Zobacz temat
Koszt licencji phpFusion oraz dobór p?atnej licencji.
|
|
Isildur9 |
Dodany dnia 10.05.2012 14:09:53
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 1 ![]() Data rejestracji: 10.05.2012 13:55 |
Witam wszystkich. Tworze wraz z kilkoma osobami pewien projekt którego nieod??czaln? cz??ci? jest rozbudowany portal spo?eczno?ciowy. Zdecydowa?em si? oprze? stron? o PHP-Fusion i teraz mam problem bo nie mog? znale?? odpowiedniej licencji. Chodzi dok?adniej o to, ?e strona posiada wi?cej ni? jedna domen? tzn z kilku domen (przyk?adowo x.pl, x.net, x.com) wchodzi si? na ta jedna stron?, a w?a?nie z tego co obejrza?em nie ma licencji umo?liwiaj?cej co? takiego. Chodzi nam dok?adnie o to, ?e ca?y cms jest do?? znacz?co ju? przerobiony i g?upio by by?o jakby tam pojawi?a si? stopka od PHP-Fusion`a. Poza tym wyczyta?em, ?e mo?na pozby? si? stopki je?eli skrypt jest przerobiony w 80%, u nas do?? znacz?co jest ju? przerobiony i b?dzie nadal modyfikowany jak sprawdzi?, ?e to ju? te 80%, i czy tak mo?na to w ogóle zrobi?? Bo je?eli tak, no to nie potrzebnie wtedy pieni?dze wydawa?. Pozdrawiam i licz? na konkretne odpowiedzi. Edytowane przez Isildur9 dnia 10.05.2012 15:07:17 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 15:47:57
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 10.05.2012 14:35:50
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
80% by?o zapisem myl?cym wszystko i wszystkich, który zosta? gdzie? ju? wyja?niony i uznany za nieby?y. Co gorsza, widz?, ?e Pieka przywróci? do ?ycia polsk? podstron? licencji PF-a, która jeszcze zawiera t? nieszcz?sn? warto?? oraz kilka innych. Piszesz, ?e strona b?dzie mia?a wiele adresów - jeden ustawiasz jako g?ówny, a reszta to aliasy - czyli, de facto, potrzebna by Ci by?a licencja na 1 adres. Nie wczytywa?em si? dok?adnie w tre?? licencji (poza AGPL), wi?c musisz to zweryfikowa? samodzielnie. Skoro strona jest rozbudowana, to zgaduj?, ?e b?dzie Ci potrzebna licencja komercyjna, niestety ta dro?sza. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 10.05.2012 14:52:09
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
PHP-Fusion. Prosz? pod tym k?tem poprawi? swój wpis, równie? temat. Poza tym, na temat licencji istnieje ju? kilka w?tków. Radz? spojrze? co na ten temat mówi regulamin. Jestem jaki jestem
![]() |
|
Przejdź do forum: |