ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przenosiny i problem z krzaczkami
lisu89
Witam! Jestem nowy na tym forum, u?y?em opcji szukaj ale niestety nie znalaz?em niczego co pomog?oby mi rozwi?za? moje problemy... Mam postawionego fusiona v6.00.109 na 60free.ovh.org lecz z braku miejsca zdecydowa?em si? na server forall.pl. Niestety za ka?dym razem kiedy prubuje przenie?? baze z ovh pojawiaj? si? krzaczki. Prubowa?em na ró?ne sposoby. Przez phpmyadmina przy imprcie zmieniaj?c kodowanie na UTF8 Latin1, Latin2 ale to nic nie da?o... prubowa?em przywraca? baze spod poziomu fusiona ale niestety to te? nic nie da?o. Wie kto? jak j? przenise?? ?eby nie by?o krzaczków? A mo?e jest co? nie tak z ustawieniami servera?

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 21:28:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
cakper
wina serwera, pisz do admina, mia?em tak samo przy przenosinach

http://www.gimpuj.info
lisu89
A stronke mia?e? na forall.pl ? Bo jak postawi?em nowego fusiona to krzaczków nie by?o tylko przy przenoszeniu starego... a i zapomnia?em wspomnie? ?e ten fusion jest z EP

cakper
no bo problem wyst?puje podczas imoprtu pliku z baz?(np moja_baza.sql) do ich bazy
tzn nie trawi im polskich znaczków i wywala krzaczunie
nie hostingu nie mia?em na forall tylko na xon.pl ale wg mnie to jest ten sam problem
to ?e jest to EP to nie powinno mie? znaczenia
BTW to Admin forall od czego? jest i powinien Ci pomóc

edit:
jak si? instaluje nowego fusiona to instaluje poprawnie poniewa? plik setup.php jest u nich na serwerze i instaluje baz? bezpo?rednio u nich, a nie "po?rednio" jak si? dzieje przy imporcie
Edytowane przez cakper dnia 23.01.2006 20:30:25

http://www.gimpuj.info
lisu89
Oks napisa?em do admina. Zauwa?y?em tez teraz, ?e przy tworzeniu pierwszej z 10 mo?wliwych baz, phpmyadmin nie ?aduje si? prawid?owo, tz. bitampki nie ?aduj? si? w ogóle i czasem nie mo?na nawi?za? po??czenia - pewnie co? skisili przy instalacji servera :/. Zaczekam co odpisz? i dam zna?. Dzi?ki puki co.

szer
Hehe Pfft. Ja tak mia?em kiedy? ale jak zmieni?em ka?dej tabelce kodowanie na UTF to wszystko gra?o Smile Te? mam na forall.pl i wiem co to znaczy Pfft

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Przed chwil? przerzuci?em baz? z ovh.org na swój serwer.
Baza na ovh jest kodowana latin1-mo?na podej?e? w kopi, u siebie na serwerze stworzy?em baz? latin1(stworzy?em nie importowa?em). Import przez phpmyadmin powoduje krzaki(polskie litery) natomiast za?adowanie bazy z Pa przywraca polskie litery-testu dokona?em na v205.
forall.pl obs?uguje s?awne haa.pl-tam by?o to samo i dopiero utworzenie bazy w latin1 b?d? UTF8-i stawianie nowego fuziona na niej powodowa?o brak krzaków-to przy nowej instalacji. Ale s?dze ?e powy?ej mo?e pomo?e.(naipierw utworzy? baz? latin1-dopiero ?adowa?)
kopi? na ovh zrobi?em z Pa fusion.
Edytowane przez wlodekp dnia 23.01.2006 21:10:10

wlodekp.europa.pl
arkadiusz_18
W?asnie mam bardzo podobny problem wi?c dopisuje sie do tematu...
Wiec tak tez przenosze, stron? z ovh... problem nie wiem czy tkwi w tym ?e na ovh jest nowsze php czy baza danych sposoby @w?odkap nie pomagaj?....
Wszystko w wyeksportowanej bazie jest zapisane przyk?adowo w formie "Artyku³y" nie wiem czy formatowanie sie popsu?o w bazie i w jaki sposóbmam to odczytac z bazy...
Nie mam ju? pomys?u na sposób importu tej bazy danych prosze o pomoc...
Z góry dzi?ki
Strona na któr? przenosze www.skate.kutno.n...

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Polskie znaki w np w art. s? zapisywane do bazy i kodowane-w bazie z takim ustawieniem jakie ma baza(globalnie). W kopi bazy z fusion mo?na podej?e? to kodowanie.
Postawienie nowego fusiona-z takim samym kodowaniem-bazy-powinno spowodowa?, ?e wczytywana baza do niego(tego nowego z tym samym kodowaniem co stary)-nie powinna si? ró?ni?.
Nie patrzy?em jaka jest wersja bazy na ovh-ja to przenosz? do mysql5(tak? mam)u siebie), ale teoretycznie nie powinno to mie? du?ego znaczenia.(robi?em to ju? z ró?nych serwrów z baz seri 3, 4 zawsze jednak do 5)
Teraz wyje?d?am, ale wieczorem b?d? dost?pny-mog? s?u?y? swoimi serwerami do konwersji-bazy, e-mail w profilu.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl