Zobacz temat
Wiadomo?? powitalna na stronie
|
|
marcin22578 |
Dodany dnia 01.12.2011 02:48:02
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 01.12.2011 02:37 |
Witam. Mam stron? dwuj?zyczn?, polsko-angielsk?. Mam zamiar zrobi? tylko polsk? wersj?. Problem polega na tym, ?e podczas rejestracji u?ytkownik dostaje na swoje konto wiadomo?? powitaln?, wszystko jest ok do tego miejsca, wiadomo?? jest po polsku, jednak gdy nacisn? na powiadomienie o wiadomo?ci, która w?a?nie przysz?a, zmienia si? nagle j?zyk na angielski i pojawiaj? si? tzw. krzaki ;/ Natomiast po naci?ni?ciu polskiej flagi, tym samym zmienieniu j?zyka na polski i ponownym powrocie do tej samej wiadomo?ci, krzaków nie ma i dalej jest wszystko ok. Chodzi mi g?ównie o to i tym samym chcia?bym zapyta?, gdzie le?y problem i jak to naprawi?, ?eby po naci?ni?ciu wspomnianej wiadomo?ci przychodz?cej nie zmienia? si? j?zyk na angielski, tylko zosta? domy?lny polski? Strona jest w PHP. J?zyk angielski jest w utf-8 a polski ISO-8859-2. Ustawi?em ISO dla angielskiego j?zyku i krzaki z powitalnej wiadomo?ci znikn??y, jednak nadal zmienia si? j?zyk na angielski. Co mog? jeszcze zrobi?? Gdzie, co ewentualnie zmieni?? Gdzie ewentualnie mog? ca?kowicie z kodu usun?? t? wiadomo?? powitaln?? Jest to bardzo wa?ne i b?d? niezmiernie wdzi?czny za pomoc w naprawie tego problemu. Edytowane przez Drecha dnia 01.12.2011 07:17:20 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 15:58:15
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
khaman |
Dodany dnia 01.12.2011 06:44:45
|
![]() ![]() Postów: 2511 Pomógł: 78 Data rejestracji: 26.06.2007 12:11 |
Adres strony i wersja PHP-Fusion? Mo?e by? przez PW. W standardzie PF nie ma dwuj?zycznych stron.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?
![]() |
|
Przejdź do forum: |