ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.dragonthedon.pl - Podziemny rap artysta
DragonTheDon
Witajcie!

Chcia?em si? pochwali? now? ods?on? swojego serwisu Wink

www.DragonTheDon.pl

Krytyka bardzo mile widziana.

Pozdrawiam,
DragonTheDon

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 17:01:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
Te logo hmmm jako? tak hmm te chmury...

Dlaczego to wszystko jakie? takie du?e ?
I po co ten ciemny pasek na menu ?

images50.fotosik.pl/525/0c8e434a64f7e70cm.png

Menu to tak specjalnie ? ?e wygl?da tak: HOME BIOGRAFIA DYSKOGRAFIA DOWNLOAD VIDEOZ. Home rozumiem, nie zajmie tyle miejsca co np: "Strona g?ówna" ale Videoz ? Polski odpowiednik nawet krótszy o jedn? liter? :P ja bym si? tutaj zdecydowa? PL czy EN. Tak jak i adbox, napis reklama czy bannery to jaka? ujma ?

Modyfikacja serwisu mia?a na celu popraw? indeksacji strony w wyszukiwarkach oraz dost?pno?ci(kod bardziej przyjazny robotom, zgodny ze standardami xHTML+CSS).

Kod strony: error 1
Style: b??dów 11
Puste metatagi description i keywords.
Nag?ówek h1 u?yty do tytu?u newsa, do nazw paneli bocznych i czego? tam jeszcze. H1 u?ywa si? raz dla g?ównej tre?ci/tytu?u, reszt? upycha si? je?eli trzeba to h2, h3, itd.

Tak na koniec, wchodz?c na t? stron?, nie wiem o czym, o kim to jest. A dwa ?e przy rozdzielczo?ci 1680x1050 i monitorze 21" widz? jedynie:

Logo
Menu
Drugie logo czy news slider ?
...
...
I dopiero jak przewin? w dó? widz? tre?? zako?czon? du?? i pust? stopk?. Stopk? fusiona i te kilka linków mo?na spokojnie upchn?? w mniejszej pod wzgl?dem wysoko?ci stopce. I tak na ka?dej stronie, m.in. kontakt, logowanie, rejestracja = czekanie na za?adowanie si? tej animacji ze zdj?ciem pod menu, i za ka?dym razem przewijanie strony w dó?. Moja rada ustawi? ten slider np: tylko na g?ównej, lub zmniejszy? gór? strony. Dla mnie to lekkie przegi?cie ?e przy takiej rozdzielczo?ci i przy wiem wiem 20" to nie jest jaki? big monitor, ale jednak jest to jaka? wielko??, a tu nic poza menu i dwoma grafikami nie wida?.
Edytowane przez eldiablo dnia 12.01.2011 19:03:39

http://dropdire.pl
Drecha
Favicon - do zmiany.
Nie podoba mi si? to, ?e miksujesz kszta?ty. Logo "p?ynne" nag?ówki bloków ostre. To kwestia gustu owszem, ale gryzie mi si? to lekko Smile

DragonTheDon
eldiablo napisa?/a:
Dlaczego to wszystko jakie? takie du?e ?
I po co ten ciemny pasek na menu ?

1. Ludzie z wad? wzroku, b?d? lepiej widzie? Wink
2. Z jakiej korzysta?e?/asz przegl?darki przy przegl?daniu strony? w Firefox'ie owego paska nie ma.

eldiablo napisa?/a:
Kod strony: error 1
Style: b??dów 11
Puste metatagi description i keywords.
Nag?ówek h1 u?yty do tytu?u newsa, do nazw paneli bocznych i czego? tam jeszcze. H1 u?ywa si? raz dla g?ównej tre?ci/tytu?u, reszt? upycha si? je?eli trzeba to h2, h3, itd.

Je?li chodzi o valid xhtml - to nawet nie error tylko ostrze?enie, dotyczy tylko BOM'a, którego w ?aden sposób nie potrafi? zlokalizowa?, za? walidator css sypie b??dy z powodu u?ycia text-shadow, który jest domy?lnie dost?pny w css3. Co do tych pustych metatagów, description i keywordów, zainstalowa?em wtyczk? od zer0 Seo.. co? tam co? tam i we wtyczce wype?ni?em wszystkie pola, czemu nie widoczne w kodzie? Nie wiem, poprawi?.
To samo si? tyczy nag?ówków, poprawi? Wink

Drecha napisa?/a:
Favicon - do zmiany.
Nie podoba mi si? to, ?e miksujesz kszta?ty. Logo "p?ynne" nag?ówki bloków ostre. To kwestia gustu owszem, ale gryzie mi si? to lekko

1. W sumie ca?kowicie mi wylecia? z g?owy - poprawi? Wink
2. Nag?ówki bloków s? owalne - tzn. maj? obramowanie "p?ynne", je?li o to chodzi?o. W sumie doszed?em do takiego samego wniosku co Ty, wi?c te? do poprawki.
Edytowane przez DragonTheDon dnia 12.01.2011 21:23:03

Drecha
Ja te? mam ten pasek w Firefox Pfft

DragonTheDon
Hmm... i teraz jak sobie z tym poradzi?, skoro u mnie jest ok? Wink Jaki? pomys? ?

Drecha
Wyczy?? ciasteczka Grin

DragonTheDon
To ju? zrobi?em wcze?niej i nie pomog?o Wink

EDIT: Nawet na linux'ie tak samo wygl?da - bez paska.
Edytowane przez DragonTheDon dnia 12.01.2011 22:30:42

Drecha
Dziwne, naprawd? dziwne. Dwie osoby go maj?, reszta nie Shock . Mo?e to my powinni?my usun?? ciasteczka? Grin

dante77
Jak dla mnie to powiniene? jeszcze umie?ci? z cztery reklamy.
I jeszcze jeden nag?ówek, bo dwa to za ma?o.

A tak na serio, to zastanowi?e? si? nad gór? strony. bo zawiera ona nag?ówek, reklam? i graficznego newsa (lub drugi nag?ówek). Mi to wszystko zajmuje ca?y obszar monitora, a ogl?dam to na 17 calach. Nawet nie chc? my?le? o laptopach i wildscreenie.

Czy te reklamy na prawd? s? takie rentowne, ?e musz? tak inwazyjne psu? efekt.

I dlaczego góra ma tak wiele przestrzeni, a reszta strony (dó?) ma ju? przestrze? gdzie?. Tekst wed?ug mnie jest za ciasny.

Na plus trzymanie si? dwóch g?ównych kolorów.

http://stronyrobie.pl
Smok-Wiatru
Jak ju? tu kto? zauwa?y?, raz w nawigacji jest HOME a raz BIOGRAFIA...
Rób nawigacje jednym j?zykiem, a nie takim mixem.
Ten graficzny news mo?na by zmniejszy?. T? reklam? te?, bo jako? nie pasuje.

www.badcompanyklan.com.pl
DragonTheDon
Dzi?ki wszystkim za opinie i sugestie, doszed?em do wniosku, ?e najlepiej b?dzie napisa? kod jeszcze raz. Jak b?dzie gotowe - podrzuc? do ponownej oceny Wink

EDIT: Strona po modyfikacjach!
Zapraszam: www.DragonTheDon.pl
Edytowane przez DragonTheDon dnia 19.01.2011 20:30:35

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl