ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Newsy z danej kategorii wy?wietlane w nowej stronie.
MtQ
Witam.

Utworzy?em w php-fusion 7 now? stron? i potrzebuj? j? tak oskryptowa? aby wy?wietla?a ona newsy z konkretnej kategorii.
Próbowa?em metody prób i b??dów wycinaj?c fragmenty kodów wy?wietlaj?cych newsy lecz sko?czy?o si? to fiaskiem za pewne przez brak mojej wiedzy w php.
Czy znajdzie si? kto? taki mi?y i wska?e które fragmenty czy te? konkretny kod musz? przenie?? na t? stron? by te newsy by?y wy?wietlane tak jak sobie to wymarzy?em?

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 17:34:33
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... Creeper
Zapisz to jako news2.php (mo?esz nazwa? plik inaczej):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I zmie? liczb? "1" w

na ID kategorii, która ma by? wy?wietlana.

MtQ
Bardzo dzi?kuj?, by? malutki problem ale po usuni?ciu maincore.php zadzia?a?o.

Jaguar
No to ja od?wie?am temat.
Moja wersja to 7.01.00.

Zrobi?em zgodnie z informacjami Creepera.
Skopiowa?em kod i zapisa?em do pliku news_2.php Wpisa?em $category = "2"; co powinno (je?li si? nie myl?) pokaza? newsy nazwane przeze mnie kategori? 2.
Na stronie stworzy?em 4 kategorie newsow, które nazywaj? si? kolejno 1, 2, 3 oraz 4.

Przes?a?em plik na stron?. Doda?em po jednym próbnym newsie na ka?d? kategori?. Efekt jest taki, ?e wszystkie 4 newsy pokaza?y si? na stronie news.php oraz ?aden news nie pojawi? si? na stronie news_2.php. Jest informacja "Brak opublikowanych newsów".

Spróbowa?em te? skopiowa? mój plik news.php, zapisa? go jako news_2.php i doda? w miejscu wskazanym przez Creepera kod:

W tym wypadku wszystkie 4 newsy pokazuj? mi si? na stronie news.php oraz dok?adnie taka sama sytuacja si? powtarza na stronie news_2.php.

Czy móg?by mi kto? podpowiedzie?, gdzie robi? b??d?

Po??czony z 14 marzec 2012 11:53:
Ok, z pomoc? Creepera co? si? uda?o osi?gn??.

Na stronie z newsami kategorii o id 22 (plik news_2.php) pojawi?y mi si? 2 newsy, które mia?y mi si? tam pojawi?. Problem jednak polega na tym, ?e poni?ej pokaza?y mi si? w ramach pagenav przyciski w ilo?ci, które odnosz? si? do g?ównego pliku news.php. Czyli mam 2 newsy, które s? na 1 stronie, a poni?ej mo?liwo?? przej?cia np. do 5 strony, gdzie oczywi?cie nic si? nie wy?wietla.

Czy mo?ecie mi podpowiedzie? gdzie w pliku news_2.php zmieni? informacj?, aby pagenav by?y odpowiednio generowane dla newsów z konkretnej kategorii?
Edytowane przez Jaguar dnia 14.03.2012 11:53:48

renifer
Teraz ja odswiezam temat. Obaj, MtQ i Jaguar napisaliscie o problemie, ale nie napisaliscie, jak go rozwiazaliscie w koncu.

Mam wersje 7.02 i zastosowalam sie do wskazowek Creepera. Identyczny rezultat jak u Jaguara - na stronie news2.php zadnego newsa, a przy wpisaniu tej jednej linijki do pliku news.php - wszystkie (albo po wykasowaniu z pliku Creepera 2 dodatkow zawierajacych warunek, ze kategoria newsa ma byc rowna wartosci '$category'Wink.
I przypadkowo wykrylam, ze kiedy news nie ma zadnej kategorii, wyswietla sie na stronie Creepera. Co z tego wynika..?
Gdybym miala 2 kategorie do wyswietlania albo nie wyswietlania, to by wystarczylo. Ale mam wiecej..

Ktos cos poradzi..? Plizzzz...Smile

MtQ - co to znaczy, ze wywaliles maincore.php???

bartek124
Nie wiem o co Wam wszystkim chodzi, ale podsy?am dzia?aj?cy gotowy kod z 7.02.05. Podmieniacie warto?? zmiennej $cat na id Waszej kategorii.

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
renifer
D?izs, no nie dziala. U Ciebie dziala? Tez mam wersje v7.02.05 i nie dziala ani w wersji Twojej
$cat = 2; (wydaje mi sie bardziej logiczne)
ani w wersji Creepera
$category = "2";
Bede szukac bo to jest niemozliwe, zeby nie dzialalo, bo to logiczne, ze powinno i pewnie jakas glupota sie gdzies schowala. Podziele sie, jak odkryje o co chodzi.

Po??czony z 29 maj 2012 08:28:
Matko bosko - wiem!Smile
Chodzi o to, ze bylam pewna, ze automat nadaje numery kategoriom newsow po kolei od poczatku czyli od 1. I ze co jak co, ale newsa o id=1 mam wasrod wielu innych. A tu kicha, nie mam, dlatego sie nie wyswietlalWink Ale jak sprawdzilam, jakie naprawde mam ID kategorii newsow, poszloSmile No mowilam ze [cenzura]aSmile
Acha, i poszlo z cudzyslowem:
$cat = "1";
Dzieki wszystkiem!Smile
Edytowane przez renifer dnia 29.05.2012 08:28:48

BoskiBubu
Witam.
Próbowa?em zrobi? to na wszelkie sposoby. Korzystam z PHP Fusion 7.02.04. Za ka?dym razem, przy u?yciu kodu od bartka, czy creepera pokazuje mi si? b??d
po wej?ciu na t? stron? gdzie ma si? wy?wietla? jedna kategoria. Prosz? o pomoc. :)
Adres stronki: ospwolica.pl

Problem rozwi?zany, kombinowa?em, wgrywa?em od nowa ustawi?em na ró?ne sposoby, ale w ko?cu zadzia?a?o gdy po prostu skopiowa?em ca?y kod bartka ustawi?em id kategorii i ju?. Próbowa?em usuwa? maincore.php ale galeria si? sypa?a. W ko?cu samo zaskoczy?o, dziwne. :)
Edytowane przez BoskiBubu dnia 09.09.2012 15:22:19

jan111to
Creeper napisa?(a):

Zapisz to jako news2.php (mo?esz nazwa? plik inaczej):

I zmie? liczb? "1" w

na ID kategorii, która ma by? wy?wietlana.

Teraz ja od?wie?am temat. Jak ustawi? by newsy z danej kategorii wy?wietlane na dodatkowej stronie (np. z kategorii 2 albo 3 itd...) nie by?y wy?wietlane na stronie g?ównej tylko na tej jednej dodatkowej stronie ?
Wszyscy umrzemy

jaxxx
Przepraszam za odkopywanie archiwalnych tematów, ale do??czam si do pro?by jana. Chcia?bym wykluczy? dan? kategori?, tak aby nie by?a pokazywana na stronie g?ównej.

http://www.winternetach.vot.pl
Piotrroger
Tak samo jak wy?ej, w $category wpisujesz cyfr? kategorii, która ma by? wykluczona.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
jaxxx
w moim przypadku to jest tak .... Mam podstron? tvrepublika.php i na niej jest wklepana warto?? $category = "24"

Jak t? kategori? wykluczy? ze strony g?ównej?
http://www.winter...ublika.php

http://www.winternetach.vot.pl
yakna
U?ywam modyfikacj? zaczerpni?te z niniejszej sekcji. Dobrze mie? now? wersj? wpisz Scroll.
Czy kto? próbowa? zrobi? dla jednej kategorii, to jest cud, News Infinite Ajax Scroll v1.0 https://www.php-f...d_id=35999
---------
Update: My?l?, ?e znalaz?em b??d w sobie. Teraz wydaje si? do pracy.
Zrobi?em dwie kopie news_scroll.php plików i zmieni? nazw? na prób?.
Na linii 28, doda?am -

Na linii 36, doda?em -

Na linii 119, zmieni?em nazw? pliku, link do mojego imienia -

Wydaje si?, wi?c do pracy.

PW od moderatora:
  1. Kody i kody b??dów w code - bogdan 18.02.2015 10:48

Edytowane przez bogdan dnia 18.02.2015 16:34:22

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004