Zobacz temat
|
Zmiana wielko?ci podpisu / rozmiaru obrazka na forum i oddzielenie go lini?
|
|
| mr_jaro |
Dodany dnia 22.08.2011 11:15:53
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 10 Ostrzeżeń: 1 v7.02.04Data rejestracji: 25.05.2011 08:26 |
Po pierwsze chcia?bym przywita? wszystkich forumowiczów gdy? jest to mój pierwszy post na tym forum (do tej pory jako? znajdowa?em rozwi?zania moich problemów);). Otó? chcia?bym ograniczy? wielko?? obrazków jakie mog? wstawia? u?ytkownicy w podpisie. W kodzie ?ród?owym ju? wygenerowanej strony podpis ukazuje ten kod: Jak wida? w tym kodzie jest okre?lona maksymalna wielko?? obrazka. Moje pytanie brzmi w którym pliku znajd? t? definicje maksymalnych wielko?ci aby dopasowa? do w?asnego forum? Jeszcze jedn? rzecz chcia?bym tam doda?, tzn chcia?bym oddzieli? tekst postu od podpisu jak?? kresk? ale z tym nie powinno by? k?opotu je?eli kto? mi pomo?e znale?? linie w kodzie odpowiadaj?ce za generowanie podpisu. W kodzie PHP-Fusiona grzebie si? od niedawna, bo do tej pory mi wystarcza?o to co by?o standardowo, st?d moje by? mo?e g?upie pytania. Aha no i powiem jeszcze, ?e szuka?em w pilikach od forum ale nic nie znalaz?em :/ PS. Przepraszam, ?e nie ujawniam adresu strony ale strona jest jeszcze nie otwarta, a osoba dla której j? robi? chce pokaza? stron? innym dopiero w dniu pewnego wydarzenia. Po??czony z 22 sierpie? 2011 13:02: Przepraszam Za post pod postem ale widz?, ?e edytowa? poprzedniego posta nie mog?. Po kilku godzinach uda?o mi si? znale?? t? linijki w pliku viewthread.php Do?o?y?em do niej to co potrzebny aby podpis by? oddzielony od posta. Niestety o ograniczeniu wielko?ci obrazka mog? sobie chyba tylko pomarzy?. Chyba, ?e kto? zna jaki? sposób na to. Oto kod z pliku viewthread.php odpowiadaj?cy za dodawanie podpisu pod postem: PW od moderatora:
Edytowane przez khaman dnia 22.08.2011 15:24:50 |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 26.10.2025 11:57:32
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Fasonsql |
Dodany dnia 23.08.2011 17:48:25
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 75 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 01.01.2011 20:26 |
Witam, Je?eli chcesz zmieni? wielko?? podpisu(sygnatury) musisz edytowa? plik user_sig_include.php To jest w moim przypadku (PHP Fusion v7.00.07): Rozwiń Kod źródłowy PHPEdytuj linie: Tam gdzie masz warto?? "300px" zmie? na tyle ile ci trzeba. Powinno zadzia?a?. Je?eli masz inn? wersje PHP-Fusion to szukaj pliku user_sig_include.php, który znajduje si? w katalogu include. I dzia?aj, gdyby? mia? w profilu podan? wersje swojego PHP Fusion to od razu da?bym ci gotowca z plikiem user_sig_include.php. Pozdrawiam Edytowane przez Fasonsql dnia 23.08.2011 17:54:05 Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer
|
|
|
|
| mr_jaro |
Dodany dnia 25.08.2011 11:01:15
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 10 Ostrzeżeń: 1 v7.02.04Data rejestracji: 25.05.2011 08:26 |
Zrobi?em jak powiedzia?e? i wygl?da, ?e powinno dzia?a?. Dzi?ki! A jak w razie co nie b?dzie chodzi? do ko?ca poprawnie to od czego jest regulamin i system ostrze?e? ![]() PS U?ywam wersji v7.02.03 |
|
|
|
| Pawlllosss |
Dodany dnia 06.05.2012 22:57:15
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 28.06.2011 10:28 |
A da si? jako? zmieni? wielko?ci skalowania? Bo przy wrzucaniu sygnaturek o szeroko?ci 500px forum si? rozszerza. Chcia?bym to zmniejszy? tak do 300px. PW od moderatora:
|
|
|
|
| Przejdź do forum: |

A jak w razie co nie b?dzie chodzi? do ko?ca poprawnie to od czego jest regulamin i system ostrze?e?