Zobacz temat
PHP-Fusion czy inny CMS pod serwis o serialu
|
|
lucanos |
Dodany dnia 30.05.2011 18:24:50
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 18 Data rejestracji: 12.05.2009 01:30 |
Witam wszystkich. Je?li to nie ten dzia?, to z góry przepraszam, ale wydaje mi si? najodpowiedniejszy odno?nie mojego problemu. Chc? zrobi? serwis o jednym z popularnych seriali zawieraj?cy wszystkie informacje, opisy itd. W Internecie nie ma ?adnej polskiej witryny opowiadaj?cej o nim. Tylko n?dzne stronki, gdzie mowa o kilku epizodach lub sezonach, ale wszystko dodawane na szybko. Mi chodzi o dok?adno??, funkcjonalno?? i przede wszystkim, ?eby dobrze s?u?y?o ![]() I tu jestem pe?en w?tpliwo?ci. Jakiego CMS-a u?y? do tego zadania. Jest niby Joomla, Drupal no i oczywi?cie PHP-Fusion? Pod wzgl?dem wyboru jestem obecnie pe?en w?tpliwo?ci. Zale?y te? mi, aby by?a mo?liwo?? stworzenia kategorii stron np. Epizody --> Sezon 1 --> lista epizodów. Prosz? Pa?stwa, prosz? o rad?. Co doradzacie, jakie rozwi?zanie? PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 30.05.2011 21:27:46 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 17:01:35
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Konto ukryte |
Dodany dnia 30.05.2011 18:37:06
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 151 Data rejestracji: 29.08.2009 15:26 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Po pierwsze to PHP-Fusion a ja doradzam DataLife Engine z t?d mo?na pobra? najnowsz? wersj? http://my-dle.pl/ Serwis postawiony na tym np: [url]Punkt 6 regulaminu si? k?ania![/url] Edytowane przez Pieka dnia 30.05.2011 23:06:42 |
|
|
PomPom |
Dodany dnia 30.05.2011 21:18:13
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 25 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 30.03.2011 21:16 |
Takiego w którym si? Tobie dobrze pracuje, u?ytkownika nie obchodzi jaki jest to CMS: Drupal, PHP-Fusion czy WordPress. Wszystkie te systemy maj? bardzo rozbudowan? spo?eczno?? czy baz? dodatków (wtyczki, skórki, modyfikacje). Ka?dy si? nadaje, ale w którym czujesz si? Ty najlepszy? Ten w?a?nie wybierz. Wszystko i nic ;p
|
|
|
Konto ukryte |
Dodany dnia 30.05.2011 21:23:37
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 151 Data rejestracji: 29.08.2009 15:26 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Ja wybra?bym DataLife Engine posiada du?o funkcji bardzo dobrze si? pracuje ponadto ma du?o fajnych templatek. |
|
|
jantom |
Dodany dnia 30.05.2011 23:01:35
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Doomin, ju? znamy Twoje preferencje, nie musisz si? powtarza?. Na tej stronie ci??ko b?dzie o, w miar?, bezstronne opinie. Drupal/Joomla to systemy sprawdzone i stale rozwijane, ka?dy z nich to sztandarowy projekt OS. PHP-Fusion w porównaniu do nich jest systemem o mniejszych mo?liwo?ciach, ale wiele osób w?a?nie to sobie w tym CMS-ie ceni - brak nadmiernego rozbudowania. Mo?esz te? sprawdzi? Wordpressa, którego sobie wiele osób chwali i na podstawie którego widzia?em ju? tak ró?ne strony, ?e g?owa ma?a. Edytowane przez jantom dnia 30.05.2011 23:06:51 |
|
|
lucanos |
Dodany dnia 30.05.2011 23:26:05
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 18 Data rejestracji: 12.05.2009 01:30 |
Po pierwsze to PHP-Fusion a ja doradzam DataLife Engine z t?d mo?na pobra? najnowsz? wersj? http://my-dle.pl/ Bardzo ciekawy, ale to raczej pod serwis po?wi?cony filmom online lub podobne, gdzie rol? odgrywa spo?eczno??. Takiego w którym si? Tobie dobrze pracuje, u?ytkownika nie obchodzi jaki jest to CMS: Drupal, PHP-Fusion czy WordPress. Wszystkie te systemy maj? bardzo rozbudowan? spo?eczno?? czy baz? dodatków (wtyczki, skórki, modyfikacje). Ka?dy si? nadaje, ale w którym czujesz si? Ty najlepszy? Ten w?a?nie wybierz. No w?a?nie na Wordpressie, tylko nie rozwik?a?em problemu z kategoriami stron, niby jakie? tam wtyczki s?, tylko nieaktualizowane od ponad tysi?ca dni itp. Na tej stronie ci??ko b?dzie o, w miar?, bezstronne opinie. Drupal/Joomla to systemy sprawdzone i stale rozwijane, ka?dy z nich to sztandarowy projekt OS. PHP-Fusion w porównaniu do nich jest systemem o mniejszych mo?liwo?ciach, ale wiele osób w?a?nie to sobie w tym CMS-ie ceni - brak nadmiernego rozbudowania. Mo?esz te? sprawdzi? Wordpressa, którego sobie wiele osób chwali i na podstawie którego widzia?em ju? tak ró?ne strony, ?e g?owa ma?a. Do PHP-Fusion mam s?abo??, bo mo?na go zmodyfikowa? na wiele sposobów i ta zaleta - nienadmiernie rozbudowany. Wordpressa uwielbiam, prowadz? na nim blog i s?u?y mi ju? kilka lat. Problem - wed?ug mnie - polega na kategoriach stron. Je?li bym mia? tak? mo?liwo?? to móg?bym wyczynia? cuda jak z wpisami, zmienia? kategorie, a pó?niej za pomoc? jednego przeci?gni?cia do MENU mam wszystko na miejscu, np.: Sezon 1 --> ONLINE | Download | Opisy | Cytaty | Ciekawostki - niekonieczna taka kolejno?? i w?a?nie o to mi chodzi, o te kategorie stron ![]() W PHP-Fusion, z tego co wiem i co ju? robi?em, kategorie stron mo?na zrobi?, je?li si? nie myl?, bo dawno ju? temu to robi?em, i oczywi?cie ci?gnie mnie do Wordpressa, do jego funkcjonalno?ci je?li chodzi o zarz?dzanie. |
|
Przejdź do forum: |