ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Po zmianie meta tagów w header.php uciek? styl na forum i w ksi?dze go?ci
tomek0o7
Tak jak w temacie po modyfikacji meta danych w themes/templates w pliku header.php znikn?? mi styl na forum i w ksi?dze go?ci podejrzewam, ?e gdzie? co? nie tak wstawi?em...

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

?eby nie support nie mia?bym strony. Za co bardzo dzi?kuj?.

http://installsat.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 13:26:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Apis
Po pierwsze: wed?ug mnie linia:
Wprowadza kolejne style do thema i jest do wywalenia,

Po drugie: co robi? znaki "±, ¶" w opisach meta-tagów je?li charset jest zdefiniowany jako utf-8?
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
tomek0o7
Przyznam szczerze, ?e nie wiem. Ogólnie wyrzuci?em meta dotychczasowe i wrzuci?em zoptymalizowane przez firm?. Wyrzuci?em te meta dane ale nic na forum i w ksi?dze go?ci si? nie zmieni?o na lepsze.

Pieka
Zachowaj obecny plik header.php, nast?pnie usu? go z serwera i zast?p nowym z paczki. Powinno by? OK.
Jak b?dzie wszystko w porz?dku zacznij dodawa? swoje rzeczy, tym razem z g?ow?. Bo powielanie meta tagów, czy te? inne bezmy?lne dzia?ania nie s? dobrym posuni?ciem.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
tomek0o7
Czyli tak jak Apis mówi?, aby wyrzuci? ten wpis meta odno?nie stylu. Zabieram si? do pracy. Jak uda mi si? co? zrobi? odrazu poinformuje i podzi?kuje je?li pomo?e :)

Hmm dopisz? jeszcze jedn? rzecz. Na oryginalnych meta chodzi wszystko pi?knie. Tylko wykupi?em sobie pozycjonowanie i zoptymalizowali mi meta i w?a?nie mam takie chocki klocki. Przys?ali mi meta w mailu wstawi?em, ale nie do ko?ca dzia?a tak jak powinno...

Po??czony z 05 maj 2012 00:14:
Teraz zrobi?em to tak. Omin??em meta je?li chodzi o styl i zostawi?em oryginalne teraz wygl?da to tak czy ma to jakie? wi?ksze znaczenie do tego poprzedniego?

Edytowane przez tomek0o7 dnia 05.05.2012 00:14:45

Apis
Wklei?e? chyba poprzedni plik, bo nie widz? najmniejszej ró?nicy: nadal masz dwukrotnie definiowane style: raz z arkusza css umieszczonego w "THEME" (linia 9) - drugi raz z "infusions/horizontal_latest_articles_ticker_panel/css/styles.css" (linia przedostatnia) - nie wiem w jakim celu jest to w "header" ale nie znam tego panela.

Nadal te? s? nieprawid?owe dla utf-8 znaki (Ole¶nica zamiast Ole?nica, wygl±du zamiast wygl?du itd.). Cho? one nie maja wp?ywu na wy?wietlanie si? strony - ?wiadcz? jednak (sorry) o bezmy?lnym kopiowaniu.

Ci od optymalizacji dodali chyba tylko jedn? lini? (trzecia od do?u). Nie dodali nawet meta tagów zach?caj?cych roboty (crawlery) sieciowe do wizyt w okre?lonych interwa?ach, nie okre?lili parametrów indeksacji ... i jeszcze wzi?li pieni?dze Grin

Wpisz sobie do Google fraz? "?egluga ?ródl?dowa" - nigdy nikomu za nic nie p?aci?em a jestem na pierwszym miejscu wyników. Ruszaj g?ow? a nie portfelem Grin
Edytowane przez Apis dnia 05.05.2012 08:35:29
---

www.zegluga-rzeczna.pl
tomek0o7
Ogólnie to jest panel z ostatnimi artyku?ami.

Wiesz uwa?am, ?e je?li nie mam wiedzy udaje si? do specjalisty, któremu zap?ac? i otrzymam us?ug?. Z tego co piszesz obawiam si?, ?e to mo?e by? jaki? naci?gacz ni? specjalista. Jakbym mia? wiedz? to uwierz, ?e posiedzia?bym nad tym. Po tym co mi napisa?e? nie wiem czy si? nie rozmy?li? z ich us?ug...

Analizowa?em meta dane jakim? analizatorem to na jednym nie pokazuje polskich znaków i jest Ole¶nica, a spr w jakmi? polskim i jest normalnie Ole?nica.
Edytowane przez tomek0o7 dnia 05.05.2012 15:37:26

Apis
Nie twierdz?, ?e ta firma to naci?gacz. Zapewne zamówi?e? p?atn? kampani? pozycjonowania strony, ale z optymalizacj? meta tagów nie ma to jak wida? ?adnego zwi?zku. Dodano jedynie lini? dotycz?ca weryfikacji strony dla Google (potwierdzenie, ?e zg?aszaj?cy stron? do indeksacji i pozycjonowania jest jej w?a?cicielem). Mo?na to zrobi? samemu za?o?ywszy sobie konto w Google i zg?aszaj?c do tej wyszukiwarki swoj? stron? korzystaj?c z narz?dzi dla webmasterów: https://www.googl...home?hl=pl

Po raz kolejny sugeruj? Ci, ?e b??dem jest umieszczanie w <head> drugiego odniesienia do stylów. W twoim przypadku chodzi o przedostatni? lini? w pliku jaki tu zamie?ci?e?. Trzeba j? ca?kowicie usun??, gdy? wprowadza zamieszanie, przez które ?le si? wy?wietla strona (znikaj? Ci w?a?ciwe style na forum czy wtyczkach).

A co do znaków w wyrazach "Ole?nica" i innych: w czwartej linii zdefiniowa?e? dla swojej strony charset utf-8. Jest to tzw. strona kodowa http://www.kursht...ezyki.html , dzi?ki której polskie znaki diakrytyczne wy?wietlane s? prawid?owo na ekranie ka?dego, kto Twoj? stron? ogl?da.

Do wyboru w przypadku j?zyka polskiego jest charset iso-8859-2, w którym polskie literki "z ogonkami" trzeba zast?pi? znakami specjalnymi (Olenica, wygl±du) oraz utf-8, w którym pisze si? polskie literki normalnie (Ole?nica, wygl?du). Zwróci?em Ci wi?c uwag?, ?e skoro twój serwis internetowy jest kodowany (z Twojego wyboru) w utf-8 - u?ywanie znaków przeznaczonych do kodowania w iso-8859-2 jest b??dem. Trzeba je zast?pi? "normalnymi" polskimi literkami. U?ywano tak?e kiedy? charset'u windows-1250, ale obecnie odchodzi si? od jego stosowania.

To wszystko wy?ej to elementarz webmastera. Je?li chce si? mie? jak?kolwiek stron? internetow? - trzeba posi??? jakie? minimum wiedzy aby nie pope?nia? b??dów przy jakichkolwiek manipulacjach z kodem.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
tomek0o7
Nie twierdz?, ?e ta firma to naci?gacz. Zapewne zamówi?e? p?atn? kampani? pozycjonowania strony...

To mia?a by? us?uga z optymalizacj?. Stron? mam dodan? do narz?dzi dla webmasterów w google.

Po raz kolejny sugeruj? Ci, ?e b??dem jest umieszczanie w <head> drugiego odniesienia do stylów...

Ok ju? usun??em. Je?li chodzi o stron? kodow? to mam ustawione utf-8 korzystam z edytora pod ubuntu, a z tego co mi wiadomo on nie zmienia strony kodowej pliku. Nie u?ywam znaczków tego typu ¶ tylko normalnie wpisuje Ole?nica

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl