ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Propozycje zmian w systemie PW
k@mil007
Witam,

Mam w planach modyfikacj? systemu PW dla PHP Fusion i w zwi?zku z tym mam pytanie, czego Wam, u?ytkownikom najbardziej brakuje w obecnym systemie?

Aktualnie na mojej li?cie pomys?ów znajduj? si?:
- mo?liwo?? tworzenia w?asnych folderów
- mo?liwo?? oznaczenia wiadomo?ci gwiazdk? jako wa?na (jak w gMail), wiadomo?? taka trafia do specjalnego folderu Oznaczone
- folder specjalny Kosz (je?li nie chcesz mie? wiadomo?ci na li?cie Odebranych, ale tak?e nie chcesz jej usuwa?)

W planach mam tak?e w?tkowo?? wiadomo?ci (odpowiedzi wy?wietlane bezpo?rednio pod sob? w ramach jednego tematu, jak w gMailu), aczkolwiek nie wiem, czy uda mi si? to wykona?.

Prosz? o pomys?y, z góry dzi?kuj? za wszystkie propozycje Smile
Pozdrawiam, K@mil Wink
Edytowane przez k@mil007 dnia 31.05.2011 17:35:07

W?cibski Go??
Dodany dnia 26.10.2025 17:27:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Sony
Wszelkie propozycje ulepszenia PF lepiej zamieszcza? bezpo?rednio na DEV.
Tutaj masz temat dotycz?cy systemu PW:
http://dev.php-fu...ead_id=938
http://dev.php-fu...ad_id=1834
Chocia? bardziej skomplikowane modyfikacje pojawi? si? w PHP-Fusion v8.
Edytowane przez Sony dnia 31.05.2011 17:56:38
tjaa Smile

k@mil007
Tak, ale na v8 jeszcze troch? poczekamy, a ja pisz? modyfikacj? dla v7.
Ju? wykona?em du?? cz??? z tego, co napisa?em wcze?niej.

Kilka screenów:
1.
i54.tinypic.com/2d8kfhh.png
2.
i56.tinypic.com/dy1x53.png
3.
i55.tinypic.com/2l8vqix.png
Edytowane przez k@mil007 dnia 01.06.2011 13:25:36

TGG
Udost?pnisz t? modyfikacje bardzo prosz?.

k@mil007
Udost?pni? j?, jak tylko sko?cz? Wink

Tymczasem nadal prosz? o pomys?y, co jeszcze doda? Smile

Borek
Mo?na by doda? mo?liwo?? prze??czania wiadomo?ci. Takie co?, jak w galerii. Mam na my?li to, ?e nie trzeba cofa? strony do g?ównej w skrzynce odbiorczej, tylko by?by prze??cznik w oknie odczytywania wiadomo?ci.

www.ddadc.com.pl
k@mil007
Poczyta?em to, co jest napisane na Devie (linki Sony'ego) i my?l? o zrobieniu jeszcze kilku rzeczy:
- ikonka czy odbiorca przeczytal wiadomosc (widoczna dla nadawcy), ale nie jestem pewien czy to dobry pomysl...
- autoopró?nianie Kosza (z mo?liwo?ci? ustawienia czasu, po jakim mia?oby nast?powa?)

Z tym prze??cznikiem wiadomo?ci... to te? nie jest g?upie, tylko czy potrzebne?

Borek
k@mil007 napisa?/a:
- ikonka czy odbiorca przeczytal wiadomosc (widoczna dla nadawcy), ale nie jestem pewien czy to dobry pomysl...
Takie co? ju? jest. http://www.php-fu...d_id=28032

k@mil007 napisa?/a:
- autoopró?nianie Kosza (z mo?liwo?ci? ustawienia czasu, po jakim mia?oby nast?powa?)
A takie co? mo?emy ustawi? w ustawieniach w PA.

k@mil007 napisa?/a:
My?l?, ?e u?atwi to przegl?danie wiadomo?ci jedna po drugiej. Takie prze??czanie nie jest obowi?zkowe, tylko stanowi dodatek.

www.ddadc.com.pl
Sony
arsenal9407 napisa?/a:
k@mil007 napisa?/a:
Takie co? ju? jest. http://www.php-fu...d_id=28032

Mo?na doda? opcj? z mo?liwo?ci? w??czenia/wy??czenia w PA.

arsenal9407 napisa?/a:
k@mil007 napisa?/a:

Nie ma czego? takiego, s? tylko limity, ale faktycznie przydatna opcja któr? równie? mo?na doda?.

arsenal9407 napisa?/a:
k@mil007 napisa?/a:
My?l?, ?e u?atwi to przegl?danie wiadomo?ci jedna po drugiej. Takie prze??czanie nie jest obowi?zkowe, tylko stanowi dodatek.

Chodzi o co? takiego jak obecnie na poczcie o2? Klikasz na temat wiadomo?ci, a tre?? automatycznie wy?wietla si? poni?ej bez od?wie?ania strony?

Moje propozycje:
-zak?adka "Kopia robocza", czyli wiadomo, wiadomo?ci, która nie zosta?a wys?ana w?druje do "Kopia robocza" z mo?liwo?ci? jej edycji. Wystarczy doda? przycisk "Zapisz" obok Wy?lij" i "Podgl?d";
-blokowanie otrzymywanie PW od u?ytkownika "X";
-wyskakuj?ce okienko z informacj? o nowej wiadomo?ci;
-segregacja wiadomo?ci wg dat (Dzisiaj, Wczoraj, tydzie? temu, miesi?c temu itp.);
-troszk? upi?kszy?^^ nowe ikony i legenda ikon(np. nieprzeczytana wiadomo?? static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_new.png, odpowiedziano static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_replied.png, przeczytano static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_old.png;
-PW powitalne nowo zarejestrowanego u?ytkownika, tre?? powitania z mo?liwo?ci? edycji w PA.
tjaa Smile

Borek
Sony napisa?/a:

arsenal9407 napisa?/a:
k@mil007 napisa?/a:

Nie ma czego? takiego, s? tylko limity, ale faktycznie przydatna opcja któr? równie? mo?na doda?.

Faktycznie. Przepraszam. Pomyli?em z ustawieniami Shoutboxa.

Sony napisa?/a:
arsenal9407 napisa?/a:
k@mil007 napisa?/a:

Chodzi o co? takiego jak obecnie na poczcie o2? Klikasz na temat wiadomo?ci, a tre?? automatycznie wy?wietla si? poni?ej bez od?wie?ania strony?

Mam na my?li prze??czanie wiadomo?ci tak, jak to mamy w galerii. Tam przegl?damy zdj?cia. W PW mo?na by prze??cza? w ten sam sposób wiadomo?ci.

www.ddadc.com.pl
k@mil007
Sony napisa?/a:
Moje propozycje:
-zak?adka "Kopia robocza", czyli wiadomo, wiadomo?ci, która nie zosta?a wys?ana w?druje do "Kopia robocza" z mo?liwo?ci? jej edycji. Wystarczy doda? przycisk "Zapisz" obok Wy?lij" i "Podgl?d";
-blokowanie otrzymywanie PW od u?ytkownika "X";
-wyskakuj?ce okienko z informacj? o nowej wiadomo?ci;
-segregacja wiadomo?ci wg dat (Dzisiaj, Wczoraj, tydzie? temu, miesi?c temu itp.);
-troszk? upi?kszy?^^ nowe ikony i legenda ikon(np. nieprzeczytana wiadomo?? static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_new.png, odpowiedziano static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_replied.png, przeczytano static.mangahelpers.com/forums/images/DesertRose/statusicon/pm_old.png;
-PW powitalne nowo zarejestrowanego u?ytkownika, tre?? powitania z mo?liwo?ci? edycji w PA.

No i z tym wszystkim si? zgodz?... Dzi?ki, Sony Wink
Postaram si? jak najszybciej to wszystko zakodowa? Smile

Adam Stalica
Moja propozycja:
- mo?liwo?? dodawania za??czników do wiadomo?ci Wink

Pozdrawiam Wink
Witam Grin

generaluploads
Noo ca?kiem ?adnie si? zapowiada. Jest mo?liwo?? aby? wystawi? wersje beta ?

www.generaluploads.pl
k@mil007
W sumie bym móg?, tylko ?e na razie nie ma nic w zak?adce Opcje, poza tym musia?bym jaki? konwerter do bazy danych zrobi?, bo troch? zmian w bazie te? by?o...

Jak tylko b?d? mia? wersj? nadaj?c? si? do testowania, to wstawi?.

Sony
Po uko?czeniu modyfikacji, proponuje zamie?? j? na stronie DEV.
My?l?, ?e w wersji PF 7.03 zostanie oficjalnie wprowadzona. :-)
PS Pami?taj o walidacji kodu. Smile
tjaa Smile

piotrvx
Posiadam 19,601 u?ytkowników, a skrypt PW daje mo?e rade wys?a? do 500(kwestia tak?e serwera).
Przyda?o by si? jakie? rozwi?zanie tego problemu. Np by wysy?a? po 200 wiadomo?ci w ci?gu kilku minut i tak dalej Smile

k@mil007
piotrvx napisa?/a:
Posiadam 19,601 u?ytkowników, a skrypt PW daje mo?e rade wys?a? do 500(kwestia tak?e serwera).
Przyda?o by si? jakie? rozwi?zanie tego problemu. Np by wysy?a? po 200 wiadomo?ci w ci?gu kilku minut i tak dalej :)

Do tego to by bardziej Cron pasowa?, nie wiem, czy da si? co? w PHP zrobi?... Chyba, ?e
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na pocz?tku...

adams1692
I sprawa ucich?a, bety nie wida?.

www.mglks.pl
k@mil007
Sprawa ucich?a, gdy? by?em przez jaki? czas w szpitalu, a teraz nie mam czasu ze wzgl?dów maturalno-rekrutacyjnych... Jak tylko wygospodaruj? chwil?, to b?d? ko?czy? modyfikacj?...

adams1692
Jakie? post?py w modyfikacji?

www.mglks.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl