Zobacz temat
|
T?o rozpoczynaj?ce si? od wskazanego momentu
|
|
| Geneoo |
Dodany dnia 15.01.2012 16:17:54
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 94 Pomógł: 4 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 19.10.2008 14:14 |
Witam, potrzebuj? pomocy, której nie znalaz?em na forum, ani na ?adnej innej stronie. Mój problem dotyczy ustawienia t?a np. tabeli, aby rozpoczyna?o si? np od wysoko?ci 200px, natomiast powy?ej podanej warto?ci wyst?pi?a by prze?roczysto?? (tak jak w przypadku braku t?a). Co? takiego mo?na uzyska? za pomoc? stworzenia wielkiej grafiki, która b?dzie prze?roczysta na samej górze, ale nie b?dzie mo?na u?y? funkcji repeat. Mo?na tak?e u?y? kodu: Ale i w tym przypadku przy u?yciu repeat-x nic to nie da. Prosz? o pomoc. Kompletnie nie wiem jakiego kodu u?y?, by uzyska? oczekiwany efekt. |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 01:51:15
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| piotrex41 |
Dodany dnia 17.01.2012 10:53:04
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 5 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 11.08.2010 14:10 |
Nie jestem pewien czy dobrze zrozumia?em twój post, gdy? by? nieco zagmatwany, ale sprawdzi?em to o czym mówisz i doszed?em do takich wniosków: 1. U?ycie takiego kodu: Powoduje, ?e t?o wy?wietla si? ca?e na wysoko?? (800px) ale jest przesuni?te o 200px w dó?. Natomiast spokojnie si? powiela na ca?? szeroko??, mimo ?e samo ma 2px szeroko?ci. 2. U?ycie takiego kodu: Powoduje, ?e t?o wy?wietla si? od wysoko?ci 200px (a wi?c ca?e wy?wietlenie ma wysoko?? 600px zamiast 800px) i nie jest przesuni?te w dó?. Natomiast spokojnie si? powiela na ca?? szeroko??. 3. U?ycie obrazka który zaczyna si? 200px ni?ej (pierwsze 200px jest prze?roczyste) wcale nie przeszkadza w u?yciu repeat-x. Dobrze si? powiela i wygl?da tak samo jak we wniosku 1. (T?o mia?o 1000px wysoko?ci, ale pierwsze 200px by?o prze?roczyste a poni?ej by?o moje t?o 800px). Mam nadziej? ?e pomo?e Ci to zrobi? t?o takie jak sobie ?yczysz. Pozdrawiam, ~piotrex41 |
|
|
|
| Przejdź do forum: |