Zobacz temat
Duner Weather v1.0 PL (duner_weather)
|
|
Crom |
Dodany dnia 09.10.2011 22:57:11
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 103 Pomógł: 15 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 26.08.2010 20:59 |
Witam, Dzisiaj otworzy?em moj? stron? internetow?, na której znajdziecie wiele unikalnych wtyczek/modów i szablonów PHP-Fusion. W ramach promocji chcia?bym Wam odda? wtyczk? pogody, któr? stworzy?em z my?l? o u?ytkownikach PHP-Fusion. O wtyczce: Dodawanie pogody nast?puje poprzez wpisanie podstawowych pozycji zwi?zanych z przewidywan? pogod? - temperatura, temperatura odczuwalna, wiatr, opady, biomet, a tak?e inne. Obok samej pogody mo?emy równie? doda? ikonk?, reprezentuj?c? dan? prognoz?. Mo?emy dodawa? sami ikonki za pomoc? prostego formularza znajduj?cego si? w panelu administracyjnym. Podczas dodawania pogody, wybieramy dzie?, miesi?c, rok, a tak?e por? dnia, w której dana prognoza ma by? wy?wietlana. Po czym z listy rozwijalnej wybieramy wcze?niej dodan? ikon?. Pogoda na stronie wy?wietla si? w postaci bocznego panela, w którym zawarta zostaje prognoza na aktualny dzie? i por?. Klikaj?c przycisk szczegó?y, strona odnosi nas do miejsca, gdzie zestawiona zosta?a prognoza bie??ca i nadchodz?ca. Oczywi?cie wtyczka dzia?a z systemem powiadamiania o aktualizacjach duner. Jest to innowacyjna wtyczka, która b?dzie powiadamia? Was, czy dany mod/szablon/panel czy wtyczka nie posiada oficjalnych uaktualnie?! AKTUALIZACJE - [b]z wersji 0.2 do 1.0: 1. Pobierz paczk? aktualizacyjn? dost?pn? w temacie - v7-duner_weather_v1_0-UPDATE-v0_2.zip 2. Rozpakuj paczk?. 3. Wgraj pliki na serwer zgodnie z katalogami, nadpisuj?c przy tym stare pliki. 4. Zaloguj si? jako Super Administrator. 5. W okno swojej przegl?darki wpisz (w ten sposób uruchomisz aktualizator) - www.twojadres.pl/... 6. Je?li aktualizator poinformuje Ci? o poprawnej aktualizacji, to znaczy, ?e wszystko sko?czone. Od tej pory posiadasz duner_weather w wersji 1.0! 7. Je?li w systemie duner_update posiadasz wpis duner_weather, to usu? go, a nast?pnie dodaj na nowo. System sam rozpozna, czy wpis zosta? usuni?ty i wy?wietli odpowiedni? informacj? o mo?liwo?ci ponownego dodania.
Crom dodał/a następującą pliki:
|
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 00:59:02
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
djdandi |
Dodany dnia 10.10.2011 12:16:08
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 164 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 5 ![]() Data rejestracji: 05.11.2007 14:14 |
Mam problem z j?zykami moja strona dzia?a na Polsih UTF8 i pojawiaj? mi si? krzaczki mog? prosi? o popraw? tego? edit. ju? zrobi?em. Edytowane przez djdandi dnia 10.10.2011 13:35:20 Pozdrawiam all |
|
|
LG Fan |
Dodany dnia 10.10.2011 13:05:23
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 65 Pomógł: 2 ![]() Data rejestracji: 26.08.2009 10:24 |
Wtyczka niby fajna jednak wydaje mi si? i? rozwi?zaniem lepszym by?oby pobieranie gotowych danych z jakiego? serwisu. Wszystko uzupe?nia? samemu codziennie to ma?o komfortowe, czasami nawet nie mo?liwe. Druga sprawa to brakuje mi cho?by jednostek w których podajemy wszystkie dane, mo?na by u?y? pól wyboru gotowych danych np pr?dko?? w m/s lub km/h czy temperatura w C lub F. Podobnie mo?na by zastosowa? gotowe rozwi?zania dla biometu. |
|
|
Crom |
Dodany dnia 10.10.2011 13:50:33
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 103 Pomógł: 15 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 26.08.2010 20:59 |
LG Fan napisa?(a): Wtyczka niby fajna jednak wydaje mi si? i? rozwi?zaniem lepszym by?oby pobieranie gotowych danych z jakiego? serwisu. Wszystko uzupe?nia? samemu codziennie to ma?o komfortowe, czasami nawet nie mo?liwe. Druga sprawa to brakuje mi cho?by jednostek w których podajemy wszystkie dane, mo?na by u?y? pól wyboru gotowych danych np pr?dko?? w m/s lub km/h czy temperatura w C lub F. Podobnie mo?na by zastosowa? gotowe rozwi?zania dla biometu. Kiedy? zrobi?em wtyczk?, która wspó?pracowa?a z serwisem otomoto.pl. Klient mia? stron? internetow? swojego salonu samochodowego i dodatkow? stron? na twojsalon.otomoto.pl. Chcia?, aby oferty (samochody), które doda na otomoto, tak samo dodawa?y si? same na jego stron? internetow?. Wiadomo, ?e ingerowa? w skrypt otomoto si? nie da, wi?c zrobi?em taki algorytm oparty o curl'e. Wszystko pi?knie dzia?a?o przez nieca?e dwa miesi?ce, bo po dwóch miesi?cach otomoto zmieni?o wygl?d serwisu i pozmienia?y si? id divów, przez co skrypt kompletnie nie dzia?a?. Nawi?zuj?c do samowype?niaj?cej si? wtyczki... mo?na, ale przyda?by si? serwis, który udost?pni prognoz? pogody w czystej formie, bez zb?dnych dodatków ze 100% pewno?ci?, ?e zawsze b?dzie dzia?a?. Dzi?kuj? za sugesti? dotycz?c? miar. W przysz?ych wersjach na pewno z niej skorzystam. Pozdrawiam. Po??czony z 11 pa?dziernik 2011 19:04: Przepraszam szanown? Administracj? forum za pisanie nie na temat, ale mam wa?ny komunikat dla u?ytkowników Duner Update. Tworz?c dzisiaj wygodny interfejs, do zarz?dzania produktami duner, napotka?em si? na powa?ny b??d, który uniemo?liwia? generowanie linków, potrzebnych do aktualizacji produktów. System, gdy wykryje dost?pn? aktualizacj?, to powiadamia Was odpowiedni? ikonk? i z nazwy produktu robi odno?nik. Klikaj?c w niego, przenosi Was na stron?, gdzie znajdziecie instrukcj? aktualizacji. W wersji 0.1 by? powa?ny b??d, który ?le interpretowa? linki przesy?ane przez serwer, przez co cz?sto ich nie generowa?. Wszystkich posiadaczy wersji 0.1 prosz? o jak najszybsz? aktualizacj? do pierwszej stabilnej wersji 1.0. Edytowane przez Pieka dnia 11.10.2011 23:23:39 |
|
|
djdandi |
Dodany dnia 11.10.2011 19:54:33
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 164 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 5 ![]() Data rejestracji: 05.11.2007 14:14 |
Witam ponownie mam pewien k?opot chcia?bym aby po klikni?ciu na szczegó?y w panelu pogoda pokazywa?o mi si? pogoda na dzie? na noc i na kolejny dzie? (w tej chwili jest na dzie? i na noc). Jeszcze jedno jak mog? to includowa? do pliku z theme w wyznaczone miejsce pod topem i pod menu. Co do tego drugiego to robi? tak wklejam. ![]() Wyskakuje mi takie b??d ![]() To jest ta linie z include prosz? o pomoc ja to zrobi?. Edytowane przez djdandi dnia 13.10.2011 10:13:08 Pozdrawiam all |
|
Przejdź do forum: |