ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
15 najwi?kszych warto?ci wczytanych z pliku
Szapko
Witam!

Pisz? plugin do gry i próbuj? zrobi? ranking graczy. Zatrzyma?em si? na funkcji, która ma mie? za zadanie pokazanie 15 najlepszych warto?ci. Nie wiem jak si? za to zabra?.

Mamy plik (nie wa?ne jaki, chodzi o bardziej teori?), w którym zapisywane s? statystyki graczy. Dodaj? sobie warto??, po której rozpoznawany ma by? najlepszy gracz.
Nie mam poj?cia jak, teraz wyci?gn?? 15 najlepszych graczy. W pliku s? zapisywani w losowej kolejno?ci.
My?la?em nad u?yciem do tego p?tli, która wype?ni mi tablic? odpowiednimi "wynikami" graczy, ale nie wiem jak wyci?gn?? pó?niej z tej tablicy 15 najwi?kszych warto?ci i czy przy np. 5000+ graczy po utworzeniu tak du?ej tablicy, nie b?dzie problemów? Dodam, ?e sprawdzanie plików odbywa?oby si? co jedna runda w grze (5 min).

Mo?e da si? to jako? inaczej zrobi??

Najlepiej, je?eli rozwi?zanie b?dzie pod PHP, ?atwiej mi b?dzie je prze?o?y? na w?asne potrzeby.

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 01:55:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
Poka? zawarto?? pliku to pomog? napisa?.

Szapko
Problem rozwi?zany, przenios?em zapisywanie do bazy danych. Na tym pliku si? tego nie da?o zrobi?, poniewa? by? on specjalnie kodowany przez gr?. Jedyne warto?ci, które mo?na by?o z niego normalnie odczyta? to nicki graczy, ale tylko tych co s? aktualnie w grze, nie by?o mo?liwo?ci sprawdzenia ich wszystkich. Oddzielnone od siebie by?y kodem maszynowym, wi?c nie by?o czego si? "z?apa?" przy wyci?ganiu ich z pliku.
Dzi?kuj?, jednak za zainteresowanie tematem.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl