ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Jak pyta??
filipb
No w?a?nie, jak zada? pytanie? Wczoraj niezbyt roztropnie wrzuci?em linka z poradnikiem do Shoutboxa, powienienem od razu da? to tutaj. Mo?e szanowne grono adminów rozwa?y podlinkowanie tej strony? :)
Ale do?? gadania, je?li jeszcze kto? ma w?tpliwo?ci jak zada? pytanie na forum, tu znajdzie odpowied?, oto skarbnica wiedzy, krynica m?dro?ci :) klik...
Pozdro

Fil

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 07:32:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pawson91
ciekawe... czy to Ty pisles i czy chcialo Ci si? tyle meczyc ??? Shock
www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
filipb
Nie, to nie jest mojego autorstwa, od lat to ju? w sieci wisi Smile
Pozdro

Fil

JazOOn
ca?kiem ciekawy tekst. ile prawd w nim ukrytych. Warto by by?o zlinkowa? . CO na to pozostali admini?

woymil
Spojrza?em na za??czony link. Rzeczywi?cie bardzo m?drze porusza sprawy pisania postów na forach. Szkoda tylko, ?e ma?o kto si? do takich rzeczy stosuje, bo na wielu forach wida?, ?e ludzie nie potrafi? pisa? precyzyjnych tematów i cz?sto pisz? nie tam gdzie trzeba. Nawet mi sie to zdarza?o. Dzi?ki tej stronce mam nadziej? unika? takich wpadek w przysz?o?ci i zach?cam innych do zajrzenia na t? stronk?.
Koordynator Podlaskiego Stowarzyszenia
Badaczy Zjawisk Niezwyk?ych
"Terra Incognita"

http://ti.org.pl

scorpio70
Wszystko jest extra... tekst jest naprawde warty przekazania uzytkownikom... ale zastanówmy si? nad jednym?! Kto czyta teksty (jeszcze do tego: regulaminy, informacje nakazowe, pouczaj?ce), no kto?? Przebrni?cie przez ten tekst zaje?o mi dok?adnie 6 min. Czyta?em powoli ze zrozumieniem. Komu z userów, b?dzie si? chcia?o to czyta?, skoro w jego mniemaniu, wie wszystko (strata czasu) a zale?y mu na jak najszybszym o?wieceniu w nurtuj?cym go temacie. Moim zdaniem (pomn?,?e skromnym) takie info Savoir-vivre o tyle nie maj? sensu istnienia, o ile nie b?dzie jakiego? "?rodka wspomagaj?cego" ich czytanie. "?rodki wspomagaj?ce" to oczywi?cie te najbardziej drastyczne: zamykanie tematu (tematu który jest na wokandzie rozlegle wyt?umaczony), ban i oczywi?cie pernamentny ban. Innymi s?owy ten tekst b?dzie czytany (i wiele innych tekstów) pod warunkiem, ?e admini bez pardonowo b?d? kara? zuchwalców Smile nie stosuj?cych si? do nakazów ogólno stosowanych. ot to....
pozdrawiam

www.workfit.pl
JazOOn
scorpio70 napisa?/a:
Wszystko jest extra... tekst jest naprawde warty przekazania uzytkownikom... ale zastanówmy si? nad jednym?! Kto czyta teksty (jeszcze do tego: regulaminy, informacje nakazowe, pouczaj?ce), no kto?? Przebrni?cie przez ten tekst zaje?o mi dok?adnie 6 min. Czyta?em powoli ze zrozumieniem. Komu z userów, b?dzie si? chcia?o to czyta?, skoro w jego mniemaniu, wie wszystko (strata czasu) a zale?y mu na jak najszybszym o?wieceniu w nurtuj?cym go temacie. Moim zdaniem (pomn?,?e skromnym) takie info Savoir-vivre o tyle nie maj? sensu istnienia, o ile nie b?dzie jakiego? "?rodka wspomagaj?cego" ich czytanie. "?rodki wspomagaj?ce" to oczywi?cie te najbardziej drastyczne: zamykanie tematu (tematu który jest na wokandzie rozlegle wyt?umaczony), ban i oczywi?cie pernamentny ban. Innymi s?owy ten tekst b?dzie czytany (i wiele innych tekstów) pod warunkiem, ?e admini bez pardonowo b?d? kara? zuchwalców Smile nie stosuj?cych si? do nakazów ogólno stosowanych. ot to....
pozdrawiam

podczas rejestracji trzeba by wymaga? znajomo?ci zasad z tego tekstu, a rejestruj?cy zdawali by egzamin/test ze znajomo?ci tego tekstu by w ogóle móc si? zarejestrowa?.

filipb
Egzamin, czy inne sprawdzenie, czy uzytkownik sie nadaje czy nie... czy to nie odstraszy userow? Wydaje mi sie, ze po prostu powinni sie z tym zapoznac, nie mam pomyslu jak to wyegzekwowac, mail przy rejestracji, link na forum, ban "ostrzezenie", ban "pierwsze powa?ne chi?skie ostrze?enie", ban "nieodwo?alny" Smile Sam nie wiem, problem z tego typu pytaniami i lenistwem userów jest powszechny. W ka?dym razie tekst powinien trafi? "pod strzechy" jak wieszcz mawia? Smile
Pozdro

Fil

as
Zwa?ywszy na ?redni? wieku userów tego Forum oraz na ide? fix przy?wicaj?c? Supportowi, podejmowanie drastyczniejszych ?rodków w stosunku do pytaj?cych, którzy nie chc? b??dzi?, zwi?kszanie wymaga? odno?nie stylu i jako?ci formu?owania my?li gn?bi?cej pytaj?ceego, uwa?am za nadmiernie przesadzone i niepotrzebne. Moim zdaniem winno si? wprowadzi? dodatkowe punkty do Regulaminu Forum, które regulowa?y by form? udzielania odpowiedzi w postach, których problematyka by?a ju? cho? par? razy podnoszona i omawiana. Mo?na by ustali? raz na zawsze, ?e udzielenie odpowiedzi w stylu szukaj w Szukajce, bo by?o jest zastrze?one tylko do Adminów. W innym wypadku albo podajemy gotow? odpowied? raz jeszcze, albo podajemy link do gotowej odpowiedzi lub milczymy. Sam wpadam w pu?apk? odsy?ania do Szukajki (co mi ju? tu na Forum wypomniano... i s?usznie), ale czyni? to nie dla nabicia postów (na tym Forum do niczego to nieupowa?nia) lecz dla zasady, ?e odpowiedzie? jako? trzeba a powtarza? si? nie powinno, bo staje si? to ?miertelnie nudne. Czyni? to te? dlatego (cho? trudno jest si? do tego przyzna?), ?e po pewnym czasie i po nabiciu ilu? tam postów cz?owiek zmienia si? i hardzieje. Do gry wchochodz?... rutyna, zadufanie w sobie i w swoich rzekomych umiej?tno?ciach oraz mentalno?? starszego brata. ?api? si? na tym i troch? mi wstyd, ?e temu czasami ulegam. Sam jak startowa?em na tym Forum, to zadawa?em tak g?upie pytania w sprawach oczywistych, ?e do tej pory si? ich wstydz?. Ale cho? jestem ju? wiekowym faciem, to mam du?o zrozumienia dla gor?cej krwi m?odego pokolenia, które tak jak i za moich czasów charakteryzuje si? niecierpliwo?ci?, buntowniczo?ci? oraz kontestacyjnym olewajstwem i ignoranctwem. Pi?kne to jednak by?y czasy i z sentymentu dla nich jestem wstanie pogodzi? si? z prostack? form? pytania jak i jego kilkukrotn? powtarzalno?ci?...
Edytowane przez as dnia 27.01.2006 15:28:24
as

JazOOn
filipb napisa?/a:
Egzamin, czy inne sprawdzenie, czy uzytkownik sie nadaje czy nie... czy to nie odstraszy userow? Wydaje mi sie, ze po prostu powinni sie z tym zapoznac, nie mam pomyslu jak to wyegzekwowac, mail przy rejestracji, link na forum, ban "ostrzezenie", ban "pierwsze powa?ne chi?skie ostrze?enie", ban "nieodwo?alny" Smile Sam nie wiem, problem z tego typu pytaniami i lenistwem userów jest powszechny. W ka?dym razie tekst powinien trafi? "pod strzechy" jak wieszcz mawia? Smile

zapomnia?em doda? w swojej wypowiedzi o egzaminach pare buziek Smile Smile i ju? wszyscy wzi?li to na powa?nie. Po prostu trzeba userów przyzwyczaicz ze posty nie zgodne z regulaminem (którego pewnie nie czytali) b?da kasowane, a userzy ostrzegani, 3 ostrzezenia = papa support. Ostrze?enie bedzie przyznawane za nawet najdrobniejsze przewinienie

woymil
JazOOn napisa?/a:
Po prostu trzeba userów przyzwyczaicz ze posty nie zgodne z regulaminem (którego pewnie nie czytali) b?da kasowane, a userzy ostrzegani, 3 ostrzezenia = papa support. Ostrze?enie bedzie przyznawane za nawet najdrobniejsze przewinienie

Moim zdaniem nale?y rozró?ni? wi?ksze i mniejsze przewinienia. Drobne mo?naby uzna? do 3 razy sztuka i potem won, a wi?ksze np tylko raz mo?na by darowa?. Nadmiar rygoru nikomu nie da? nic dobrego. Dyscyplina musi by?, to fakt, ale wszystko w granicach rozs?dku. Potrzebny grecki "z?oty ?rodek" a nie stalinowski terror.
Wink
Koordynator Podlaskiego Stowarzyszenia
Badaczy Zjawisk Niezwyk?ych
"Terra Incognita"

scorpio70
dlaczego tak wy?ej napisa?em:
"?rodki wspomagaj?ce" to oczywi?cie te najbardziej drastyczne: zamykanie tematu (tematu który jest na wokandzie rozlegle wyt?umaczony), ban i oczywi?cie pernamentny ban.

otó?:
wcale si? tego nie wstydz?, ?e pomimo swego wieku grywam do?? cz?sto w w CS i jestem nawet adminem na jednym z serwerów. Tam w?a?nie stosuje si? tak? metod?: ?amiesz regulamin, jakie? ma?e przewinienie ---> upomnienie, a jak si? powtarza to kick, i w ko?cu ban, lub nawet perm. I powiem, to dzia?a! Delikwent drugim razem jest spokojny i stosuje sie do regulaminu danego serwera, a jak mu nie odpowiada to idzie sobie w diab?y. Spokój jest Smile
Edytowane przez scorpio70 dnia 27.01.2006 18:11:08

www.workfit.pl
filipb
Jak widz?, efekt lektury tego tekstu ju? jest. Ludziska wal? pytania w Shoutbox'ie :)))
Pozdro

Fil

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl