ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
subheader z swf play tylko raz
pavka
Hejka,

Mam pytanie wrzucilem na sztywno w subheader.php swf-a taki krotkie migajace bajerki zamiast logo.gif i wszystko by bylo fajnie ale co klikniecie tj. przejscie z podstorny na podstrone swf otwiera sie od nowa jest mozliwosc jakos zrobienia, zeby on sie otwieral tylko na news.php albo tylko raz? troszke to wkurzajace zrobilem swfa ze sie pierwszy raz otwiera... miga miga i potem juz zostaje nieruchome logo Smile ewentualnie moze tak sobie myslalem, zeby to odtwarzalo w news.php swfa a na kolejne inne podstrony moze zrobie gifa z ostatnia klatka tego swfa...

Ma ktos jakis pomysl ew. jest jakies proste tego rozwiazanie? Smile

pozdro
Pozdrawiam,
P.

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 18:41:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
Po pierwsze animacje flash powiniene? wrzuci? do theme.php, ale jak Ci dzia?a to dobrze PfftPfft

Mam 2 pomys?y jak to rozwiaza? Grin :

1. Mo?e czasowo? Smile
?aduje si? swf i po za?adowaniu zaczyna si? mierzy? czas twojej animacji. Za?ó?my, ?e jest to 10 sekund, a po tym czasie animacja swf zostaje zastapiona zwyk?em obrazkiem jpg, gif lub png

2. to chyba jest realniejsze Wink
Tworzysz kopie pliku subheader.php np. o nazwie subheader2.php. W subheader2.php wklejasz t? animacj? flash z pliku swf.
W subheader.php zostawiasz oryginalne wpisy z Php-fusion (zapytasz po co?? ano po to, bo ten plik wykorzystuj? wszystkie inne do generowania top'a, a przedewszystkim nag?ówków strony)
I na koniec edytujesz plik news.php, gdzie na poczatku powinien by? "includowany" (implementowany) plik subheader.php - dopisz tylko "2" na ko?cu, ?eby by? wywo?ywany plik subheader2.php

I to wszystko. Nie ma bata Grin, ?e nie bedzie dzia?a?. Cool
To rozwi?zanie ma jednak pewien mankament: animacja b?dzie zawsze odgrywana po otwarciu pliku news.php w przegladarce... ale chyba o to w?a?nie Ci chodzi?o Cool i niestety nie da si? inaczej chyba tego omin?? Sad

Poza tym nie obawiaj si?, ?e animacja b?dziue sie zawsze ?adowa?? z serwera - takiego czego? nie b?dzie... tylko za pierwszym razem bedzie pobierana, a pó?niej przegl?darka b?dzie wykorzystywa? swój cache (pamie? podr?czn?), gdzie b?dzie si? ten plik swf znajdowa? Wink

-------------
Pozdrawiam
SebaZ

hehe, ale waln??em tekst... zupe?nie jak artyku?, chyba zaczne pisa? arty gdzies do jakiego? pisma PfftPfft

Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Pieka
Ad 2. - Dokladnie to samo masz napisane od wczoraj TU!
Edytowane przez Pieka dnia 21.01.2006 10:23:16
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wcale nieg?upie i proste rozwi?zanie. By?o ju? wczoraj na uk-w odpowiedzi na jego post.
http://www.php-fu...post_54693

wlodekp.europa.pl
SebaZ
to to samo co poda? Pieka i co napisa?em Ja Pfft
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
OK mój b??d niedoczyta?em-Waszych odpowiedzi, wczoraj w nocy si? tym bawi?em. Przepraszam za zamieszanie.

wlodekp.europa.pl
as
Hmmm... mi si? zdaje, ?e nasz kochany, uwielbiany i powszechnie podziwiany przez wszystkich Admin o nicku @Pieka pisz?c w swoim po?cie Ad. 2 i od wczoraj chcia? co? zasugerowa?. No ale znaj?c siebie wiem, ?e to tylko wytwór mojej chorej wyobra?ni...
as

pavka
Dzieki za wyczerpujace info SEBA ;-)

Mam nadzieje, ze nikt sie nie gniewa, ze pisze posty na co.uk i na .pl?

Pozdrawiam,
P.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl