ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zapisywanie kopii bazy danych na serwerze
119955
Chcia?bym doda? tak? funkcj? kopii zapasowej, aby przy klikni?ciu w button "Stwórz kopi? bazy danych na serwerze" robi?o kopi? i wysy?a?o j? do folderu w 'localhost/administration/bu' a gdy nacisn? button "Przywró? kopi? z serwera" pokaza?o mi okno z dost?pnymi kopiami i móg? wybra? t?, co chce.

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie tematu - Pieka 22.08.2012 12:40

Edytowane przez Pieka dnia 22.08.2012 13:13:32

http://strony.szwedzinski.com/
W?cibski Go??
Dodany dnia 26.10.2025 11:57:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Fasonsql
Wed?ug mnie to z?y pomys?. Obecna funkcja wykonywania backup jest bardzo dobra. Dlaczego ? Bo kopia jest po to ?eby zabezpieczy? nas w razie awarii serwera b?d? w?amania si? na stron? czy serwer. Teraz pomy?l logicznie, maj?c wszystkie backup'y na serwerze, w?a?nie ten serwer ulega awarii; tracisz wszystkie dane i z czego to odzyskasz? Najlepiej proponuje wybra? hosting który gwarantuje wykonywanie kopii bazy danych w w?asnym zakresie i masz ?wi?ty spokój Wink
Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer

Konto ukryte
I jeszcze dodam, ?e nawet jak kto? si? w?amie na serwer to ju? ca?kowicie po ptakach, a tak zawsze mo?emy odtworzy? stron? nawet po w?amaniu czy te? jak pisze @Fasonsql po awarii mo?emy na nowo postawi? stron? maj?c backup'y na kompie.

bartek124
Backupy z za?o?enia trzyma sie na innych maszynach. Dla ma?ej stronki rób to na swoim kompie, dla wiekszych - zajmuja sie tym firmy hostingowe, ktore te?, w razie awarii, backupy maja na innych maszynach ni? hosting.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Konto ukryte
No tylko ?e z tymi firmami ró?nie by7wa, z tego co wiem ovh, webd i nazwa robi? takie backupy ale podobno raz w tygodniu, wi?c na stronie jak du?o si? dzieje dziennie, mo?e by? problem, ale z tego co wiem mo?na dokupi? tak? opcj? "buck co? tam" i serwer robi codziennie taki buckup Smile

bartek124
Dziennie s? robione bodaj?e bazy danych. Pliki rzadziej. Tak jak napisa?e?, zale?y to od us?ugodawcy. Tak czy siak, lepiej jest mie? serwis sprzed tygodnia z backupu ni? w ogóle. Poza tym awaryjno?? jest naprawd? znikoma. Pomys? z zapisywaniem kopii bazy na serwerze ftp jest chybiony i nie warty realizacji.

www.bartek124.net
Pieka
Firma, któr? polecamy poprzez m.in. bannery wykonuje codziennie kopi?, a serwery kosztuj? ca?kiem przyzwoicie. Czasami warto sprawdzi?, co i gdzie si? bierze.

I tak, jak koledzy pisz?, kopie trzyma si? z wielu wzgl?dów na osobnym serwerze, zazwyczaj przeznaczonym tylko i wy??cznie do tego celu.

PS W PW poda?em wtyczki/panele, które wykonuj?, przynajmniej cz??ciowo to, co chcesz: http://www.php-fu...p;chars=50.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Konto ukryte
Ewentualnie jak si? uprzesz tu masz mo?liwo?? auto backup'a z wysy?k? na maila, https://phpfusion...mod_id=171

bartek124
Bior?c pod uwag? ca?y czas, ?e chodzi o ma?e serwisy, z stosunkowo niewielk? baz? danych. Du?y serwis mo?e mie? baz? od 100mb, 500mb, 1gb i wi?ksze, gdzie nie wy?lesz tak ?atwo pliku na maila, a backup skryptowy, z poziomu php, mo?e by? ci??kostrawny dla maszyny.

www.bartek124.net
Konto ukryte
Tzn tak du?y serwis nie przejdzie, ale mniemam ?e g?ównie chodzi o te ma?e, i? w?tpi? czy du?e serwisy si? bawi? w takie rzeczy prawda? Zapewne zgrywane backupy s? r?cznie i wypalane na p?ytce Smile
Edytowane przez Pieka dnia 22.08.2012 22:45:51

bartek124
P?ytki CD to przesz?o??. Serwery backupowe, macierze, to w ten sposób przechowywane s? wszelkie zapasowe dane.

www.bartek124.net
Pieka
gomez napisa?(a):

Ewentualnie jak si? uprzesz tu masz mo?liwo?? auto backup'a z wysy?k? na maila, https://phpfusion...mod_id=171

Po co podajesz linki zewn?trzne, jak mamy to u siebie? Poda?em link post wcze?niej.

Panowie, przypominam, ?e temat dotyczy zapisu kopii na serwerze, wi?c koniec z offem.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl