ?e "wiemy z jakim silnikiem mamy do czynienia" nie twierdzi?o, i? jest to co? z?ego. Chodzi o to, ?e w mojej opinii jest to najmniej estetyczna funkcja z ca?ego, ?wietnego CMS'a i cz?sto wiele osób tylko z tego powodu rezygnuje z wykorzystania PHP-Fusion 7 w swoich projektach. Wordpress i inne CMSy ju? dawno posz?y drog? sta?ej miniaturki i designerzy ?wietnie to wykorzystuj?. Dla kogo? wprawnie znaj?cego PHP nie powinno to stanowi? problemu i nie wiem czy trzeba by czeka? a? do v8 by t? funkcj? zaimplementowa?. Dzi?kuje jednak za poparcie idei, mo?e kto? si? zg?osi do realizacji ![]() |
|
|
|
| Fasonsql |
Dodany dnia 09.06.2012 16:50:51
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 75 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 01.01.2011 20:26 |
Jednak jest wiele innych zmodyfikowanych galerii gdzie nie odrzuca sam wygl?d. Mo?e sam si? zajm? zmodyfikowaniem tego w ten sposób jaki ty chcia?e?, ale mówi? mo?e bo mam ma?o czasu . Jednak postaram si?. Pozdrawiam. Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer
|
|
|
|
| Przejdź do forum: |

. I tak w stopce piszesz jaki silnik wi?c to nie argument. Ale sam pomys? bardzo dobry. My?l?, ?e ten temat mo?na przenie? do propozycji v8.